Favourites during thesis writing

Favourites during thesis writing

Nu ik hard bezig ben met mijn scriptie heeft mijn dagelijks ritme een hele verandering doorgemaakt! Ik weet dat heel veel studenten nu in hetzelfde schuitje zitten, dus dacht ik dat het wel leuk was om mijn favorieten van het moment te delen, en een paar tips voor tijdens deze drukke periode!
At the moment I’m working day and night, hoping to finish my thesis in time. My daily routine has had some major changes, and because I know that a lot of students are going through the same stuff right now, I though I’d share a few favourites of mine and some advice.IMG_9419

Koude oogroller – deze oogroller van Garnier heb ik al een paar jaar, en het is een echte lifesaver! Even rollen op je bovenste en onderste oogleden et voilà, je bent weer zo fris als een hoentje! Het helpt in ieder geval goed tegen de middagdip, zodat je er weer tegenaan kunt!
Icy eye roller – I’ve had this eye roller for a few years now, and it’s a real lifesaver! A quick roll on both eyelids and you’re ready to go again! 

Fruitsap – Mmm, even wat lekkers te drinken! En die suikers geven me ook weer een energieboost, wat ik wel nodig heb sinds ik geen koffiedrinker ben.
Fruitjuice – Yummy! And the sugar sure gives me an energyboost! Since I don’t drink coffee I have to find other ways to replenish my energy. 

IMG_9420

Hummus! Yumyum.. Ik heb het sinds kort ontdekt en ben al helemaal fan! Het is lekker én gezond, al helemaal als je het met worteltjes of komkommer eet. Weg met die zak chips!
Hummus! (or houmous?) Very yummy indeed.. I only discovered it a few weeks ago and I can’t go without it anymore! It’s tasty and healthy, especially when you eat it with carrots or cucumber. No more potato chips for me!

Droogshampoo – Tja, soms is je haar wel aan een wasbeurt toe, maar heb je even geen tijd om te douchen! En als je dan toch de hele dag binnen zit en niemand je ziet.. dan mag een keertje droogshampoo gebruiken best wel. Dan kun je ‘s avonds lekker ontspannen onder de douche na een lange dag schrijven.
Dry shampoo – Sometimes your hair really needs to be washed, but you simply don’t have time for it right now. If you’re stuck at home anyways without anyone seeing you (or even if you go out, actually), a bit of dry shampoo is allowed 😉 At night you can reward yourself with a nice shower after a long day of writing.

IMG_9415

Simpel breiwerk – natuurlijk brei ik voor stressverlichting, maar dan moet het wel even een lekker simpel werkje zijn, zoals iets met de tricotsteek. Ik ben mezelf nu aan het leren om blind te breien, zodat ik kan lezen tijdens het breien! Lijkt me superhandig om te kunnen, en het gaat al best goed. Tip: probeer dit eerst met garen dat niet splijt.
Simple knitting – Everyday I’ll make some time to knit to relieve stress, preferably very simple knitting. Something with stockinette or garter stitch will do. I’m teaching myself to knit without looking at my work now, so I can read while knitting! Seems like an awesome skill to have, and it’s not that difficult to master. 

Stilte – Geen muziek voor mij tijdens scriptie-tijd! Het liefst werk ik in stilte, dan concentreer ik me het best. Trouwens, het is ook niet zo handig om muziek te luisteren, want mijn onderzoek bestaat uit het luisteren van spraakopnames, dus dan moet ik alles perfect kunnen horen.
Silence – no music for me during study time! I really can’t concentrate if there’s any sound around me, whatever it is. My research involves listening to speech fragments, so I need to hear everything clearly. 

IMG_9423

Boek – The Calling. Ik ben laatst met dit boek begonnen, en het is best een spannend boek! Vooral heel gruwelijk.. ‘s Avonds een hoofdstukje lezen is genoeg om mijn hoofd van de scriptie af te krijgen, en zo kan ik rustig slapen (als ik niet aan de moordscènes denk, haha)
Reading – The Calling. I just started this book a few days ago, and it’s quite exciting! And very gruesome actually. Reading a chapter at night will help me get my mind off my thesis, so I can sleep without thinking to much (unless I think about the murder scenes, lol)

IMG_9403Blauwe luchten – Mijn bureau staat onder twee schuine ramen (schuin dak), en als ik overdag naar boven kijk, kan ik direct de buitenlucht zien. En eerder deze week kwamen deze mooie wolkjes voorbij! Vaak moet ik wel de gordijnen dichtdoen omdat de zon op mijn laptopscherm schijnt, dat is iets minder, maar zo kan ik me wel beter concentreren.
Blue skies – Right above my desk there are two slanted windows (the walls are tilted because I have the top floor), so when I look up I see the sky 🙂 When the sun shines too harshly though I have to close the curtains, because the sun shines on my laptop and I can’t read anything anymore.

Serie: Game of Thrones! Even wat ontspanning (met een brei- of haakwerkje erbij!). ‘s Avonds beloon ik me vaak met een aflevering van Game of Thrones, daar kijk ik vaak de hele dag naar uit! Het is goed om wat motivatie voor jezelf te hebben, dan kom je de dag ook door en neem je niet constant kleine Facebook-pauzes tussendoor (die toch niet zo leuk zijn).
Show: Game of Thrones! At night I allow myself to relax a bit and watch an episode of Game of Thrones (of course I knit while watching ;). It’s good to motivate yourself with big breaks like this (an episode is almost an hour), instead of constantly taking 5-minute Facebook breaks (which are no fun anyway). IMG_9412En deze week horen er ook paaseitjes bij! Ik kan je al vertellen dat de meeste paaseitjes in dit kommetje de dag niet hebben overleefd, haha. Binnenkort maar eens eitjes met na-Pasen korting scoren in de winkels!
This week I’ve been devouring chocolate eggs too! I can tell you that most of the eggs in the picture didn’t survive the day, haha. Luckily the stores will have an after-Easter discount and I can go buy some more!

Heb jij nog tips voor in een drukke studieperiode?
Do you have any advice to make studying easier?

Never miss a post, subscribe via Bloglovin’!
Take a look at my free knitting and crochet patterns here

 

Previous post
W.I.P. Wednesday #34
Next post
*BettaKnit Giveaway*

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

Back

Widget Support

SHARE

Favourites during thesis writing