Blogtalk – How to update your blog when you’re away

Blogtalk – How to update your blog when you’re away

blogtalk2Vandaag even iets heel algemeens over bloggen – namelijk hoe je je blog bij kunt houden als je zelf op vakantie bent. Ik heb er zelf op het moment erg veel mee te maken, aangezien ik deze zomer wel drie keer het land uit ga! Begin juli ging ik al naar Spanje, op het moment zit ik in Oostenrijk, en over een maand zit ik in China en daarna Japan! Niet dat het me slapeloze nachten heeft bezorgd, maar ik zat me soms toch echt af te vragen wat ik zou doen met mijn blog tijdens mijn afwezigheid.
Een weekje vakantie is nog niet zo’n probleem, maar later deze zomer ben ik 2,5 maand weg. Lekker reizen in Azië! Daarover later meer 😉 Maarja, 8 weken is best lang om stil te liggen voor een blog! Vooral nu ik met een vermelding in de volgende Mollie Makes zal staan (!) en daardoor misschien wel veel nieuwe lezers zal krijgen. Het punt is: veel lezers haken af als er een maand lang geen nieuwe berichten op een blog komen. Vandaag geef ik je wat handige tips om je blog levendig te houden!

I don’t know about you guys, but my summer is packed this year! Holidays to Spain, Austria, China and Japan(!); fun Skype chats with my Handmade Awards-mentor Lisa Comfort; having fun with friends; and of course lots and LOTS of crafting. For a short holiday, it’s okay to have a blogging break. But since I’ll be spending 8 weeks in China and Japan, I’ll have to think of a way to update my blog while I’m away. Especially since I’ll be featured in the next Mollie Makes (yay!) and I’m hoping some more readers to come my way. Because I know blogging regularly can be tricky during a busy time, I have some advice for you to keep your blog updated!

Tip 1: Schrijf van tevoren wat leuke blogberichten – Write a few posts before you go

Wat ik zelf het liefste doe is blogberichten van tevoren inplannen. Dit doe ik nog niet zo heel veel, maar het komt wel eens voor dat ik geen tijd heb om te schrijven. Als je op een dag heel geïnspireerd bent of heel veel foto’s hebt gemaakt, kun je die energie fijn benutten om gelijk een paar berichten te schrijven, die je dan op verschillende dagen inplant! Nu heb ik bijvoorbeeld ook weer twee leuke tutorials voor in de maanden dat ik weg ben, en ik ben van plan om er nog wat meer te schrijven. Het minpunt is wel dat je voordat je weggaat wat extra tijd in je blog moet steken dan je gewend bent, en soms heb je daar ook geen tijd voor!
Wat je in zo’n geval kunt doen, is je blogs minder intensief maken. Ik zie bijvoorbeeld dat een paar blogs de column ‘woordenloze woensdag’/wednesday without words hebben, waarbij ze alleen foto’s plaatsen. Zo’n berichten kunnen ook heel mooi en verfrissend zijn! Of bijvoorbeeld Drie dingen donderdag/three things thursday, waarbij je drie dingen noemt waar je die dag extra veel plezier van hebt, tijd aan besteedt, of iets anders dat je gewoon even wilt melden. Short but sweet. Je hoeft echt niet altijd lappen tekst te schrijven! Experimenteer een beetje met verschillende columns, en kom erachter wat jij leuk vindt!

What I usually do, is schedule blog posts before I go away. When you’re inspired, write a few blog posts at a time, and schedule them for different days during your holiday. You do have to spend some more time than usually, but you’ll really get to enjoy your break doing this! If writing several full-length blog posts at a time is a bit too much, try and write some less labour-intensive posts. For example, I’ve heard of Wednesday without words, where you can just post a few pretty pictures. Or maybe Three things thursday, where you name three happy/fun/extraordinary things about that day or week. Make it short but sweet. Short posts can be quite refreshing after a text-heavy tutorial. Have fun with experimenting!

guest-blogging-ideas1Tip 2: Vraag een gastblogger om iets te schrijven – Get a guestblogger!

Wat ik ook heel vaak zie in de blogwereld maar zelf nog nooit heb geprobeerd, is gastbloggers zoeken. Een gastblogger schrijft een stukje – vaak een tutorial of iets anders met tips en trucs – voor op jouw blog. Vaak is het dan zo dat jij ook een leuk stukje schrijft voor de blog van de ander. De meeste bloggers zijn er wel voor in, aangezien dat voor hun ook extra publiciteit betekent. Denk er wel bij na dat je voor een andere blog niet zo makkelijk een stukje schrijft. De lezers kennen je vaak niet, dus is het gepast om iets minder persoonlijk te zijn. Bovendien moet je ook nog een tutorial of iets dergelijks bedenken, terwijl je op je eigen blog vaak wat minder arbeidsintensieve berichten plaatst. Bedenk dus goed of je er tijd voor hebt om voor de andere blogger ook iets te schrijven.
Pssst.. voel jij je nu geroepen om voor mij een gastblog te schrijven? Stuur me dan even een berichtje! 🙂

Guestblogging is a wonderful way to keep your blog updated ánd make new blogging friends! The idea is that another blogger writes a blogpost for you to publish on your blog, and you do the same thing for her/him. You might think that this doesn’t really take less time than writing a blogpost yourself. True, but maybe you can make a deal that you write the blogpost when you’re back from your holiday! As a bonus, your post on the other blog might send some more readers your way!

instagramTip 3 – Update via Instagram!

