New Leaf Designs

Rustic Lace Shawl


Find the pattern here Vind het patroon hier

Kennen jullie de rustic lace square al? Overal op Pinterest en Instagram zijn er deze prachtige gehaakte vierkanten te vinden! Het patroon werd ergens in najaar vorig jaar bekend en ik werd er meteen verliefd op. Ik maakte er een driehoekshawl mee, met het Limited by Wolcafé garen.

Dit prachtige verloopgaren had ik al een tijdje in mijn kast, maar ik wist niet wat ik ermee zou maken! De standaard keus is natuurlijk de South Bay Shawl, maar ik wilde het liefst iets anders haken. Ik koos ervoor om beide kanten van de bol te gebruiken (je kunt namelijk vanuit het midden én vanuit de buitenkant werken), door er motiefjes mee te haken. De bloem in het midden maakte ik steeds vanuit de ene kant, en de rest van het vierkant haakte ik met de andere kant van het garen. 

Zo kreeg ik tweetonige squares, en omdat het garen van kleur verloopt is elke square uniek! 

Om er een driehoekshawl van de maken moest ik naast de volledige squares ook halve squares hebben voor de bovenste rand. Het patroon van het vierkant is onder andere hier te vinden. Ik vond het eerst op een Russische website maar ik kan de link niet meer vinden.. Ik vind het meestal heel belangrijk om naar de originele bron te vermelden, maar dit patroon gaat nog veel en veel verder terug dan de Russische website. Nu is het patroon al zo wijdverspreid dat niemand meer weet waar het precies vandaan komt. Als ik de originele ontwerp(st?)er zou kunnen bedanken zou ik dat zeker doen, want wát een prachtig patroon!!

De omslagdoek had ik eind vorig jaar al af, maar het is er steeds niet van gekomen om foto’s te maken! Gelukkig had ik een paar weken geleden de kans 🙂

Ik ben zo blij met mijn omslagdoek! Ik zit nog te denken of ik er een rand omheen ga haken..

De wind vond mijn sjaal blijkbaar ook heel leuk, ik werd bijna omver geblazen!

Zouden jullie ook wel zo’n omslagdoek willen maken? Houd mijn blog dan in de gaten!

Mis geen blogposts meer, volg mij op Bloglovin’! 

Exit mobile version