I secretly hate rainbows

I secretly hate rainbows

rainbow1De laatste tijd zie ik toch zoveel haak- en breiwerkjes in regenboogkleuren! “Oh, wat een mooie kleuren!”, “Ik word meteen blij van regenbogen!” zie ik iedereen zeggen, terwijl ik zelf denk “dat zou veel mooier zijn in natuurlijke kleuren zoals wit en beige”. Ik kan het niet helpen, ik hou gewoon niet van regenbogen! Ik voel me een beetje vreemd om dit toe te geven, want wie vind regenbogen nou niet leuk? Okee, schattig en klein als een broche vind ik regenboogjes wel leuk, en ze passen ook goed bij de bovenstaande eenhoorn. Maar complete tassen of tapijten in geel-oranje-rood-paars-blauw-groene glorie? Nee, dank u vriendelijk. Misschien vind ik het wel alsof de maker twijfelde bij het kiezen van de kleuren. “Welke zal ik eens nemen.. och, allemaal!” Of misschien komt het wel door die ene keer dat ik bij tekenles wolken wilde schilderen tijdens zonsondergang. Ik gebruikte heel veel kleuren omdat ik wolken zo mooi vind tijdens de zonsondergang, als ze alle kleuren van de wereld lijken te hebben. Mijn tekenleraar kwam naast me staan en zei dat mijn tekening eruit zag als de Bart Smit. Aha, oké dan..

Recently I’ve been seeing way too many rainbow-coloured knits and other handmade goodies. Everyone’s commenting like “oh, such pretty colours!” “rainbows are so happy!”, while I think “that project would look much better in natural colours like white or beige”. I just can’t help it, I don’t like rainbows! I feel so weird admitting this, because who doesn’t like rainbows, right? Okay, I might like them when they’re cute and tiny, like on a brooch or something. And unicorns do match with every possible colour. But entire bags or rugs in skittle colours? I’ll pass, thank you. Maybe it was because when I was younger, I tried to paint clouds in my arts and crafts class. I wanted to paint the clouds at sunset, when they seem to have every colour imaginable. My art teacher stood next to me and said my drawing looked like a toy store. Oh well.???????????????????????

Maar dat betekent niet dat ik niet van kleur houd hoor! Alleen de regenboogkleuren-volgorde spreekt me niet zo aan. Vandaag hebben mijn achternichtje en -neefje me zelfs geleerd hoe ik met loom bandjes moet werken. Ik weet het.. Ik zag deze elastiekjes overal en ik hoopte er niet in aanraking mee te komen, maar ik vond het toch leuk om te zien hoe m’n achterneefje zo enthousiast was erover. Het is toch een soort handwerk! Uiteindelijk heb ik een ring gemaakt, toch wel leuk! Al is deze trend niet helemaal voor mij, ik vind het wel leuk dat het kinderen aanspoort om creatief met hun handen te zijn.
Having said that, I do like colour. It’s just the gradient sequence of the rainbow colours I don’t like. Today I even let my baby cousins introduce me to loom bands. I know, I know.. I’ve been seeing it everywhere and I had hoped never to have a loom bracelet, so I made a ring instead! My cousins were acting all professional with their fancy tools, teaching me how to make different shapes. Although I don’t particularly like elastic bands, I do appreciate these kind of trends that get kids to be creative. ??????????????????????? ???????????????????????Toen had ik zelf ook weer zin om armbandjes te haken, dus maakte ik deze leuke van mijn nieuwe textielgaren! Ik gebruikte Nooodle Print van Scheepjeswol, en het margrietje is met Cotton 8 van Scheepjeswol gehaakt. Voor het armbandje heb ik de eerste 2 toeren gehaakt van mijn eerdere armband-patroon. Voor het margrietje haak je 9 vasten in een magische ring, die je sluit met een halve vaste. Dan haak je in elke steek met wit 9 lossen, die je steeds vastmaakt met een halve vaste. Leuk om zo tussendoor even te maken!
I also crocheted this bracelet for myself, with my new textile yarn called Nooodle, from Scheepjeswol. I crocheted the first two round of my earlier bracelet pattern, and then crocheted a daisy. The daisy is made by crocheting 9 single crochets in a magic loop. Then you make 9 chains in every stitch. Enjoy!

Previous post
The luck of the Irish
Next post
London Yarns

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

Back

Widget Support

SHARE

I secretly hate rainbows