Domo-kun Gloves #3!

Domo-kun Gloves #3!

IMG_8926Zoals jullie misschien nog weten van mijn vorige blogpost, was ik de afgelopen dagen druk bezig met de laatste verslagen van het eerste semester. Gisteren was ik eindelijk klaar! Wat een last valt dan van je schouders zeg.. Op het vele leerwerk was ik dit weekend ook nog eens snipverkouden! Hele dagen hoofdpijn, verstopte neus en erg vermoeid.. Probeer dan nog maar een fatsoenlijk verslag te schrijven! Gelukkig mocht ik het van mijn leraar via de mail inleveren, en mag ik de papieren versie komen inleveren als ik weer fit genoeg ben om naar buiten te gaan. Wat je toch kan bereiken door het simpelweg te vragen!
Vandaag gaat het gelukkig wat beter, jiehoe! Ook had ik tijd om mijn derde paar Domo-kun handschoenen af te maken. De eerste twee paar maakte ik voor mijzelf en mijn broertje, omdat we helemaal weg zijn van het Japanse monstertje. Een paar weken geleden kreeg ik via mijn Facebook pagina een bestelling voor nog zo’n paar handschoenen. Het blijkt namelijk dat mijn blog een van de weinige websites is in Nederland waarop iets van Domo te vinden is! Na een paar mailtjes heen en weer had ik eindelijk de goede maten (zodat ik de handschoenen perfect passend kan maken), en kon ik aan de slag. De wol die ik gebruikte heet ‘Bingo’ van Lana Grossa, en is 100% merino wol. Merino wol is zo heerlijk zacht!! Ik heb er ook mijn eigen trui van gemaakt, dan is het echt fijn om een wolsoort te gebruiken die niet kriebelt.

Over het patroon: het originele Domo handschoenen patroon kun je hier vinden op Ravelry. Met dit patroon heb ik ook mijn eigen paar handschoenen gemaakt. Omdat dit derde paar voor een jongen was, heb ik zelf een patroon gemaakt, maar eigenlijk is het enige wat je aan hoeft te passen het aantal steken wat je opzet. In principe zet je 30 steken op voor vrouwenhanden, en voor mannenhanden 32 (S), 34 (M) of 36 (L) steken.

Hey there! I haven’t been blogging for almost a week now (oops), but now my papers are finished I have lots of time to show you my latest crafts! I’ve recently finished my third pair of Domo gloves, which was ordered a few weeks ago. The knitting and sewing only took me a couple of days, and I’m really pleased! The original Domo gloves pattern can be found here, but since I made this pair for a guy I made my own pattern. It’s really very simple actually, on 5mm needles you cast on around 30 stitches for female hands, and 32 to 36 stitches for guy hands (some have REALLY big hands, lol). I wrote down the pattern for both small and large male hands, so I will be sharing it with you as soon as I shoot some more pictures. Have you ever made some gloves? They are easier to make than you think!IMG_8928
IMG_8929Heb jij wel eens handschoenen gebreid? Het is makkelijker dan je denkt!

Previous post
W.I.P. Wednesday #21
Next post
Just a few more..

4 Comments

 1. January 21, 2014 at 11:05 pm — Reply

  Super leeeeeuk! Love Domo c:
  En vervelend dat je verkouden bent
  geworden, veel beterschap! Drink
  veel (gember) thee en honing c: Xx

  • January 22, 2014 at 12:40 am — Reply

   Dankjewel ^^ Gemberthee is inderdaad hét medicijn tegen verkoudheid, ik heb mijn hele voorraad opgemaakt haha 😛 Gelukkig ben ik weer bijna beter :3 xx

 2. January 22, 2014 at 9:45 pm — Reply

  wat zijn ze leuk ,echt origineel niemand heb ze echt leuk

  • January 22, 2014 at 10:32 pm — Reply

   Dankjewel! Er zijn inderdaad maar héél weinig mensen die deze handschoenen hebben 🙂

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

Back
Select your currency
GBP Pound sterling
EUR Euro
SHARE

Domo-kun Gloves #3!