Crafts from the past!

Crafts from the past!

Nou ben ik voordat ik deze blog begon al 2 jaar aan het craften geweest, en die werkjes mogen natuurlijk niet ontbreken op mijn blog!

Het hoogtepunt in mijn ‘breicarriere’ was toch wel dat ik een prijs won met een eigen patroon! De Zeeman had namelijk een ‘ontwerp je eigen mutshave’ actie, en daar deed ik aan mee met een colsjaal. Ik was heel verbaasd toen ik opeens een handgeschreven envelop op mijn deurmat vond van de Zeeman.. En jahoor! Daar zat een prijs-cheque in van 250 euro, en de vraag of ik mijn sjaal op wilde sturen, zodat ze er foto’s van konden maken. Fantastisch! Hier kun je het resultaat op de site bekijken:

http://www.zeeman.com/Acties/oude-acties/Breigaren-2010/Overzicht/Draper.aspx

Je kunt rechtsonder een pdf-je downloaden met het patroon. En mn naam staat erbij! Jaja 🙂

Maar dat is natuurlijk nog lang niet alles. Ik heb heel wat afgebreid de afgelopen 2 jaar! Het leukste vond ik toch wel mijn Domo-kun handschoenen, waarvan ik ook een paar heb gemaakt voor mijn broertje, die helemaal Domo-gek is!

Het was best moeilijk om dit te maken, omdat je het in het rond moet breien, en het stukje waar de duim moet komen is even goed passen en meten. Maar als je klaar bent heb je wel een paar handschoenen dat je perfect past! Ik vind het zeker voor herhaling vatbaar. Als je eenmaal handschoenen kunt breien gaat het de tweede keer ook makkelijker.

Het patroon voor deze handschoenen kun je hier vinden: http://www.ravelry.com/patterns/library/domo-kun-fingerless-gloves

En daar hoorde natuurlijk ook een bijpassend Domo-hoesje bij voor mn mobiel!

Wat je toch niet allemaal kunt maken! Vooral als je extra’s hebt zoals knopen of lapjes vilt, dan kun je echt iets heel leuks maken. Als je knopen op een gebreid lapje naait, kun je het beste aan de andere kant van het breiwerk een klein stukje stof of vilt erbij naaien. Zo blijft de knoop beter zitten, en je knoopjes schieten niet door de wol heen.
Het rechterhoesje heb ik gemaakt van een trui! Ja, die was kattenprint all-over! De trui was best dun, dus ik heb het gevoerd met een verknipte dikke maillot, zodat mijn mobiel goed beschermd was. Om het af te maken heb ik om een van de katjes nog met roze draad zijn contour geborduurd. (de zwarte rechtsonder)

Bij mobielhoesjes maken is het handig om een soort van sluiting te bedenken, maar ik had deze hoesjes heel strak gemaakt, zodat mijn mobiel er niet uit glipt. Bij het volgende project had ik wel een sluiting gemaakt:

Ik had natuurlijk nog heel veel kattentrui-stof over na dat mobielhoesje, dus maakte ik gelijk een beschermhoes voor mijn Nintendo DS. Ik heb hier de hoes de helft langer gemaakt dan de DS, en op de flap heb ik een sluiting gemaakt van een knoop en een lus van het koord van mp3-oortjes, die toch al kapot waren. Mp3-oortjes hebben natuurlijk maar 2 koorden, dus voegde ik een borduurdraad toe, en heb ik daarmee een lus gevlochten. Ik vond het er wel bij passen, omdat ik deze oortjes altijd voor mn DS gebruikte toen ze het nog deden.

Dit is een fotolijstje van vilt, en het komt uit een doe-het-zelf-pakketje dat ik in China heb gekocht. Het was heel leuk en simpel om te maken. En weer eens wat anders dan breien!

En nu een wat recenter projectje:

Dit zijn bloemen die ik laatst heb gehaakt. Bij sommige moet ik de eindjes nog even inweven. Ik kreeg het idee om dit te doen nadat ik een fiets had gezien op een blog, met allemaal gebreide versiersels erop. Ik was meteen geinspireerd en pakte mn haaknaald. Nu bedenk ik me dat hoe leuk het er ook uitziet, in Nederland regent het een paar dagen per week, en dan zullen ze zich helemaal volzuigen met regenwater… Heeft iemand een idee om dit op te lossen? Ik dacht al aan haken of breien met van die scoobidoo touwtjes, maar ik weet niet of dat gaat lukken. Suggesties zijn dus welkom!

En hier is mijn gigantische sjaal met kabels en kleine bolletjes erop, die ik in China heb gebreid:

Het is niet goed te zien door de twee kleuren, maar er zit een kabel in het midden, en allemaal kleine pompoms eromheen. Hij is eigenlijk bijna té groot, maar dat vind ik juist leuk!

Dit is weer een voorbeeld van een vilten werkje. Erg leuk om te maken! Dit is trouwens een pashouder. Stop er je studentenkaart, pinpas in etc..

En Sackboy! Het hoofdpersonage uit de PS3 game ´Little Big Planet´. Ik ben nog steeds heel trots op mezelf dat ik deze heb gemaakt, haha. Vooral de vingertjes waren een uitdaging! Hier kun je het patroon vinden: http://www.ravelry.com/patterns/library/sackboy

Ik heb nog veel meer gebreid en gehaakt, maar dit zijn toch wel de leukste werkjes die me zo te binnen vallen.

Enjoy and be inspired!

Previous post
Hoe lees ik deze blog?
Next post
Pattern: Teeny tiny mushroom!

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

Back
Select your currency
EUR Euro
SHARE

Crafts from the past!