Dawanda Designmarkt: Part I

Dawanda Designmarkt: Part I

Vandaag ga ik jullie wat meer vertellen over de Dawanda Designmarkt! Het duurt wat lang voordat ik alle foto’s heb bekeken en heb bewerkt, dus daarom ga ik het in een paar blogposts opdelen. Deze week helaas geen work-in-progress woensdag, maar ik kan je verzekeren dat ik met genoeg projectjes bezig ben! Dat komt later nog allemaal.
Afgelopen maandag gaf ik jullie al een eerste impressie van het hotel in Brussel waar kamers waren omgetoverd tot kleine winkeltjes. Het werd soms wel erg knus in een winkeltje als er veel mensen tegelijk waren, maar over het algemeen viel het mee met de drukte.

Today I’m going to share a bit more about the Dawanda Design Market, that took place in Brussels last Sunday. About a hundred rooms of a hotel were transformed into small boutiques, it was very cute and cosy. I had a blast! This Monday I already showed you guys some pictures I took, but today I’ll talk more about the individual shops and designers.  IMG_8419 tekst IMG_8420Op het begin kwamen we bij het boetiekje van Tas van Tent, die tassen maken van, je raadt het al: tenten! Het resultaat? Een collectie van mooie maar toch robuuste tassen in aardse kleuren. Perfect voor Nederlands weer, want tent-stof is natuurlijk waterproof. Tonny Hartman is de designer van al deze tassen en kussens. Ze vertelde ons dat ze zelf vaak nog gaat kamperen. Toen vroeger een van hun De Waard-tenten stuk ging, kwam ze op het idee om de stof opnieuw te gebruiken! Tegenwoordig heeft ze ook contact met de tent-fabrieken (noem je dat zo?) voor stukjes tentstof die de fabriek niet meer kan gebruiken. Ik vind het altijd leuk om van zo’n samenwerking te horen, zo verspillen we zo min mogelijk! Bezoek de Dawanda-winkel hier.

This brand is called Tas van Tent (Bags from Tent), and all the bags and pillows are made of, you guessed it, tents! The result is a range of beautiful yet robust bags, purses and pillows, that are all waterproof! Perfect for rainy Dutch weather. Tonny Hartman is the designer, who still goes camping every summer. When one of their tents broke, she had the idea to re-use the fabric! Now she not only uses old tents, but also contacts the factory for scraps of fabric they can’t use anymore. What a great idea! You can find her Dawanda-shop hereIMG_8421 IMG_8422 IMG_8423 IMG_8424Deze schattige kaartjes, buttons en gebreide spulletjes vind je bij Herr Pfeffer, waar ik maandag ook al een foto van liet zien. Ze hadden ook nog hele lieve beursjes van leuke stofjes, zoals eentje met schildpaddenprint. Ook hingen er leuke stoffen uiltjes voor de ramen aan een slinger, maar daar was het zo druk dat ik geen foto heb genomen. Maar in de webshop is er genoeg te zien, wel 191 producten hebben ze! Je vindt hem hier. Leuke spulletjes voor een lief prijsje, en ook lage verzendkosten!

These cute cards, buttons and knitted goodies are by the brand Herr Pfeffer. They also had cute fabric purses on display, with the most adorable fabric! It was so crowded I couldn’t get a good picture of those, but you can look at all of the products in their Dawanda-shopIMG_8432 IMG_8433IMG_8436Deze mooie handgemaakte tassen en sieraden vind je bij het Belgische merk Lobo Gato. De tasjes waren gemaakt van leuke stoffen, of bestempeld met geometrische figuurtjes, terwijl de juwelen heel verfijnd waren. De sieraden hadden een soort forest-thema; er waren veel hertjes, eekhoorntjes en takjes te bekennen, maar ook de geometrische figuren van de tassen kwamen terug.

