Ravelry Finds

Ravelry Finds

ravelry_0Wie houdt er nou niet van gratis patronen? Ik kan maar geen genoeg krijgen van Ravelry, maar meestal is het toch wel even spitten voordat ik iets leuks vind! Daarom heb ik in deze post de patronen verzameld die ik de laatste tijd het leukst vond! En een bonus: ze zijn allemaal gratis!
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Deze handschoenen waren de eerste die ik vond, en wat zijn ze mooi! De kleur spreekt me ook erg aan. Okergeel past goed bij de meeste kleuren winterjassen: grijs, zwart, kakigroen, donkerblauw.. Het patroon is ontworpen door Jennifer Büttgen. Klik op het plaatje om bij de Ravelry pagina te komen, dit geldt trouwens voor alle plaatjes in deze post. Rav2
Dit patroon lijkt me perfect voor beginners! Lekker chunky garen en een gemakkelijke steek. Ontworpen door Ravelry gebruiker Julypouce.Rav1
Deze tas is ontworpen door Patons, een wolmerk. Wolmerken hebben vaak hun eigen website met gratis patronen, zeker een kijkje waard! Deze tas vind ik ook erg mooi, en laat ik nou net zo’n tashengsels thuis hebben liggen!
Rav6
Dit elegante vestje vind ik misschien wel het mooiste van deze reeks. Het patroon heet Gaia en is ontworpen door Kristen TenDyke. Het vestje brei je in één stuk, wat erg fijn is als je er niet van houdt om losse onderdelen aan elkaar te naaien. Ik weet zelf dat toen ik mijn eerste trui breide, de losse panden nog zeker een maand bleven liggen voordat ik de moed bij elkaar raapte om ze aaneen te naaien.. Toen ik de reviews van andere gebruikers over bovenstaand patroon las, zag ik dat er bij de mouwtjes wat problemen ontstonden. Kijk dus goed naar wat andere breisters hebben geschreven en leer van hun fouten!Rav5
Ook zo’n leuk vestje, dit keer van Red Heart Yarns, alweer een wolmerk. Vaak hebben wolmerken erg oubollige patronen of styling op de foto’s, maar na een tijdje leer je door de foto ‘heen te zien’, en besef je bijvoorbeeld dat het met een andere kleurencombinatie wel heel leuk zou zijn! Dit topje bijvoorbeeld zou volgens mij wel leuk zijn in wit met 2 of meer andere kleuren, hoewel het er op de foto niet erg aanlokkelijk uitziet.. 😉
Rav4Mmm, en deze dan!! Gotta love a cabled sweater.. Patronen voor mooie kabeltruien vind ik altijd moeilijk te vinden, vooral gratis patronen.. Maar deze vind ik erg mooi! Hou je niet van het gestreepte effect? Kies dan gewoon voor een effen kleur, je kunt nog steeds het patroon volgen, alleen wissel je niet van kleur. Ik zie deze trui al helemaal voor me in het rood.. of misschien in mintgroen! Ik blijf van die kleur houden ook al is het niet meer ‘in’.
Zo, dat waren mijn Ravelry vondsten! Welke is jouw favoriet? Als jij ook een Ravelry ‘treasure’ hebt gevonden, deel hem dan hieronder!

Support me by sharing with friends!
Previous post
My Crafty 2013
Next post
W.I.P. Wednesday #21

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published.

*

*

Back

Widget Support

SHARE

Ravelry Finds