Een interview met Lisanne van Draad en Praat + DIY!

Een interview met Lisanne van Draad en Praat + DIY!

Dot en Flos 1De blogpost van vandaag wordt verzorgd door Lisanne van Draad en Praat! Zelf volg ik deze leuke blog al een tijdje, Lisanne maakt zo’n leuke dingen! Ik ben vooral fan van haar kleurenschema, dat meestal bestaat uit zachte natuurlijke kleuren als wit en beige. Een tijdje geleden hebben we elkaar ontmoet via een bloggers workshop bij het Wolcafé in Schoonhoven, dat was zo leuk! Toen Lisanne aanbood om een gastblog te schrijven, zei ik natuurlijk geen nee! Lisanne heeft een leuke DIY voor jullie ontworpen, en daarnaast komen we wat meer over Lisanne te weten in een kort interviewtje. Lezen jullie mee?

Hoe is ‘Draad en Praat…’ ontstaan?

Ik kan niet stilzitten, ook al kijk een leuke serie op tv ik moet er nog iets bij doen. Ik heb een aantal jaar zelf sieraden gemaakt en wilde daarna een andere hobby uitproberen. Ik ben altijd bezig met mijn interieur en overal zag ik grof gebreide plaids en kussens voor in huis, vind ik zo gaaf! Ik dacht dat kan ik zelf misschien ook wel. En zo ben me gaan verdiepen in haken en breien. Ik vind het heerlijk om te doen, zo gaaf om zelf mooie dingen te kunnen maken. Maar het is daarnaast ook een vorm van ontspanning. Ik wilde mijn maaksels en ideeën graag met iemand delen en mijn man had mijn haakpraatjes na een tijdje wel gehoord J. Dus ik dacht, waarom ga ik niet bloggen. Ik vind het contact via mijn blog één van de leukste dingen van het bloggen. Zo heb ik Carmen ontmoet, en dat had ik niet willen missen!

Het lijkt alsof je wel elke dag aan de haak bent! Waar haal jij je inspiratie vandaan?

Bijna elke dag idd…hihi. Ik heb een drukke job en vind het heerlijk om ‘s avonds alleen maar aan garens en haakprojecten te hoeven denken. Natuurlijk lukt het niet altijd, maar als het even kan pak ik mijn haakmand erbij. Mijn inspiratie haal ik veel uit magazines en boeken, de natuur en mijn huis. De mogelijkheden zijn oneindig met deze hobby, dus er is altijd genoeg te doen 😉

Wat is jouw droomproject om ooit eens te haken of te breien?

Mijn droomproject? Ik wil heel graag een super gave gebreide wintersjaal maken, en dan met het mega dikke garen van Loopy Mango. Dat vind ik echt het einde! Wie weet…ooit!

Heb je een favoriete quote?

Enjoy the little things in live! We leven tegenwoordig erg snel en soms gehaast. Ik vind het heel belangrijk om ook van de kleine dagelijkse dingen te blijven genieten.Crafty queens 7

Draad en Praat DIY: Sleutelhuisjes

Graag deel ik ook het patroon voor mijn sleutelhuisjes met jullie! Hiervoor heb je nodig:Crafty queens 2Twee kleuren katoen
Stukje draad voor de voordeur
Sleutelring
Steekmarkeerder
Haaknaald 3mm
Koord
Schaar
Stopnaald

Werkwijze:
Zet een ketting van 23 lossen op en maak deze tot een ring met een halve vaste.sleutelhuisje1

Toer 1 t/m 10: Haak 22 vasten (foto 1)

Toer 11 t/m 16: Wissel van kleur. Maak iedere toer 2 minderingen, doe dit steeds op dezelfde plekken, aan beide zijkanten van het huisje 1. Na toer 16 heb je nog 10 steken over. (foto’s 2 en 3)

Toer 17: Haak alle steken samen, nu heb je nog 5 steken over. Hecht af en werk de draadjes weg.Crafty queens 5

Trek het koord door het puntdakje van het huisje en naai het dakje dicht. Stik een kruisje op de plek van de voordeur.

Bevestig een sleutelring aan de binnenkant van het huisje en leg een knoop in het koord, trek deze goed stevig aan. Je sleutelhuisje is klaar! Heel veel plezier ermee.

Lieve groet Lisanne
Draad en Praat…Crafty queens 6Ik hoop dat jullie van Lisanne’s gastblog hebben genoten! Breng zeker een bezoekje aan haar blog voor meer leuke DIYs! 

Previous post
Hello Kitty Crochet available now!
Next post
Ja, ich will Wolle!

2 Comments

  1. Jess
    September 19, 2014 at 7:57 pm — Reply

    Leuke blog! Maar lees wat je hebt geschreven na voordat je het publiceert. Er zitten redelijk wat fouten in waardoor het niet lekker leest. En het is “Enjoy the little things in life” (niet live want dat heeft weer een andere betekenis.)

    • September 20, 2014 at 6:47 am — Reply

      Dankjewel Jess! Omdat dit een gastblog is en dus niet door mijzelf geschreven, heb ik geen uitvoerige spellcheck gedaan. Ik heb het op het moment erg druk en was al superblij dat Lisanne een blog voor me wilde schrijven om me uit de brand te helpen. Maar je hebt gelijk, ik had het even moeten nakijken!

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

Back
Select your currency
GBP Pound sterling
EUR Euro
SHARE

Een interview met Lisanne van Draad en Praat + DIY!