Kerstballen Breien en Haken

Kerstballen Breien en Haken

Nieuw boek – Kerstballen breien en haken!

Tijd voor een feestje! Deze maand komt het boek ‘Kerstballen Breien en Haken‘ uit, waar ik samen met drie andere top ontwerpers aan hebt gewerkt het afgelopen jaar.

Met wel 40 brei- en haakpatronen voor kerstballen heb je volop keus en inspiratie om jouw handgemaakte Kerst te creëren. Het boek ‘Kerstballen Breien en Haken’ bestaat uit vier hoofdstukken: prachtige kerstballen in natuurlijke aardse tinten van Christel Krukkert, vrolijke gebreide jacquard kerstballen van Carmen Jorissen (ik!), schattige winterdier kerstballen van Angelique Millonzi in pasteltinten, en gehaakte traditionele maar ook funky kerstballen van Chloë Corten.

*This post is in Dutch only to promote a new Dutch craft book that I’ve collaborated on.

Waar te koop?

‘Kerstballen Breien en Haken’ verschijnt op 25 september, en kan dan gevonden worden bij verschillende handwerkwinkels en boekenzaken. Wil je mij een steuntje in de rug geven? Bestel hem dan via de onderstaande knop bij Bol.com.

Bestel het boek

Jacquard Kerstballen

Ik heb me weer enorm mogen uitleven met mijn favoriete brei techniek: jacquard breien! Hierbij brei je met twee kleuren tegelijk en kun je prachtige motieven maken. Dit komt natuurlijk erg goed tot zijn recht bij kerstballen, want hoe meer kleuren hoe beter met dit mooie feest!

En nu alvast een tip: voor de vulling gebruikte ik plastic kerstballen van zo’n 7cm-8cm in diameter. Die kun je misschien al op zolder vinden, of anders zometeen bij de kringloopwinkel voor een prikkie. Zo kun je plastic ballen leuk upcyclen, én ziet de gebreide kerstbal er gelijk professioneel uit met het kroontje van de oorspronkelijke bal.

En jazeker, er is een tutorial filmpje! Iedereen die het boek koopt krijgt via een QR code in het boek toegang tot een exclusieve tutorialvideo. In deze video maak ik één van de jacquard ballen helemaal met je mee. Ik laat je zien hoe je moet opzetten, meerderen, breien met twee kleuren, en nog véél meer. Alsof je een privé workshop bij je thuis hebt, want de video is wel bijna 2 uur lang! Genoeg tijd om uitvoerig alle technieken te laten zien in de duidelijke lesgeefmethode die je van mij gewend bent.

Meer tutorials kijken? Die vind je op mijn Youtube kanaal:

Meer video’s

Previous post
Glasgow School of Yarn
Next post
This is the most recent story.

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

Back
SHARE

Kerstballen Breien en Haken