W.I.P. Wednesday #33

W.I.P. Wednesday #33

IMG_9386Wat een wisselvallig weer hebben we deze week! ‘s Ochtends schijnt de zon en even later trekken er grijze wolkendekken over de hemel. Als het nou eens een keer goed zou regenen in plaats van elke dag een beetje.. Maar aangezien ik toch hele dagen binnen blijf werken aan mijn scriptie heb ik er niet zoveel last van. De boom hierboven die vorige week begon te bloeien heeft al een hele hoop blaadjes verloren, het hele terras is bezaaid met roze blaadjes. Toch wel jammer dat een boom met zo’n mooie bloemen maar een korte tijd mag bloeien. IMG_9402Over bloemetjes gesproken, dit weekend versierde ik een wel heel simpel gehaakt rondje, dat bij de kringloop tussen de gehaakte kleedjes lag. De kleedjes gebruik ik nu om een gordijntje mee te maken. Eerst vond ik het gehaakte rondje te simpel en gewoontjes om te gebruiken, maar kijk toch eens hoe het er nu uitziet! Ik heb zin om er nog meer te maken, misschien dat ik zelf wel een aantal rondjes haak om te versieren.
IMG_9399Het gordijntje wat ik net noemde maak ik voor mijn tante, die zei dat ik vooral al mijn creativiteit erop los moest laten. Hebben jullie dat ook dat, juist als iemand zegt dat er totaal geen beperkingen zijn aan wat je mag, dat je dan juist niets kan bedenken? Ik vond het heel lastig om mijn creativiteit in de vrije loop te laten, maar er komen wel heel interessante dingen uit! Met het rondje hierboven oefende ik op het haken met kraaltjes. De kraaltjes hebben de neiging om naar de achterkant van je werk te schieten, met vasten haken krijg je ze niet aan de voorkant, alleen met stokjes. Weer ergens achter gekomen! De felle kleuren die ik nu gebruik zijn eigenlijk totaal niet mijn stijl, maar ik vind het stiekem toch wel leuk! Deze kleine rondjes maak ik om de hoekjes en gaatjes in het doily-gordijn op te vullen, want de gehaakte kleedjes sluiten niet perfect aan. Binnenkort maak ik wel eens een foto van het gordijn waar ik mee bezig ben, dan hebben jullie er een beeld van.
IMG_9397Het schiet ook op met mijn ribbelsteek t-shirtje! Ik heb het voor- en achterpand af, en heb de zijkanten al aaneen genaaid. Ook haakte ik nog een randje vasten om de hals, om het wat netter af te werken. Nu ben ik bezig met een van de mouwen. Ik heb simpelweg met een rondbreinaald steken opgepakt rondom het armsgat, en nu maar hopen dat het er goed uit komt te zien.. Ik heb nog nooit op deze manier mouwen gebreid, dus ik ben benieuwd!
IMG_9398In de tussentijd bedenk ik al leuke mogelijke combinaties voor dit topje. Zou dit mintgroene kraagje een beetje teveel zijn van het goede? Misschien dat ik juist een contrasterende kleur moet nemen, maar ik vind dit zelf ook wel leuk staan.
IMG_9393Oeh.. en dan nog een spannend nieuw breiwerk!! Ik laat jullie nog even in het duister wat dit betreft, al weten mijn Instagram volgers er al meer van 😉 Op het moment hoop ik dat ik genoeg garen heb, het zal erom spannen! Het is dat dit garen uit het buitenland komt, anders had ik nog snel even een extra bolletje gehaald. Nu even kijken of ik het met minder steken op mijn naald wel red in de lengte. Hebben jullie wel eens zo’n wol-dilemma gehad?

Support me by sharing with friends!
Previous post
The ins and outs of Garter Stitch
Next post
Making choices

4 Comments

 1. April 17, 2014 at 2:58 pm — Reply

  Hey! Gave top! Heb je een tip hoe om zo’n hals te maken? Heb je dan een speciale berekening om te minderen? groetjes, Jet

  • April 17, 2014 at 6:27 pm — Reply

   Hoi Jet, dankjewel! Ik heb niet echt een speciale berekening, maar ik kijk wel eerst hoeveel steken ik bij elke schouder wil overhouden. De top is 80 steken breed, dus ik heb gekozen voor: 20st. schouder, 40st halsopening, en weer 20st. schouder. Volgens mij heb ik uiteindelijk wat minder steken afgekant voor de halsopening omdat het me iets te groot werd. Als ik klaar ben zet ik sowieso het patroon gratis online, dus dan kun je zien hoeveel ik precies heb afgekant en geminderd 😉

 2. April 18, 2014 at 12:12 am — Reply

  Je ribbelsteek shirt ziet er goed uit joh meis c;
  keep up the work! Kan jij goed thuis werken aan
  je school? Ik niet, ik word afgeleid en ga andere
  dingen doen die ik juist niet moet doen 😛
  En ja dat heb ik ook wanneer iemand tegen mij
  zegt ‘je vrije loop van creativiteit’ te zetten. Ik
  moet echt een onderwerp hebben ofzo als
  beginnetje 😛 Xx

  • April 18, 2014 at 11:12 am — Reply

   Dankjewel! Ik kan me thuis juist beter concentreren dan op school (geen foodies daar, haha) Ik voel me gewoon beter op mn gemak thuis, en er is ook niemand die me komt storen. Al is het wel makkelijker om dan even snel een pauze te nemen met wat breiwerk 😉 Ja, ik moet ook altijd een begin-idee hebben! Ik ben gewoon begonnen met patroontjes uit een boek, en later kreeg ik ideeën over de kleuren en waar ik versieringen wil. More pics soon! xx

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

Back
Select your currency
GBP Pound sterling
EUR Euro
SHARE

W.I.P. Wednesday #33