De Zelfgemaakte Kerstmarkt

De Zelfgemaakte Kerstmarkt

IMG_8696 IMG_8710 IMG_8707Afgelopen zaterdag vond de Zelfgemaakte Kerstmarkt plaats in Utrecht! Ik deelde hier een kraam met Daan en Janneke van All Things We Like, die zo aardig waren om mij deze eerste ervaring op de markt te gunnen. Het was fantastisch! Ik heb een aantal vogeltjes en kerstmannetjes verkocht, waar ik natuurlijk helemaal blij van werd. Ik zal jullie even vertellen hoe de dag eruit zag. We begonnen met het opzetten van de kraam, en hierbij heb ik al wat tips geleerd van de andere mensen op de markt! Bijvoorbeeld dat je altijd een klos touw en schaar bij je moet hebben om dingen op te hangen. Ik had zelf een kaarten-ophangsysteem van de Xenos meegenomen. Het was een soort ketting met allemaal klemmetjes hieraan, perfect om mijn vogeltjes, kerstmannetjes en ijsjes aan te hangen! Ik had kaartjes gemaakt met de prijzen daarop, maar al snel was het duidelijk dat daar niet echt naar gekeken wordt. Het is beter om bijvoorbeeld prijsstickertjes aan je product te plakken. Vaak werden mijn tags met blognaam erop omgedraaid om te kijken of daar de prijs stond. Goed om te onthouden! Ook neem ik de volgende keer wat materialen mee om mijn producten als cadeautjes in te pakken. Wat mooiere zakjes bijvoorbeeld en een klos lint. Nu had ik confetti mee om in het zakje te doen, dat vonden de mensen ook leuk. Nog een tip: doe twee paar sokken aan als de markt in de winter is!! Ik had het echt snel koud aan mijn voeten, hoewel ik goede sokken en ook schoenen met een (nep)bontlaagje aan had. Ook las ik een tip om op karton te gaan staan. Ik had een lege pizzadoos mee en het werkte verbazingwekkend goed! Neem ook een stoeltje mee, de hele dag staan is heel vermoeiend!
1marktcollage IMG_8702 IMG_8704Neem ook wat mee om te doen! Zo voelen je klanten zich niet bekeken en komen ook vaak gesprekken op gang. Daarnaast hou je jezelf bezig. Niet dat het ooit echt saai wordt, er is genoeg om te doen! Ik had bijna geen tijd om een bezoekje te brengen aan de andere kraampjes. 1HannaMaaktsjaal timOver andere kraampjes gesproken, HannaMaakt stond naast ons met hele mooie sjaals! Ze zijn gemaakt van rechte lappen stof in allerlei kleuren. Mijn vriend Tim was meteen betoverd en koos een mooi exemplaar uit. Hij heeft hem de hele dag omgehad! Lekker warm en net wat robuuster dan gebreide sjaals, waar je al gauw een beetje voorzichtig mee moet doen. Neem ook eens een kijkje in Hanna’s webshop voor nog meer mooie sjaals.
IMG_8697Ik vond mijn eerste keer op de markt helemaal geweldig! Het was vooral leuk om contact te hebben met de mensen en te zien hoe ze reageren op je product. Ik liet ze raden naar de vogelsoorten, dat was een leuke manier om contact te leggen! Nog een laatste tip: lach en geniet ervan!

 

Support me by sharing with friends!
Previous post
Santa Pattern: New and improved!
Next post
W.I.P. Wednesday #19

3 Comments

 1. December 16, 2013 at 10:36 pm — Reply

  Karton klinkt als een goed isolatie systeem zeg 😛
  Fijn om te horen dat het bevallen is c: All Things
  We Like heeft leuke dingen zie ik ^^ En die sjaal
  van je vriend is nice hoor! Xx

  • December 17, 2013 at 6:41 pm — Reply

   Ik vind de sjaal ook leuk, nu hoef ik geen nieuwe voor hem te breien, haha 😛 Ik heb nu wel heel veel ideeen voor de volgende markt! Ik kan niet wachten om weer een keertje ergens te staan 🙂 xx

 2. December 22, 2013 at 2:21 pm — Reply

  Ziet er leuk uit! Ook slimme tips voor als je op de markt wilt gaan staan!

Leave a reply

Your email address will not be published.

*

*

Back

Widget Support

SHARE

De Zelfgemaakte Kerstmarkt