A burst of colour

A burst of colour

Heel Nederland is wit, en meestal zijn wit, grijs en andere natureltinten mijn favoriete kleuren. Maar deze winter heb ik heel wat kleur verzameld in mijn garderobe! Vooral felroze doet het goed bij mij, ik heb een felroze mutsje, een bloesje met een felroze kraagje, een felroze colbertje, wat sjaals.. Het brengt wat kleur in mijn gezicht en tegelijkertijd ben ik ook beter zichtbaar op de weg, nu het nog zo vroeg donker wordt.
Afgelopen weekend was ik een dagje winkelen in Groningen. En daar hoorde natuurlijk ook een bezoekje aan een wolwinkel bij! Het Achterpand is de grootste wolwinkel van de hele provincie Groningen. Zo groot was hij eigenlijk niet, maar ze hadden wel een groot assortiment!

With the landscape being so white everywhere around me, I find myself attracted to colour, and lots of it! Last weekend I went yarn-shopping again in the cutest shop, and this is what I found:

IMG_5464 IMG_5476Het is de ‘Olympia’ van Lana Grossa. Wat een kleuren! En ook nog eens zo heerlijk zacht en dik gesponnen.. Ik ben er al mee aan het breien, en deze bol wol blijft maar laag na laag schitterend rijke kleuren laten zien.

This yarn is called ‘Olympia’, from Lana Grossa. So soft and thick and yummy.. The colours are amazing! I find myself comparing it to a gemstone, revealing layer after layer of gorgeous colours.. 

IMG_5472 IMG_5470Maar dat was niet mijn enige aankoop dit weekend. Ik heb ook nog deze set prachtige naalden van Knitpro gekocht! Ik zag ze een tijdje geleden op internet, en ik moest ze hebben! Ik wist niet dat ze ook in Nederlandse winkels te krijgen waren, maar blijkbaar kan iedere wolwinkel ze bestellen. Het zijn verwisselbare rondbreinaalden. Je kunt verschillende lengtes kunststof koordjes kopen, en ook verschillende maten naalden natuurlijk. Deze kun je dan op de koordjes schroeven. Ik kocht maat 10, zodat ik meteen al met mijn wol aan de slag kon! Ik heb besloten dat mijn Olympia een muts gaat worden.

The yarn is not the only thing I bought that day. I also got these precious needles from Knitpro. I didn’t know they would have these in Holland, so I was thrilled! I decided to buy the 10mm ones, so I could start with my new yarn right away. I think my yarn wants to be a hat 😉

IMG_5478Ik denk dat dit een heel snel project wordt, en dan komen er natuurlijk meer foto’s! Het garen is erg fijn om mee te werken, al is het waarschijnlijk geen beginnerwol omdat je er ook makkelijk doorheen kunt steken. De naalden zijn ook fantastisch, ik wil ze maar niet neerleggen! Door de magic loop methode te gebruiken kan ik met mijn 80cm rondbreinaalden ook veel kleinere werkjes maken.

This seems to be a real quick knit! More pictures coming up when I’m finished. The yarn and needles are both heavenly to work with. The yarn might not be suitable for beginners though, as you can poke your needle through the yarn easily. The needles are simply amazing! I use the magic loop method so I can knit much smaller ‘tubes’ than the needles are intended to make. 

 

 

 

 

Support me by sharing with friends!
Previous post
Crocheted bags
Next post
Magic Knot Technique

2 Comments

  1. January 23, 2013 at 1:55 pm — Reply

    wat een prachtige naalden, die wil ik ook!

Leave a reply

Your email address will not be published.

*

*

Back

Widget Support

SHARE

A burst of colour