New things

New things

Ik hou van nieuwe dingen.. Nieuwe kleren, nieuwe haarkleur, het nieuwe Tomb Raider spel (ik ben al verslaafd!), nieuwe ideeën, nieuwe volgers op mijn blog, de nieuwe Mollie Makes, nieuwe haaktechnieken.. De enige nieuwe dingen waar ik niet zoveel mee heb zijn de steeds nieuwere Iphones, het nieuwe vriendje van Sylvie (who cares?) en de geur van een nieuwe auto (bah!). Raar genoeg hou ik wel heel erg van tweedehands winkeltjes, rommelmarkten en alles wat vintage heet. Maar dat zijn oude spulletjes voor de persoon die ze wegdoet, en iets nieuws voor mij! Vandaag dus ook een blogpost die gaat over de nieuwe dingen in mijn leven deze week. Als eerste: nieuwe ideetjes!

IMG_7507

De laatste tijd ben ik helemaal weg van theepotjes, ze zijn toch zo leuk! En niet alleen theepotjes, maar ook nieuwe smaken thee (mijn favoriet is Caramelised Pear van Pickwick, mmm), leuke nieuwe theemokken en lekkere koekjes voor erbij. Hebben jullie trouwens al gehoord dat er weer een nieuwe zoetstof is? Tagatesse heet het, en het schijnt nog beter te zijn dan Stevia. Eerst proeven, dan geloven.
Aan het patroon voor bovenstaand theepotje wordt trouwens gewerkt! Het patroon zelf is af, nu alleen nog wat foto’s voor de tutorial.
IMG_7505En nog een theepotje, deze keer compleet met mokje erbij! Ik moet er wel nog iets op verzinnen dat je de binnenkant van het mokje kunt zien (en dus ook alle draadjes die daar weggestopt zijn). Misschien een stukje rood vilt erin? En wat zal ik er toch eens mee gaan maken? Gewoon een gehaakt theesetje voor in een poppenhuis, of zal ik er hangers van gaan maken? Suggesties zijn welkom!
IMG_7506Tja, en toen MOEST ik natuurlijk ook een mini-theepotje maken! Het patroon had een paar aanpassingen nodig, maar na een hoop gefriemel was het mini-theepotje dan eindelijk klaar. Leuk als mobielhanger!
IMG_7510Dit was ook een nieuw ideetje: een gehaakt vogelhuisje! Ik zat in mijn ideeën-boekje te kijken waarin ik een vogelhuisje had getekend. En toen dacht ik: dat moet toch niet zo moeilijk zijn om er een te haken? En inderdaad: twee uur later had ik dit gehaakte huisje in mijn handen! Ik zie mijn kerstboom dit jaar al voor me.. Patroon wordt ook aan gewerkt 😉
IMG_7512 IMG_7513Ik heb ook een nieuwe ring! Meestal ben ik niet zo van de ringen, omdat ze me vaak veel te groot zijn, maar deze past perfect om mijn wijsvinger. En dit is ook niet zomaar een ring, want hij is zelfgemaakt door mijn vriendin Jildou! Zelfgemaakt? Ja echt! Ik zie ook niet hoe ze het heeft gedaan, maar ze moet het me leren! Dit was Jildou’s afscheidscadeautje aan mij, nu zit ze namelijk voor een paar jaar in Taiwan! Zelf gaat ze ook een DIY blog bijhouden, hierover later meer 😉 Jildou is zelf ook helemaal weg van thee, muisjes en andere schattige dingen. En daarbij komen al die leuke gebeurtenissen die ze in Taiwan gaat meemaken, dat belooft wat!
IMG_7515New shoes! Ja, deze week heb ik mezelf ook even getrakteerd, want wat vind ik ze leuk! Eigenlijk helemaal niet mijn stijl, zo’n mannelijke schoenen, maar dat roze erbij maakt het toch wel weer leuk. Ik krijg de neiging om vrolijk gestipte sokken erbij aan te trekken, maar ik moet eerst even nagaan of dat wel zo modieus is, haha.
IMG_7472 IMG_7442Nieuwe plakbandjes! Alweer van de HEMA, want wat hebben ze daar leuke dingen tegenwoordig. Ik heb twee smalle plakbandjes, van de bovenste foto, en 1 brede met allemaal verschillende tags erop. Mijn blognaam en adres heb ik er zelf in gestempeld. Wel jammer dat de plakband zo’n plastic laagje heeft, waardoor je de inkt van de stempel zo weer wegveegt.. Dus daarom heb ik er maar een foto van gemaakt.
IMG_7477 IMG_7478Weer iets nieuws afgelopen week was het haken met touw. Ik kocht een flinke klos bij de doe-het-zelf-winkel en ging aan de slag. Mijn idee is om een mandje te maken, maar het gaat veel stroever dan met gewone katoen. Dit verwachtte ik ook wel, maar nu kan ik echt maar een paar minuten haken omdat je er zo’n spierpijn van krijgt. Bovendien doet het ruwe touw best pijn aan je vingers, dus het zal nog wel even duren voordat mijn mandje af is. Mocht je dit ook willen proberen, check dan eerst even of het touw stinkt. Het touw wat ik kocht stinkt namelijk naar een paardenstal of zoiets dergelijks, dus dat beperkt gelijk de dingen die je ermee kunt maken. Ik vind het resultaat er tot nu toe wel heel leuk uitzien, al weet ik nog niet waar ik het mandje voor ga gebruiken.
IMG_7495 IMG_7497Mijn moeder had ook weer een hoop nieuwe uiltjes gemaakt, en wat is het toch leuk om ze zo in de huiskamer uitgestald te zien. Binnenkort brengen we ze weer naar de winkel. Wil je er ook een bestellen? Stuur me dan even een berichtje. De grote uiltjes zijn 6 euro, en de kleinere 5 euro. Hierbij komen nog verzendkosten.
IMG_7498 IMG_7501 IMG_7500En het bleef niet bij de grote uiltjes, ook mama wil tegenwoordig overal mini’s van maken. Ze heeft twee verschillende soorten mini-uiltjes bedacht, voor aan je mobiel! De een heeft ook een belletje onderaan hangen. Welke vind jij het leukst? Deze zijn ook te bestellen, maar we hebben het nog niet over een prijs gehad. Ze zijn te verzenden per briefpost dus de verzendkosten zijn in ieder geval fijn laag.
IMG_7493Ik had ook weer 2 nieuwe uiltjes gemaakt, waarvan 1 in een nieuwe kleur: paars. Je kunt ze bestellen voor 6 euro, waarbij nog 1 euro verzendkosten komen. Erg leuk aan de kastdeuren, niet? Ik heb ook nog uiltjes in de kleuren mintgroen en roze, die je hier kunt bekijken.
Zo, nu zijn jullie weer helemaal bijgepraat! Houden jullie ook zo van nieuwe dingen?

