Een zorgeloze housewarming – zo doe je dat!

Een zorgeloze housewarming – zo doe je dat!

IMG_5969

Ondertussen hebben jullie het wel door, ik ben verhuisd! Vorige week gaf ik een housewarming voor mijn familie, maar daar kwamen nog heel wat onverwachte dingen bij kijken! Mijn plan was – heel origineel in Limburg – om lekkere Limburgse vlaai op tafel te zetten voor de gasten. Maar ja.. ik heb nog maar 6 vorken, en niet eens gebaksvorkjes. En om nou iedereen met plastic vorkjes te laten eten.. Daar moest ik wat op verzinnen! Gelukkig zijn er genoeg lekkere hapjes waar geen of weinig bestek voor nodig is, en die ook nog eens heel budgetvriendelijk zijn! Dat komt goed uit nadat je al je geld aan meubilair en verf hebt uitgegeven 😉

De hapjes!

IMG_5970

1. Kaasjes en toast

Dit is toch wel een klassieker onder de feest-hapjes. Toastjes met verschillende smeersels vind je wel op elk feestje. Je zet het makkelijk op tafel, hoeft het niet van tevoren voor te bereiden, en je hebt alleen maar een mes nodig!
Leuke tip: maak een vlaggetje met een cocktailprikker en washitape, en schrijf hierop de naam van de kaas en hoe pittig hij is. Bijvoorbeeld: zacht is +, medium is ++, pittig is +++ enzovoorts.

IMG_5974

2. Luxe koekjes

Niet heel standaard, maar het staat wel heel gezellig! Beetje student-achtig ook wel, maar dat mag voor een eerste woning! Niemand verwacht een eersteklas aardbeienslagroomtaart (mmmm…..). Wat chocomeringues, mergpijpjes, leuk decoreren op een taartstandaard met wat mooie servetjes en je bent klaar!

hummus1

3. Hummusdip met rauwkost

Ik weet niet of je ooit hummus hebt gehad, maar het is écht lekker. Zet er een schaaltje met worteltjes, komkommer en paprika bij, en je hebt een lekkere en gezonde snack voor op tafel. Het viel hier in ieder geval erg in de smaak!

makreel1

4. Makreel-yoghurtmousse met limoen

Huh, makreelmousse?? Het klinkt wat excentriek, maar het is echt heel lekker en gemakkelijk om te maken. Mijn gasten waren er zo van onder de indruk dat ik de opdracht heb gekregen het voor een opkomende verjaardag te maken! Je hebt een hele gerookte makreel nodig, 400-500ml Griekse of Turkse yoghurt, en een halve limoen.
Haal de kop, staart en het vel van de makreel af. Maak hem nu helemaal graat-vrij en snipper de makreel met je handen in een bak. Deze soort vis is zo zacht en boterig dat dat zonder problemen gaat. Lepel de hele beker yoghurt in de bak, en roer het goed door elkaar. Knijp een halve limoen erboven uit – proef wel even tussendoor of het niet te zuur wordt- en je bent klaar! Zet er een kom met in stukken gescheurd Turks brood bij, en je hebt een vullend tussendoortje voor je gasten. Ik had jammer genoeg geen foto gemaakt, maar het is vergelijkbaar met de foto hierboven!

Voilà! Zo maak je hapjes voor een budgetvriendelijke, zorgeloze housewarming die er toch heel verzorgd uitziet.

1huis

Ga je binnenkort zelf naar een housewarming, en zoek je nog cadeautips? Dan heb ik er een paar voor je!
Als het een eerste housewarming is, zoals die van mij, is het eigenlijk heel makkelijk om bijvoorbeeld cadeaus voor in de keuken uit te zoeken. Ik had bijvoorbeeld wel bestek, borden en glazen, maar geen saladetang, knoflookpers, garde, flesopener… Als je voor grotere cadeaus wilt gaan, zijn bijvoorbeeld een waterkoker, mixer, saladekom+bestek, tosti-apparaat of snijplanken leuke ideeën.

Iets leuks om het nieuwe huis mee op te fleuren is natuurlijk hét cadeau voor een housewarming. Ik kreeg zelf dan ook veel leuke plantjes. Ben je niet zo zeker of je gastheer of -vrouw je beoogde cadeau al in huis heeft? Geef dan een cadeaubon!

Heb jij zelf nog tips voor gemakkelijke feest-hapjes? Deel ze gerust hieronder in de reacties!

Support me by sharing with friends!
Previous post
My DIY apartment - Part II
Next post
Put a pin in it

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published.

*

*

Back

Widget Support

SHARE

Een zorgeloze housewarming – zo doe je dat!