These pretty bags and beautiful jewelry are made by the girls from the Belgian brand Lobo Gato. The bags were made of fun fabrics, and some of them were stamped with geometrical figures. Their jewelry is very delicate, with either a woodland or geometrical theme, so pretty! There were little deers and bunnies on the earrings and hairpins 🙂
IMG_8434 IMG_8435tekstHierboven zie je de designers, Veerle de Wolf en Katrijn Wauters. Toen ik ze vertelde dat ze binnenkort een stukje over hun winkel op mijn blog konden verwachten, mocht ik van ze een paar oorbellen uitzoeken! Woohoo, superleuk! Dit is de eerste keer dat mijn blog me zoiets leuks oplevert! Natuurlijk vind ik het zonder cadeautjes ook leuk om te schrijven en jullie reacties te lezen hoor 😉

These are the designers, Veerle de Wolf and Katrijn Wauters. When I told them that I was going to post some pictures of their products on my blog, they offered to let me pick a pair of earrings! Yay! This is the first time that I actually got a gift because I’m a blogger, and it’s such a great feeling 🙂 Although I still love writing and reading comments without gifts, of course! IMG_8446IMG_8531Dit zijn de oorbellen die ik heb uitgekozen, wat zijn ze mooi! Het zijn 3-d sterretjes, en in dat sterretje zit een los diamantje. Op de bovenste foto hangt mijn haar er een beetje voor, maar je krijgt een idee van hoe groot ze zijn etc. Ze passen ongeveer bij al mijn outfits, wat een grote plus is. Ik hoop dat jullie hun sieraden ook zo mooi vinden! Je kunt ze vinden op hun eigen site waarnaar ik hierboven linkte, en in hun Dawanda shop. Hoewel het een buitenlands merk is zijn de verzendkosten naar Nederland nog verrassend laag! Help me iets leuks terug te doen voor de dames en breng hen een bezoekje!

These are the earrings that I liked most, look at how sparkly they are! They are 3D stars, with a tiny loose diamond trapped inside. On the top picture you can see me wearing them, although my hair is kind of obstructing the view. I really like wearing them! I hope you guys like their jewelry too. Help me return their kindness and pay a visit to their Dawanda shop!IMG_8425 IMG_8426En als laatste winkeltje van vandaag, Élufée! Ik was meteen verliefd op alle spulletjes toen ik dit winkeltje binnenstapte, alles had een bohemian sfeer, en daar hou ik van! Ik was zo enthousiast dat ik zelf vergat om foto’s te maken, wat ik nu heel jammer vind. Ze had mooie foto’s met randjes van pompom-lint, zo origineel! Je kunt er eentje spotten in de rechterbovenhoek van de bovenste foto. Ze maakt vooral haarbanden en ringen van vilt en leer, die ze uit had gestald in schattige vintage koffers! Gelukkig heeft ze een uitgebreide collectie foto’s op Instagram, en kon ik nog de foto hieronder voor jullie vinden.

And the last shop for today: Élufée! I immediately fell in love with the bohemian atmosphere of the boutique, everything looked adorable and vintage! There were big pictures with a pompom-edging, so creative! You can spot one in the top-right corner of the first picture. I’m going to do that with some of my own pictures for sure. She displayed her flowery headbands made of felt and leather in vintage suitcases. When I was in the shop I was so excited I forgot to take pictures myself, but luckily I saw the picture below on Élufée’s instagram page.

elufee1Cute, non? Hoewel ik nooit echt haarbanden draag (omdat ik er na een tijdje hoofdpijn van krijg), kon ik het niet weerstaan door deze fleurige koffertjes te zoeken naar mijn favoriete kleuren. Al snel kwam Élodie, de designer (en zo’n lief meisje!), mij helpen om een haarband in te doen. Meestal doe je een haarband ónder je haar, je schuift je haar zeg maar ermee naar achteren. Maar deze haarband draag je bovenop je haar, als een echte bohemian girl 😉 Dan draai je plukjes haar om het elastiek heen. Hier kun je een filmpje zien van Élodie hoe je de haarband kunt dragen. Bij mij deed ze er een paar plukjes omheen, en van de rest van het haar maak je een vlecht. En dat ziet superleuk uit! Net een beetje alternatiever maar niet te gek om mee op straat rond te lopen. Toen ik zag hoe leuk het stond moest ik er een hebben! Ik koos er een met zwarte en roze bloemen, met zwarte knoopjes erop. Meestal hou ik niet zo van zwart, maar het zorgt ervoor dat de roze kleur van de rest van de bloempjes er niet zo flets uitziet. Ik had mijn haarband de rest van de dag in, en ook vandaag naar college. Ik kreeg zoveel complimentjes, ook van mensen die ik niet eens kende! En een major pluspunt: van deze haarband krijg ik geen hoofdpijn, omdat het een rekbaar elastiek is, jippie! Bovendien zorgt het ervoor dat je meteen een leuk kapsel hebt, perfect voor die dagen waarop je even niet weet wat je met je haar wilt doen. Als je de haarband weer afdoet heb je een subtiele slag in je haar, I love it! Haarspeldjes of haarlak is niet nodig om het op zijn plek te houden, maar als je wat extra support wilt (bijvoorbeeld als je gaat fietsen en het waait), dan is het wel handig.

