The Liebster Award!

The Liebster Award!

liebsterblogawardEen tijdje geleden werd ik door Sandra van Craftfulness genomineerd voor de Liebster Award, jeej! Dankjewel Sandra 🙂 Voor degenen die hiermee nog niet bekend zijn: de Liebster Award is een soort prijs die wordt gegeven aan blogs die wel wat extra lezers verdienen. De winnaars van de award geven de award op hun beurt weer door aan andere blogs. Een superleuk initiatief om het bloggerswereldje wat persoonlijker te maken, vind ik! Als eerste geef ik 11 random feitjes over mezelf, dan geef ik antwoord op de 11 vragen van Sandra. Daarna nomineer ik zelf een aantal blogs, en heb ik weer 11 vragen voor hun om de hersens eens lekker over te laten kraken.

Allereerst de 11 feitjes!
Wist je dat..

…ik een jaar in China heb gewoond voor mijn studie om de Chinese taal beter te leren?
…ik vroeger een enorme game-verslaafde ben geweest? Ik was niet weg te slaan van mijn Pokemonspelletjes en The Sims! Ook op het moment speel ik nog games als Rayman en Escape from Monkey Island.
…ik ervoor kies om de blog te zeggen ipv het blog? Het kan me weinig schelen dat de tweede eigenlijk correct is, meestal hebben leenwoorden de als lidwoord, dus ‘het blog’ en vind ik totaal niet klinken!
…ik erg blij wordt van brievenpost en cadeautjes te ontvangen en te geven?
…ik het niet kan laten om iemand op taalfouten te corrigeren?
…alle foto’s op mijn blog worden gemaakt in mijn kleine studentenkamer? Je hebt echt geen enorme studio nodig om goede foto’s te maken!
…ik voor de Zeeman een mutshave heb ontworpen? Mijn creatie heet de ‘Draper’ (zij verzonnen de naam), en is nog steeds op hun website te downloaden!
…ik hiervoor een reisblog had, genaamd Blond in Beijing?
…ik de komende zomer 2,5 maand naar China en Japan ga om te reizen?
…stofzuigen mijn meest gehate bezigheid is?
…ik niet van Chokotoffs kan afblijven als ik ze eenmaal heb gekocht?

Dat is nog best lastig om 11 feitjes over jezelf op te schrijven!
Op naar de vragen die Sandra voor me in petto had:

De 11 vragen!
1. Wat vind je het leukste aan bloggen?
Het leukste vind ik toch wel om dingen over mezelf met anderen te delen. Dat deed ik hiervoor ook op mijn reisblog, al was het toen vooral verhalen schrijven over wat ik zoal meemaakte. Ik hoop dat ik nu met mijn crafts andere mensen enthousiast kan maken over wat ik het liefste doe.

2. Waarom zouden mensen je blog moeten gaan lezen?
Poeh, dit vind ik altijd zo lastig om te zeggen! Mijn blog gaat vooral over breien en haken, dus als je daarvan houdt kun je zeker een kijkje komen nemen! Ik probeer altijd nieuwe dingen te bedenken om te maken, zo maak ik het voor mezelf net wat uitdagender en interessanter.

3. Wat doe je in je vrije tijd?
In mijn vrije tijd probeer ik mijn alsmaar groeiende collectie works-in-progress af te maken, ik kijk graag MTV, en zoals gezegd speel ik ook regelmatig computerspelletjes. Ik zal nooit echt voor de lol buiten gaan zitten of wandelen, behalve als het zo warm is dat ik een mooi kleurtje kan krijgen.

4. Leef je een beetje mindful?
Ik moet eerlijk bekennen dat ik eerst moest opzoeken wat mindful betekent, haha. Van wat ik begrijp gaat het over je eigen fouten vergeven, zorgen dat je niet gestressed raakt en maar één ding tegelijkertijd doen. Wat dat betreft ben ik totaal niet mindful: ik blijf nog jarenlang denken aan dat ene foute ding wat ik toen heb gezegd of gedaan, ik ben constant gestressed en ik raak van slag als ik niet meerdere dingen tegelijkertijd doe. Van mij kunnen er niet genoeg uren zitten in een dag, ik wil zoveel mogelijk presteren en ook zo goed mogelijk. En dat brengt vaak een enorme druk met zich mee!

5. Wat is je beste gezondheidstip?
Ik zou zeggen, zovaak mogelijk echt voor jezelf koken in plaats van uit eten of een kant-en-klaar maaltijd opwarmen. En als je dan even iets lekkers gaat snacken, zorg dan dat je je er niet schuldig over voelt. Ook probeer ik laatst wat meer te bewegen.

