Shopping in Amsterdam – Part 2: Sukha Amsterdam

Shopping in Amsterdam – Part 2: Sukha Amsterdam

sukha1
Copyright: Lifeinsketch.com

De winkel Sukha Amsterdam stond eigenlijk niet op mijn winkel-lijstje, maar bevond zich in dezelfde straat als Weldraad, de wolwinkel van de blogpost van gisteren. Sukha Amsterdam is een van die winkels waar je gewoon even naar binnen móet gaan, alleen al de etalage is zo mooi!

Sukha Amsterdam is een kleding en lifestyle winkel, met handgemaakte items. Het pand is ontzettend hoog, licht en ruim, met veel wit en natuurlijke kleuren. Ook veel hout! Ik heb helaas zelf geen foto’s gemaakt, dus ik kan jullie alleen een indruk geven van de winkel door middel van andermans foto’s.

Copyright: Miss-design.com
Copyright: Miss-design.com

Als je de winkel eenmaal binnen bent kijk je je ogen uit! Zoveel mooie kledingstukken en woondecoratie, en ook nog eens prachtig gepresenteerd in die lichte open ruimte.

sukha5
Copyright: anordinarywoman.net

De kledingrekken waren gemaakt van hout, dat vind ik altijd zo goed samengaan met handgemaakte spullen!

sukha3
Copyright: Sukha-amsterdam.nl

Overal in de winkel zijn ook leuke teksten te zien van Atelier Sukha. Op de ramen, op de muren, in lijsten en op kaarten.

sukha2
Copyright: Sukha-amsterdam.nl

De producten die je ziet komen van Atelier Sukha, opgezet door Irene Mertens en Sam IJsbrandy. Zij ontwerpen de items, zoals sjaals, dekens, wanten, truien, vesten, slingers.. die vervolgens worden geproduceerd door vrouwen in Nepal. Door een eerlijke inkoopprijs helpt Atelier Sukha mee aan een beter leven voor de arbeiders en hun familie. Leuk weetje: het woord ‘sukha’ betekent overigens levensgeluk in het Sanskriet.

Nieuwsgierig geworden? Neem ook een kijkje in de winkel (Haarlemmerstraat 110 in Amsterdam) of op de website en wordt zelf ook verliefd op deze winkel!

Houdt mijn blog in de gaten voor een review van het laatste winkeltje op mijn lijstje die dag in Amsterdam: Stephen and Penelope!

Support me by sharing with friends!
Previous post
Shopping in Amsterdam - Part 1: Weldraad
Next post
Shopping in Amsterdam #3: Stephen and Penelope

1 Comment

  1. March 14, 2015 at 6:21 pm — Reply

    Om te smullen

Leave a reply

Your email address will not be published.

*

*

Back

Widget Support

SHARE

Shopping in Amsterdam – Part 2: Sukha Amsterdam