My Travel Plans: China and Japan

My Travel Plans: China and Japan

CIMG8455Zoals jullie misschien al weten vertrek ik deze maand naar China, en daarna Japan! Drie jaar geleden woonde ik 11 maanden in de hoofdstad van China, Beijing, voor mijn studie. Ik had er een ontzettend leuke tijd! Onderhand is het al zo lang geleden dat ik er was, ik vond het tijd om er weer eens heen te gaan! Samen met mijn vriend ga ik eerst 2 maanden door China reizen, en daarna blijven we nog een halve maand in Tokio, Japan. Ik hoor jullie al denken: wat een lange reis! Ja, voor die 1400 euro aan vliegtickets wil ik er ook wel een tijdje blijven! Voor maar een paar weken gaan is dan zo zonde.. Bovendien vond ik het nu dé tijd om te gaan. Klaar met de studie en nog geen baan.. Ik ben bang dat als ik straks een baan heb, dat ik dan niet zo spontaan zou zijn om de koffers te pakken en te gaan reizen. Daarom neem ik het ervan nu het nog kan!
As you might already know, I’m going to China this month, and then to Japan! Three years ago I lived in Beijing for 11 months to study Chinese, and I’ve been wanting to go back ever since. Together with my boyfriend, I’ll first travel in China for 2 months, and we’ll stay in Tokyo for 2 weeks after that. I know what you’re thinking: that’s a long trip! But after spending 1400 euros on plane tickets it seems a shame to just stay for a few weeks, right? I thought right now was the perfect time to go, since I’ve just finished my master’s degree and don’t have a job yet. I’m not that spontaneous to just drop everything and go when I have a stable income, so now’s the time to go!china-map2Hierboven zie je mijn reisschema! Ik begin in Chengdu, dat net iets ten oosten van Tibet ligt. Vanaf Chengdu gaan Tim en ik via allerlei mooie gebieden naar Hong Kong, vanaf waar we mid oktober vliegen naar Tokio. Eind oktober vliegen we weer terug naar Amsterdam! Omdat de meeste mensen alleen de steken Peking, Shanghai en Hong Kong kennen, geef ik jullie even een korte introductie van elke stad.
We’ll start in Chengdu, and travel to Hong Kong by bus, train and plane. We’ll fly to Tokyo from there in mid October, and fly back to Amsterdam at the end of October. Since most people only know cities like Beijing, Shanghai and Hong Kong, I’ll give you a quick introduction of each city we’re passing through!
ChengduChengdu [spreek uit: Tsjung-doe] ligt in de westelijke provincie Sichuan, die bekend staat om zijn pittige gerechten. Rondom Chengdu zelf kun je panda’s bewonderen in het panda-reservaat, en het grootste buddha beeld ter wereld! Twee jaar geleden was ik zelf in Chengdu, en het is misschen wel mijn favoriete stad! Er heerst een heel relaxte sfeer en het eten is goddelijk.
Chengdu might be my favorite city of all. It’s located in Sichuan, known for its spicy food. In Chengdu you can find the Panda research centres and world’s tallest Buddha statue, which I visited three years ago. The people of Chengdu are really relaxed and friendly, and the food is divine
Chongqing Na Chengdu vervolgen we onze weg naar Chongqing [Tsjong-tsjing], in de gelijknamige provincie. In Chongqing hebben ze de grootste hotpot van de hele wereld, daar ga ik zeker proberen een hapje te eten! Hotpot is een traditioneel Chinees gerecht waarbij je vlees en groente doopt in een hete bouillon op smaak gebracht met verschillende specerijen. Erg pittig!
Passing through Chongqing, we’ll definitely have a taste of the world’s largest hot pot! Very spicy. 
LijiangVanaf Chongqing gaan we met het vliegtuig naar Lijiang [Li-dzjang], in de provincie Yunnan. Anders moeten we namelijk een 20-urige treintocht maken.. Met het vliegtuig maar 2 uurtjes! In Lijiang heb je de beroemde Tiger Leaping Gorge, en bovendien schijnt het oude stadje ook heel mooi te zijn, hoewel tegenwoordig ook erg toeristisch!
From Chongqing we are planning to fly to Lijiang, since it would take 20 hours(!) by train. Lijiang is situated in the gorgeous province of Yunnan. We’ll visit the Tiger Leaping Gorge and the old city of Lijiang.DaliDali, mmm.. Wat verheug ik mij op deze stad! Hierboven zie je een plaatje van het Erhai Meer, waar kleine eilandjes in liggen.
After that, Dali is up! People have told me this is a beautiful place. Pictured above is Erhai Lake, a giant lake with tiny islands. KunmingKunming [Koenming] wordt de stad van eeuwige lente genoemd, het is hier namelijk altijd rond de 23 graden. Heerlijk! Ook hebben ze een erg mooi ‘stenen woud’.
Kunming is said to be the city of eternal spring, since the temperature is really friendly all year round. Lovely! They also have a beautiful stone forest. 