6. Waar ga je het liefste naar toe op vakantie?
Dat maakt me eigenlijk niet zo heel veel uit, zolang het er maar zonnig is en ik de taal spreek. Je krijgt de beste ervaringen als je leeft als de locals, a.k.a. als je de taal een beetje spreekt.

7. Gebruik je Instagram of Facebook? Vertel!
Ja en ja! Instragram pas sinds kort, ik ben een beetje huiverig voor het plaatsen van lelijke foto’s, haha. Vaak dan ben ik een halfuur aan het proberen om een leuke foto te nemen, en dan geef ik het op het eind toch maar op en plaats ik niks.. Dit geldt trouwens alleen als ik foto’s van mezelf maak, haha. Op Facebook ben ik privé zeer actief, en je kunt er nu ook mijn blog liken! Op Instagram heet ik crafty__queens, en op Facebook kun je me vinden onder Crafty Queens.

8. Wat is je grootste zonde naast chocolade?
Apekoppen! Ik kan er maar niet genoeg van krijgen.. Mmmm! Of mag het ook een non-food zijn? In dat geval kies ik haren verven, ik weet dat het slecht is maar ik vind het gewoon zo leuk om nieuwe kleuren uit te proberen!

9. Welk beroep had je gehad in de omgekeerde wereld?
Haha wat een leuke vraag! Ik denk dat ik dan vrachtwagenchauffeur zou zijn, dat lijkt me echt een vreselijk beroep! Altijd maar onderweg, zelden thuis.. onderweg eten en slapen in de auto, nope, niks voor mij!

10. Is het glas halfleeg of halfvol?
Wat mij betreft is het glas altijd tot de rand gevuld! Hoewel je dan ook wel sneller knoeit.. Hahah of is dat een beetje te abstract? 😉 Ik sta altijd zeer positief in het leven, hoewel kleine tegenslagen soms zwaarder wegen dan grote meevallers.. Als ik even een ‘down’ dag heb, maak ik een lijstje van de leuke en minder leuke dingen die dag, en dan kom ik er vaak achter dat de minder leuke dingen vaak veel minder belangrijk zijn dan de leuke dingen. Vaak voel ik me hierna weer beter!

11. Beste lijfspreuk?
“Niet alles hoeft perfect te zijn.” Dit probeer ik zo vaak mogelijk tegen mezelf te zeggen, dan wordt de druk om te presteren wat minder. Het is leuk om eens wat liever voor jezelf te zijn met een extra pauze, of jezelf dat ene leuke tijdschrift te laten kopen. Don’t be so hard on yourself!flowery banner

Wat een leuke vragen om te beantwoorden! Ik hoop dat jullie het ook leuk vonden om mijn antwoorden te lezen. Nu ben ik eigenlijk wel benieuwd wat jullie hier zelf zouden hebben geantwoord! Hadden jullie zelf iets totaal anders gezegd bij deze vragen, bijvoorbeeld bij het omgekeerde beroep, dan hoor ik dat graag in de reacties! Misschien kom ik zo ook wat meer te weten over mijn lezers, hihi 🙂
Oké, nu is het tijd om nieuwe blogs te nomineren! In de ‘regels’ staat dat je 11 andere blogs moet kiezen voor de Liebster Award, maar zoveel kleine Nederlandse blogs ken ik helemaal niet! Deze award is juist bedoeld voor blogs die nog niet heel bekend zijn, terwijl de meeste blogs die ik lees wel duizenden fans hebben op Facebook, zoals One Sheepish Girl, Blij dat ik Brei en ByHaafner. De blogs die ik genomineerd heb zijn blogs die ik regelmatig met plezier lees, en die wel wat extra’s hebben verdiend! Ik heb deze keer 4 blogs genomineerd:

heartMei van Ice Pandora! IcePandora is verreweg de blog die ik het vaakst lees, vooral ook omdat Mei bijna elke dag een nieuwe blogpost plaatst! Ik heb grote bewondering voor deze crafty lady, dat ze naast haar drukke studie ook nog tijd heeft om zoveel te schrijven. Ze schrijft niet alleen over DIY, maar ook over kleding, make-up, en maakt de lekkerste recepten! Erg droolworthy deze blog.. en weet je ook dat ze haar eigen layout heeft ontworpen?

heartHelma van Helma Schrijft! Hoewel Helma zelf ook haakt en breit, vind je op haar blog vooral korte verhaaltjes die ze zelf heeft geschreven, en die vaak heel herkenbaar zijn! Aangezien ik vroeger ook zo’n verhaaltjes schreef over mijn tijd in China, vind ik het erg leuk om deze blog te lezen, dus ik check regelmatig voor nieuwe updates!