Cute, non? Usually I don’t really wear headbands, because they give me a headache after a while, but still I couldn’t resist browsing the flowery goodness! When I found one with the colours I liked, the designer Élodie (such a sweet girl!) came to help me put it on. Usually you use a headband to pull your hair back, but this one goes over the top of your head, like a hippie flower crown. You twist some strands of hair around the elastic, and with the remaining hair you can make a braid! She made a video on how to put the headband on here. It looks so adorable! I picked one with black and pink flowers, with buttons attached as the heart of the flower. In general, black is not a colour I would go for, but it really made the pink colour of the other flowers pop. I wore my headband for the rest of the day, and today I wore it to school. I got so many compliments, even from complete strangers! A major plus is that this headband does not make my head hurt, as it’s a soft elastic band. I think it’s just perfect for those days you don’t know what to do with your hair. It’s a fun hairdo and when you take the headband off, your hair is a bit curly! You don’t need bobby pins or hairspray to keep the band in place but you sure can, especially when there’s a strong wind outside. 
IMG_8428bIMG_8529Ik ben er zo blij mee! Je kunt Élodie’s haarbanden en andere goodies bekijken in haar Dawanda-shop. Volgens mij verzendt ze nog niet naar Nederland, maar je kunt het haar altijd vragen door een berichtje te sturen. Bij sommige producten van mijzelf staat namelijk ook alleen verzenden naar Nederland, maar ik ben zeker bereid om het naar het buitenland te sturen. Check ook haar bloemen-clips, je die aan het boord van je trui van vast-clippen!
Dat was deel 1 van de Dawanda winkeltjes. Vonden jullie het leuk? Ik anders zeker wel! Binnenkort weer een blogpost met nog meer wonderlijke handmade producten van designers uit heel Europa.

I’m so happy with it! You can check out Élodie’s headbands and other goodies in her Dawanda shop. Be sure to take a look at her flower-clips as well, you can clip them to the neckline of your sweater! I don’t know if she ships her products to where you live, but it can’t hurt to ask!
Did you enjoy my first post on the Dawanda shops? I sure did! In a few days there will be another blogpost, filled with amazing handmade products from fellow crafty people all around Europe. Stay tuned!

 

 

Previous post
Dawanda Designmarkt!
Next post
Voting Time!

10 Comments

 1. November 20, 2013 at 7:02 pm — Reply

  Hey knapperd c:
  die Dawanada markt is leuk! Ik dacht dat het allemaal kraampjes
  zou zijn, die 3D oorbellen is echt mooi en zo subtiel! Ik kan ook
  nooit lang haarbanden dragen want: hoofdpijn bij mn slaap :c
  Xx

  • November 21, 2013 at 10:45 pm — Reply

   Haha hey yourself 😛 Ja het was echt superleuk om door alle winkeltjes te browsen ^^ Ik vind deze elastische haarband echt een uitkomst, no more headaches 😀 Nu wil ik er zelf een paar gaan maken met gehaakte bloemetjes <3 xx

 2. November 20, 2013 at 9:22 pm — Reply

  Wat een super cute haarbandje, bij mij glijd het helaas altijd naar achteren..

  • November 21, 2013 at 10:44 pm — Reply

   Hmm, misschien is het elastiek net te strak dan? Ik heb dat ook altijd met elastische haarbanden die me net te klein zijn. xx

 3. November 21, 2013 at 1:36 am — Reply

  you rock.

 4. November 22, 2013 at 10:57 am — Reply

  oooooooh thank you very much, i’m so happy ♥

  • November 22, 2013 at 11:55 am — Reply

   You’re welcome! I hope I will see you again on a design market sometime 🙂 xx

 5. November 22, 2013 at 11:44 am — Reply

  Wouw! Dat ziet er zo leuk uit! Die tassen van kapotte tenten is echt zo gaaf! Je zou het totaal ni zeggen! Die oorbellen dat je gekozen hebt, zijn ook super mooi!

  • November 22, 2013 at 11:57 am — Reply

   Ja die tenten-tassen zijn leuk he! En ze voelden fluwelig zacht aan, helemaal niet wat je zou verwachten van een tent! Dankjewel voor je leuke reactie 🙂

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

Back
Select your currency
GBP Pound sterling
EUR Euro
SHARE

Dawanda Designmarkt: Part I