Turning a New Leaf

Turning a New Leaf

Image by @humpreyandgrace on Instagram

Dear readers, as you may have noticed I have a new website! I have changed my blog name from Crafty Queens to New Leaf Designs. It’s a very exciting step for me and I hope that I might earn your support!

Mijn lieve lezers, zoals jullie wellicht gemerkt hebben heeft mijn website een verandering ondergaan! Mijn blognaam is veranderd van Crafty Queens naar New Leaf Designs. Ik ben er erg enthousiast over, en ik hoop dat ik jullie steun mag blijven ontvangen.

Why change? // Waarom deze verandering?

This change has been a long time coming, I’ve been planning for it since the beginning of the year. I felt that what I was designing wasn’t really resonating with ‘Crafty Queens’ anymore, although I still love the name. There are a lot of creative women in my family, who are a big source of inspiration and motivation for me. They are my ‘crafty queens’. 

However, when I think of ‘Crafty Queens’, I think of cute amigurumis, miniature crochet and above all, lots of pink and baby blue. Nowadays I gravitate more towards garments and natural colours, and I thought it was time for a new name that would be more fitting to this new style. So why did I choose ‘New Leaf Designs’?

Deze verandering zat er al een tijdje aan te komen. Ik ben al aan het plannen vanaf begin dit jaar! Ik had het idee dat mijn nieuwe ontwerpen niet meer echt samen gingen met ‘Crafty Queens’, hoewel ik de naam nog steeds erg leuk vind. Er zijn een hoop creatieve vrouwen in mijn familie, die voor mij zo’n grote bron van inspiratie en motivatie zijn. Zij zijn mijn ‘crafty queens’. 

Maar wanneer ik aan ‘Crafty Queens’ denk, denk ik vooral aan schattige amigurumi beestjes, miniatuur haken en vooral veel roze en babyblauw. Tegenwoordig vind ik het maken van kleding veel interessanter en leuker, en kies ik vaker natuurlijke kleuren uit. Het was tijd voor een naam die beter past bij mijn nieuwe stijl. Dus waarom koos ik ‘New Leaf Designs’?

“turn over a new leaf”

Make a fresh start, change one's conduct or attitude for the better. 
This expression alludes to turning the page of a book to a new page. 
[Early 1500s]
Well, “turning a new leaf” means making a fresh start, which is very appealing to me. The idea of starting fresh just fills me with so much energy! I don’t have to worry about ‘matching’ my old style, as I can totally focus on what inspires me right now and create a new style. 
Another thing that I find really appealing about this name is the hint of nature in there. I’ve mentioned that I really like natural colours at the moment, and I’ve also done some experimenting with natural dyeing. Chamomile, nettles, avocado and different types of herbs and berries, they all have the potential to create a wonderful colour when using it to dye fabric or yarn. I’ve been totally mesmerized by the uses of these plants, so I wanted to add a little hint of nature in my new name. 
Nou, in het Engels bestaat er een idioom ‘turning a new leaf’, wat je kunt vergelijken met ‘beginnen met een schone lei’. Een frisse start maken, heerlijk! Alleen al de gedachte vult me met zoveel inspiratie en vrijheid. Ik hoef me geen zorgen te maken dat mijn nieuwe ontwerpen niet zullen passen met wat ik voorheen heb ontworpen. Ik kan me volledig concentreren op wat me nu inspireert en zo een nieuwe stijl creeëren. 
Nog iets wat ik erg leuk vind aan de nieuwe naam is dat er een vleugje natuur in zit. Ik zei al dat ik tegenwoordig natuurlijke kleuren erg mooi vind, en in het afgelopen jaar heb ik ook wat geëxperimenteerd met het verven met planten. Kamille, brandnetel, avocado en verschillende kruiden en bessen, allemaal kunnen ze prachtige kleuren produceren als je er stof of garen mee verft. Ik ben er helemaal door geobsedeerd, dus wilde ik een stukje natuur toevoegen in mijn nieuwe naam. 

What has changed exactly? // Wat is er precies veranderd?

So, what else has changed apart from the website address and blog name? Well, for starters, my Instagram handle has changed from @crafty_queens to @newleafdesigns.nl; and my Facebook page has also been updated. As my Youtube account was already called ‘New Leaf Podcast’, there have been no changes there.
Wat is er dan precies veranderd, buiten mijn blognaam? Nou, mijn naam op Instagram is mee veranderd, van @crafty_queens naar @newleafdesigns.nl; en mijn Facebook is ook vernieuwd. Mijn Youtube account heette al ‘New Leaf Podcast’, dat heb ik dus niet veranderd. 

Other than that, the whole appearance of my website has changed. I have a new logo, new colour scheme and more options! All of my podcast episodes are visible from my website (see ‘podcasts’ in the menu above), my free patterns are layed out so that they’re easier to browse, and my paid patterns are able for purchase through my all new webshop! No need to purchase them via Ravelry (although you still can); and you will be able to choose your favourite payment options: IDeal, Bancontact, Sofort banking, Paypal and lots more. 

But I can assure you, I will still be offering you the same crafty content. I will continue to produce both free and paid patterns, and I will continue to write most blogposts and all patterns in both English and Dutch. 

I hope I will continue to earn your support! If you are subscribed to my blog via Bloglovin’, you will continue to receive my updates. If you aren’t subscribed yet and would like to, please follow the link at the end of this blogpost! Many thanks for all of your support so far!

Verder verandert het hele uiterlijk van mijn blog: ik heb een nieuw logo, nieuwe kleuren en meer opties. Je kunt al mijn podcast afleveringen bekijken via ‘podcasts’ in het menu hierboven, mijn gratis patronen zijn makkelijker te doorzoeken, en mijn betaalde patronen kun je gelijk via mijn eigen webshop kopen! Bovendien heb ik ook ingesteld dat je via IDeal en Bancontact (voor België) kunt betalen, onder andere. 

Ik kan je wel verzekeren dat ik nog steeds dezelfde inhoud zal plaatsen, en dat ik dit zal blijven doen in het Engels en Nederlands. Ik zal nog steeds zowel gratis als betaalde patronen schrijven, ook in Engels en Nederlands.

Ik hoop dat ik jullie mag blijven verwelkomen op mijn blog! Als je me tot nu toe volgde via Bloglovin’ zul je updates blijven ontvangen. Ben je nog niet geabonneerd en zou je dat graag willen? Volg dan de link hieronder! Hartelijk bedankt voor al jullie steun tot nu toe!

Follow my blog with Bloglovin

Support me by sharing with friends!
Previous post
New Craftsy Class: Brioche Lace!
Next post
Our Tribe

1 Comment

  1. Judy
    December 8, 2017 at 1:48 pm — Reply

    Love the new name and the new look! Congratulations on turning over a new leaf in your life. 🙂 We will follow right along and support you no matter what your name is. May this be the start of many wonderful designs for you and for your loyal followers!

Leave a reply

Your email address will not be published.

*

*

Back

Widget Support

SHARE

Turning a New Leaf