Previous post
W.I.P. Wednesday #3
Next post
Crocheted House

5 Comments

 1. August 16, 2013 at 3:12 pm — Reply

  De geur van het touw verdwijnt. desnoods even wassen. Breien met touw gaat beter trouwens…
  De theepotjes zijn helemaal super! oorbellen,hanger, sleutel of tashanger. kadolabel..

  • August 16, 2013 at 4:25 pm — Reply

   Dankjewel voor je leuke ideeën! Fijn om te horen dat die geur er nog uit gaat. Ik moet wel nog steeds mijn handen wassen na het haken, hihi.. Ik heb nog niet geprobeerd ermee te breien, maar nu ben ik benieuwd hoe dat uit zal zien!

 2. August 17, 2013 at 7:33 pm — Reply

  Suuuppperrr gave mini thee potjes 😀 echt
  schattig c: En ik vind die ‘carmalized pear’ en
  die ‘chai latte’ van Pickwick lekker! Die moet
  je ook proeven joh! Ik heb ooit Tombraider 2
  gespeeld. Vond wel leuke game haha

  Xx

 3. August 20, 2013 at 12:54 pm — Reply

  Lovely Lovely Lovely. Best wishes

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

Back
Select your currency
GBP Pound sterling
EUR Euro
SHARE

New things