Mocht je je laptop meenemen op vakantie (zoals ik nu), dan kun je vaak zoals gewoonlijk je blog updaten. Mits je ook internet hebt! Maar als je – heel begrijpelijk – niet steeds je laptop mee wilt zeulen, wordt het al wat lastiger. Internetcafé’s zijn mogelijk om blogs te updaten, maar als je je foto’s wilt bewerken zal dat misschien wat lastiger zijn. Voor mij is Instagram echt een uitkomst. Je maakt onderweg wat leuke foto’s, en als je dan eens bij de Mac komt of ergens anders waar ze gratis internet hebben, dan uploadt je ze fijn naar je Instagram! Je kunt de foto’s gelijk makkelijk delen op Facebook, Twitter en Tumblr.

If you’re taking your laptop with you on your holiday, you might have time to update your blog from there. But if you don’t, you can easily keep your readers updated via Instagram! I’ve recently fallen in love with Instagram and its many benefits. You can just take a picture on your phone, and when you get to a MacDonalds or anywhere else with free wifi, you upload the picture! You can also directly share the picture on Facebook, Twitter and Tumblr, which I regularly do! 

Tip 4 – Het moet wel leuk blijven – Don’t force yourself

Als dit nou toch allemaal niets voor je is, neem dan lekker een blogpauze om even bij te komen. Lezers zullen je niet gelijk un-liken op Facebook, of je ineens niet meer volgen via Bloglovin’. Als je niet lekker van je vakantie kunt genieten zonder je zorgen te maken over of je nou wel een blogbericht had ingepland, is het misschien beter om het allemaal eventjes stil te leggen. Hup, al het internet aan de kant en genieten van je welverdiende rust! Zo heb je ook meer inspiratie en energie om na je vakantie weer aan de slag te gaan.
If it’s still too much to deal with and you’d rather have a proper internet-free holiday, go for it! Most of your readers will understand, they won’t suddenly un-like you or unfollow you when you don’t update for two weeks. Besides, after a well-deserved holiday you will have more energy and inspiration to start writing again! 

Hebben jullie nou nog leuke tips, deel ze dan hieronder!
I hope you liked these tips! If you have any more, please share them in the comment section. 

Support me by sharing with friends!
Previous post
W.I.P. Wednesday #44
Next post
Snippets of July

6 Comments

 1. August 2, 2014 at 8:50 am — Reply

  Wat een leuk bericht! Je hebt er echt goed over nagedacht! Ik ben zelf ook van het plannen. Maar forceren is echt niet goed idd. Als ik iets voor je kan betekenen? En 2,5 maanden Azië! Super gaaf, ben nu al benieuwd wat je daar weer gaat scoren! Liefs Lisanne

  • August 3, 2014 at 9:42 pm — Reply

   Dankjewel Lisanne! 🙂 Ik zou het heel leuk vinden als je me wil helpen! Ik stuur je even een mailtje 😉 Ik heb zelf ook erg veel zin in de reis, en ik ga zeker wat Japanse wolletjes en amigurumi boekjes meenemen! xx

 2. August 2, 2014 at 1:32 pm — Reply

  Hele fijne tips. Ik vind het altijd erg moeilijk om een blogbericht te laten liggen om later pas te plaatsen als ik minder inspiratie heb. Waardoor ik soms een hele week niets schrijf en dan weer 4 berichten in één week. Niet erg consequent, maar ik wil vaak de dingen plaatsen als ik er nog volop mee bezig ben.

  • August 3, 2014 at 9:43 pm — Reply

   Dankjewel voor je reactie Margriet! Ik vind het zelf ook altijd een beetje dubbel, want vaak staan dan op Instagram wel al foto’s van een werkje van mij, terwijl de blogpost pas later komt. Het is vaak een beetje afwegen 😉

 3. August 2, 2014 at 3:05 pm — Reply

  Jaa vooraf post schrijven is een goeie tip c:
  Wat ben je actief deze zomer! En echt heel veel
  plezier 2.5 maanden in Azië hoor Xx

  • August 3, 2014 at 9:44 pm — Reply

   Dankjewel! Ik heb aan de hand van jouw blogs over Hong Kong al een lijstje gemaakt wat ik daar wil zien, haha 🙂 xx

Leave a reply

Your email address will not be published.

*

*

Back

Widget Support

SHARE

Blogtalk – How to update your blog when you’re away