New Discovery and a Finished Project!

New Discovery and a Finished Project!

knitkid1 knitkid2Vandaag heb ik toch een mooie webshop ontdekt.. Ik was weer eens aan het zoeken naar nieuwe leuke patronen, en toen stuitte ik op deze prachtige ontwerpen van The Knit Kid, uit Berlijn. Meestal wordt gebreide kleding gezien als casual, zoals een lekkere dikke trui om mee op de bank te hangen. Dit is toch wel een andere soort breien! Neem eens een kijkje in haar webshop en ontdek wat ze nog meer voor moois maakt! Wel even een waarschuwing, de prijzen zijn niet mild! Zo is de blauwe jurk hierboven wel 320 euro waard. Maar als je ziet dat het bijna rode loper-waardige designerstukken zijn is dat ook niet zo vreemd. De handmade-wereld moet nodig wat meer prestige krijgen!
knitkid3Zo mooi! Ik ben weer helemaal geinspireerd! Al denk ik niet dat ik ooit zo’n verfijnde dingen kan maken. Alhoewel.. 😉 Laats heb ik wel een poging gewaagd! Weten jullie nog dat ik bezig was met een kanten sjaal? De eerste keer lukte het blocken niet, maar de tweede keer was raak! Dus ziehier, mijn eerste kanten sjaal:
1shawlcollage1IMG_8751Pretty cool huh? Omdat het acryl garen is werkte normaal blocken niet, maar wel als je het vastpint en het stoomt met een strijkijzer! Je moet alleen heel voorzichtig zijn dat je het garen niet aanraakt, dan smelt het. Natuurlijk heeft dit sjaaltje nog lang niet de elegantie van de designs van The Knit Kid, maar ik ben toch behoorlijk trots op mijn eerste (succesvolle) poging kantbreien! 1shawlcollage2

Deze sjaal heb ik gemaakt tijdens een van de online workshops op Craftsy. Dit is een heel nieuw concept, maar ik vind het een van de beste ideeën ooit! Je koopt een pakket van online filmpjes, waarin een designer je laat zien hoe je een kledingstuk breit, granny squares haakt, taarten decoreert.. Voor iedereen is er wel wat! Je hebt alle voordelen van een workshop, namelijk dat iemand het je voordoet. Ook kun je online vragen stellen, waarbij je ook foto’s kunt plaatsen van je eigen werk. Dan helpt de designer je te zien waar je de fout in bent gegaan. Wat nog een pluspunt is ten opzichte van gewone workshops, is dat je de uitleg keer op keer kunt herhalen! Het breien (of haken, of wat het dan ook is waarin je een workshop krijgt), wordt van dichtbij heel duidelijk gefilmd. Vaak als je thuis komt van een workshop heb je alleen nog maar de uitleg op papier als geheugensteuntje, maar met de workshops van Craftsy kun je de beelden opnieuw kijken wanneer je maar wilt: superhandig! Ook kun je een soort memo plaatsen bij het stukje dat jij moeilijk vindt, zodat je het later makkelijk terug kunt vinden. Ik plaatste bijvoorbeeld zo een ‘video note’ bij de uitleg van bepaalde manieren van minderen, zoals hoe je van 5 steken mindert tot 1 steek.

craftsyshawlsDe workshop die ik gebruikte is Mastering Lace Shawls van Laura Nelkin, waarbij je twee sjaals leert breien. Deze breit Laura helemaal met je mee! Okee, ze breit steeds maar een paar herhalingen van het patroon, maar als je echt de hele sjaal met haar mee wilt breien kun je gewoon het filmpje opnieuw laten beginnen. Het feit dat er iemand met je meebreit en op je ‘wacht’ totdat je klaar bent voor het volgende gedeelte, was voor mij erg motiverend. Ik breide deze sjaal af in een week, terwijl ik hier met een papieren patroon veel langer over had gedaan. Ben jij ook benieuwd naar zo’n workshop? Craftsy heeft op dit moment wel tot 50% korting op online videolessen, dus kijk hier eventjes of er een leuk pakket voor jou bij zit! Er zijn ook een paar gratis workshops om uit te proberen. Veel succes! IMG_8752

Support me by sharing with friends!
Previous post
My new hat!
Next post
Christmas Time

2 Comments

  1. December 24, 2013 at 11:45 am — Reply

    Wow! Absolutely stunning! 😀

  2. December 28, 2013 at 4:10 pm — Reply

    This is gorgeous! The pattern is perfect in red as well.

Leave a reply

Your email address will not be published.

*

*

Back

Widget Support

SHARE

New Discovery and a Finished Project!