W.I.P. Wednesday #22

W.I.P. Wednesday #22

IMG_8932Eindelijk heb ik weer tijd (en energie) om creatief te zijn! Vorige week was dat wel wat anders.. Ik had twee deadlines voor papers, die ik natuurlijk véél te lang had uitgesteld.. Tja, wie studeert er nou in de Kerstvakantie? En reken er maar niet op dat ik na 2 weken vakantie meteen weer in mn ritme kwam, nope! Totdat de tijd toch echt begon te dringen. Maar om eerlijk te zijn werkt dat juist ook wel goed bij mij. Als ik de druk voel van de naderende deadline werk ik veel sneller en efficienter, dat is dan toch beter dan elke dag een beetje doen, dan moet je ook weer elke dag ‘erin komen’. Ik ben zo’n persoon die, áls die eenmaal gemotiveerd is, ook urenlang door kan werken. Geen grapje, ik werk vaak tot 2 uur ‘s nachts door aan verslagen (of haakwerkjes, ssst!). Maar deze keer pakte dat lastminute-werken niet zo goed uit. Mijn fietsband raakte lek, en na een paar dagen twijfelen heb ik toch maar de moed bijeen geraapt en hem zelf geplakt. Wel bijna twee uur zat ik buiten te zoeken naar belletjes in de emmer die ik met water gevuld had, en op het laatste begon het ook nog te regenen. De fietsband was uiteindelijk geplakt, maar ikzelf was de dag erop (jullie weten het al) ziek. En niet dat ik dan rust neem, nee hoor! De deadlines gingen voor, en door niet te rusten werd ik natuurlijk alleen nog maar zieker! Ik hoop dat ik een beetje leer hiervan en de volgende keer niet zo laat begin… Al weet ik zelf al hoe het gaat lopen 😉

IMG_8953Door al dat gedoe heb ik ook bijna niet gebreid of gehaakt de afgelopen paar dagen, daarom is deze work-in-progress woensdag een beetje kaal. Het voelt heel vreemd om niets nieuws te hebben om jullie te laten zien. Ik heb heus wel dingen gedaan, zoals vierkantjes voor mijn deken afgewerkt, weer een centimeter aan mijn sok erbij.. Ohja, ik had wel nog een verjaardagstaartje gehaakt voor een jarige vriendin, maar ik had er niet aan gedacht om foto’s te nemen en nu ligt het al ingepakt klaar. Oh well.. Het taartje zag er best leuk uit, dus misschien maak ik het wel nog eens.
IMG_8930 IMG_8931Het leek me leuk om jullie ook iets van mijn andere hobbies te laten zien, dus voilà, bij deze een paar foto’s van mijn Chinese Harry Potter boek! Kunnen jullie raden welk deel het is? Wel lastig hoor 😉 Ik kocht het toen ik in Beijing woonde, maar ik heb het nog steeds niet uitgelezen. Natuurlijk heb ik de Nederlandse versie al een aantal keren gelezen, maar dat is juist handig. Als ik de karakters niet ken kan ik namelijk raden wat er staat. Elk (of bijna elk) woordje dat ik niet ken schrijf ik op in een schriftje, en ik leer er nog best veel van!
Okay, back to crafts! Ook zit ik met een idee voor een colsjaal, maar dan eentje die je binnenshuis om hebt. Toen ik ziek was had ik elk uur van de dag mijn gebreide kanten sjaal om, lekker licht maar toch warm. Maar omdat ik geen pin heb om hem vast te zetten viel hij wel eens af. Daarom dacht ik om een kleine colsjaal te maken, zo een die je gewoon over je hoofd trekt en dan niet meer omslaat. De laatste tijd ben ik erg gecharmeerd van zwart-witte breisels of haakwerkjes, zoals de mooie sjaal hieronder van Peoplewebs. Het patroon voor deze beauty kun je trouwens hier vinden, voor nop!

blackwhitecowl
Photo by peoplewebs.blogspot.com
Buy this gorgeous scarf here, or learn how to make your own here.

Ik zat te denken aan een steek als de star stitch (haken), of de daisy stitch (breien), maar als je met twee verschillende kleuren draad werkt zie je de textuur niet echt, dus ik denk nog even verder. Ik weet wel al zeker dat ik een schelpenrandje ga maken met mintgroene wol, mmm… Ik had laatst een mintgroene bol Phildar 6 gekregen, dezelfde wol waarmee ik mijn geometrisch kussen maak. Het is zo’n mooie wol dus ik wou dat ik hem meer kon ‘tentoonstellen’ dan alleen maar in de rand, maar met maar 1 bolletje (66 meter) kun je maar heel weinig. Any suggestions? Misschien kan ik wel een leuk fair isle kleurenschema vinden om een col mee te maken..IMG_8952Dit vestje maakte ik net na de Kerstvakantie, en wat ging het snel! Ik maakte het met de wol die ik op de Kerstmarkt in Utrecht had gekocht, handgesponnen door de Wolkelder. Erg mooi! Ik koos een klein projectje zodat ik genoeg wol zou hebben, en nu heb ik zelfs nog best veel wol over. What to do? Misschien leuk om eens een weefprojectje te maken met alle restjes wol! Hebben jullie leuke ideetjes om met wolrestjes te doen?

Support me by sharing with friends!
Previous post
Domo-kun Gloves #3!
Next post
Just a few more..

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published.

*

*

Back

Widget Support

SHARE

W.I.P. Wednesday #22