GuiyangNa Kunming maken we een stop in Guiyang [Kwee-jang], in de provincie Guizhou. In deze provincie wonen ook nog verschillende stammen die erg mooi handwerk verrichten. Ik hoop hier wat zijde borduurdraden te scoren! In Guiyang zelf heb je echt een clash van oud en nieuw, zoals je hierboven op de foto ziet. Erg interessant!
After the province of Yunnan, we’ll travel to Guiyang, in Guizhou province. Guizhou province is known for it’s tribes and their handicrafts. I can’t wait to get my hands on some silk embroidery thread! In Guiyang you can really see the clash between old and new parts of the city, so interesting! ZhangjiajieZhangjiajie.. [spreek uit: Dzjang-dzja-dzjèh] Dit stond bovenaan het must-see lijstje van mijn vriend, want wat een prachtig landschap! Bovendien wonen hier een paar speciale beestjes die mijn vriend als bioloog graag wilt zien. Het zal je misschien niet verbazen dat dit landschap de maker van de film Avatar heeft geïnspireerd tot het creeëren van het Avatar landschap. Hele hoge dunne bergen waar rotsblokken op balanceren.. Het is een enorm park waar je entreetickets kan kopen voor wel een hele week. Hier gaan we zeker een paar dagen ronddwalen!
Zhangjiajie is a stunning national park with beautiful scenery. The landscape from the movie Avatar was actually based on this park! Calling it a park might not be really accurate, since you can walk here for weeks and not have seen it all. Really looking forward to this!ChangshaChangsha [Tsjang-sja] is een grote stad, en tevens de plaats waar Mao zich bekeerde tot het communisme. Er staat dan ook een groot standbeeld van hem in de stad. Eigenlijk trekken grote steden mij niet zo aan, maar deze stad bevond zich op de weg van Zhangjiajie naar ons volgende stoppunt Guilin, dus bedachten we: dan kunnen we er net zo goed een kijkje nemen!
Changsha is a big city in Hunan province. My boyfriend and I are not a big fan of cities, but the train was passing through this city anyway so we decided to make a stop. I don’t really know what to expect, but I bet it will be fun anyway!GuilinGuilin [Kwee-lin] staat bekend om zijn prachtige golvende bergen en mooie rivierlandschappen. Om nog maar te zwijgen over de rijstterrassen! Overal zie je vissers met aalscholvers op de boten, en je kunt ook een ritje maken in hun boot!
Guilin.. so excited to finally go there! It’s landscapes seem to originate from fairy tales, so beautiful! YangshuoYangshuo [Jang-sjwoh] ligt heel dicht bij Guilin, dus het landschap verandert niet veel. Met de bus ben je er in anderhalf uurtje. Maar wat er wel verandert is dat het hier veel rustiger en stiller is. Perfect om even op adem te komen. Vanaf Yangshuo gaan er geen treinen naar onze volgende stopplek, dus nemen we de Li River cruise terug naar Guilin om daar vervolgens op de trein te gaan.
You can reach Yangshuo by taking a bus from Guilin, it’s really close! The difference is that Yangshuo is much quieter than Guilin, more peaceful. From here, we’ll take the Li river cruise back to Guilin, since trains don’t depart from Yangshuo. 
GuangzhouDan komen we aan in Guangzhou [Kwang-dzjoo]! Dit is de laatste stop voor Hong Kong, en misschien wel de grootste stad die we in China bezoeken. Guangzhou is best vervuild dus ik plan niet om daar lang te blijven, maar het is bijna een verplichtte stopplek als je naar Hong Kong wilt gaan, aangezien er verder geen directe treinen naar Hong Kong gaan.
Next stop is Guangzhou! Guangzhou is the last Chinese city before crossing the border to Hong Kong. It’s a very large city and quite polluted as well, so we won’t be staying here for a long time. As I said, cities aren’t really our thing, but the skyline is very pretty!Hong KongEn dan zijn we bij onze laatste stad in China aangekomen: Hong Kong! Ik heb wel eens gehoord dat Hong Kong eigenlijk een uit de kluiten gewassen dorp is, ik ben benieuwd of dat ook echt zo is! Door de blogposts van Mei over Hong Kong heb ik al een beter plaatje over wat ik nu allemaal wil bezoeken. Causeway Bay.. Lamma Island.. Tian Tan Buddha Statue.. Ik heb er zin in! En natuurlijk vergeet ik alle foodies ook niet, yum!
Hong Kong! I heard that Hong Kong is more like a really big village than a city, I wonder if it’s really like that. Mei from Ice Pandora has been to Hong Kong before and wrote a few blogposts. These really gave me an idea where I want to go! Causeway Bay.. Lamma Island.. Tian Tan Buddha Statue.. I’m really looking forward to tasting the delicacies as well.. Dim sum!