 

heartMariska van Curly Creative! Mariska houdt naast haar studie nog deze blog bij over interieur decoratie, recepten en verschillende soorten crafts, zoals sieraden maken en decoupage. Laatst maakte ze heel veel mooie kettingen, neem vooral een kijkje! Ik heb vooral bewondering voor hoe ze haar producten inpakt, zo mooi! Daar kan ik zeker nog wat van leren.

 

heartIlona van I Love Green Grass! Deze blog verdient ook zeker een paar extra volgers! Ilona schrijft in het Engels en Nederlands over haar creatieve momentjes. Hier kun je in een oogopslag zien wat ze zoal maakt. Ik vind vooral haar “Are you kitten me right meow?” shirt leuk!! Wist je dat ze ook websites, posters en t-shirts ontwerpt? Dit lijkt mij een echte crafty queen!

 

Gefeliciteerd meiden! En hierbij de 11 vragen die ik voor jullie heb bedacht:
1. Wat doe je als eerste als je thuis komt van je studie of werk?
2. Welk stuk fruit omschrijft jouw persoonlijkheid het best? Bijvoorbeeld: een ananas is prikkelig van buiten maar zoet van binnen..
3. Welk liedje, film of snack is jouw guilty pleasure?
4. Als je de hoofdpersoon van een bepaald boek, serie of film kon zijn, welke zou je dan kiezen?
5. Wat is jouw vroegste crafty herinnering?
6. Hoe ziet jouw ideale huis eruit? Groots en modern in een miljoenenstad of bijvoorbeeld juist een lieflijk houten huisje aan de rand van het bos?
7. We waren dan wel helemaal gek van le moustache op kleding en sieraden, maar wat vindt jij écht van snorren?
8. In welk ander land zou jij wel geboren willen zijn?
9. Wat is de leukste, mooiste of meest bijzondere stad waar je tot nu toe bent geweest?
10. Wat is de creatie waar je het trotst op bent?
11. Wat is je gelukkigste herinnering?

Dat waren mijn vragen! Ik hoop dat jullie ze leuk vinden 🙂 Ik ben benieuwd naar jullie antwoorden!

Support me by sharing with friends!
Previous post
And the winner is...
Next post
Knock knock

6 Comments

 1. March 25, 2014 at 10:35 pm — Reply

  Hoi Carmen!
  Wat gaaf dat je me genomineerd hebt! 😀 Hartstikke leuk! Ik voel me vereerd! 😉
  Ik zal binnenkort je vragen beantwoorden en de award doorgeven aan andere blogs. Ik ga eerst even bedenken welke blogs ik ga nomineren en welke vragen ik wil stellen. 😉
  Bedankt!
  Helma

  • March 26, 2014 at 6:07 pm — Reply

   Graag gedaan! Hihi ik ben benieuwd naar je antwoorden! Neem de tijd hoor, ik had zelf ook een paar weken nodig om mijn genomineerden te kiezen en feitjes te bedenken over mezelf 😛 xx

 2. March 26, 2014 at 9:48 am — Reply

  Leuk om te lezen Carmen! En ik denk dat je mindfuller bent dan je denkt hoor! Dicht bij jezelf staan, ontspanning zoeken, uit je comfortzone stappen passen volgens mij wel bij jou. Keep up the good work, ik lees je blog graag.
  Groet sandra

  • March 26, 2014 at 6:06 pm — Reply

   Dankjewel Sandra! Ik vond het zelf ook leuk om de vragen te beantwoorden. Hmm in de aspecten van mindfulness wat je nu noemt herken ik mezelf inderdaad wat beter ja 🙂 groetjes!

 3. April 6, 2014 at 9:37 pm — Reply

  Nogmaals bedankt voor de nominatie! Erg leuk om met vragen beantwoorden en bedenken bezig te zijn. De antwoorden op jouw vragen kun je hier vinden:
  http://ilovegreengrass.wordpress.com/2014/04/06/the-grass-is-getting-greener-the-liebster-award/
  Veel plezier met bloggen!
  x

 4. April 7, 2014 at 5:44 pm — Reply

  Oh je mag me aaaaltijd voor taalfouten corrigeren haha
  ik heb er genoeg :’) en I love chokotoffs <3 so good!
  Ik zou waarschijnlijk nooit vrachtwagenchauffeur worden..
  bah… te mannenwereld voor mij 😛
  En super bedankt voor je complement joh *made my day!*
  Ik ga hem binnenkort plaatsen mn Liebster Award ^_^
  Xx

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

Back
SHARE

The Liebster Award!