tokyoEn dan Japan.. Wat kijk ik ernaar uit om in de boekenwinkels te zoeken naar Japanse haak- en amigurumi boeken! Ook ga ik op zoek naar Japans Habu garen, dat is heel luxe garen dat ik laatst steeds vaker zie in tijdschriften zoals Pompom Quarterly. En niet te vergeten, washi tape!
And Japan.. where several Spidermen can cross the street on an ordinary Wednesday. I can’t wait to browse the book stores on a search for cute amigurumi or other crochet books! I hope to find some Habu yarn and washi tape as well..

Onderweg ga ik proberen zovaak mogelijk een update te sturen, al weet ik dat het heel lastig kan zijn met Chinees internet.. Die zijn namelijk niet zo’n fan van blogsites 😉 Maar ook als dat allemaal mis gaat heb ik wat leuke posts en DIY’s voorbereid in de weken dat ik weg ben. In november ben ik weer terug op Nederlands grondgebied, en dan kan ik er goed de tijd voor nemen om jullie alles te vertellen over mijn reis! Tot snel weer!
During my travels I hope to send you guys an update as much as possible, although I know that might be difficult with Chinese internet.. They don’t particularly like blogging websites 😉 But if all else fails, I still have Instagram to post pictures and I do have some nice posts scheduled for you. Fun DIYs coming up! In November I will be back in the Netherlands, ready to show you all of the stuff I bought and the photos I took. Exciting! See you soon! 🙂

Support me by sharing with friends!
Previous post
POOF there he is!
Next post
Final preparations..

11 Comments

 1. August 9, 2014 at 8:49 am — Reply

  Gaaf! Ik ben erg benieuwd:) China (en vooral Japan) staan zeker op mijn bucket list! Veel plezier en ik hoop dat je door de digitale grote muur heen komt 😉

  • August 12, 2014 at 11:42 am — Reply

   Ik ben ook erg benieuwd of het me gaat lukken! Ik heb wel al het programma gedownload dat ik toen gebruikte (Freegate Professional 7.42), daarmee kom ik zeker op de westerse websites. Maar het blijft duimen! Ik hoop dat ik je de komende weken wat tips kan geven voor als jij er zelf heengaat 🙂

 2. August 9, 2014 at 10:57 am — Reply

  Heel veel plezier op jullie reis. Het ziet er allemaal prachtig uit, het kan niet anders dan een bijzondere ervaring worden. Iets waar je je hele leven op terug kan kijken. Ik hoop dat je vol nieuwe wijsheid en inzichten terug komt.

  • August 12, 2014 at 11:41 am — Reply

   Dankjewel Margriet! Het zullen inderdaad hele waardevolle herinneringen worden! 🙂

 3. August 9, 2014 at 2:23 pm — Reply

  WOW, wat een prachtige reis hebben jullie voor de boeg!!! Geniet van al het moois en maak veel mooie herinneringen daar. Veel plezier, ik kijk uit naar alle reisverhalen!

  • August 12, 2014 at 11:37 am — Reply

   Dankjewel Yvette! Ik zal zeker proberen te updaten, hou in ieder geval mijn Instagram in de gaten 😉

 4. August 9, 2014 at 3:43 pm — Reply

  Haha thanks for my name mentioning c:
  Het wordt vast en zeker een mooie reis voor jullie tweetjes!
  Ik wil ook héél graag uit die grote hotpot eten 😛 En de
  Kunming de stad van eeuwige lente lijk me een mooie stad!
  Eigenlijk alle steden die je hier benoemd hebt is mooi! Xx

  • August 12, 2014 at 11:36 am — Reply

   Graag gedaan 😉 Ik heb er ook zo’n zin in! Vooral Guilin lijkt me heel mooi.. Ik hoop dat ik vanuit China ook geregeld wat updates kan sturen! xx

 5. Juul
  August 12, 2014 at 8:02 pm — Reply

  Wij gaan jullie missen! Een goede reis, de tijd van jullie leven, alles veilig, goed weer, lekker eten en veel souvenirs gewenst! X Juul

 6. August 12, 2014 at 8:48 pm — Reply

  Gaaf! Ik hoop in 2015 door China te reizen, dus ik kan via jouw blog mooi gaan voorproeven. Heel veel plezier!

 7. August 13, 2014 at 10:00 am — Reply

  Veel plezier! Alles in Yunnan, de Leshan boeddha en Hong Kong zijn zeker de moeite waard! Dat gaat zeker een hele mooie reis worden. 🙂

Leave a reply

Your email address will not be published.

*

*

Back

Widget Support

SHARE

My Travel Plans: China and Japan