W.I.P. Wednesday #9

W.I.P. Wednesday #9

IMG_7954Zoals mijn Facebook volgers al wisten, heb ik mijn sjaal afgebreid, yay! Ik begon meteen met het ‘blocken’. Eerst even gewassen, en daarna op een yogamat vastgepind. Om de yogamat had ik een geblokt tafellaken gespannen. De lijnen op het laken helpen met het vastpinnen, aangezien de voor een rechte lijn in je werk de lijnen op het doek kunt volgen.

As my Facebook followers already know, I finished knitting my shawl, yay! I started blocking it right away. I washed the shawl first, and then I pinned it to a yoga mat. I covered the yoga mat with an old checkered tablecloth. The lines printed on the tablecloth helped me to pin my shawl in a straight line. 
IMG_7958 IMG_7964 IMG_7967Om de een of andere reden heeft mijn camera er moeite mee om deze sjaal goed op de foto te krijgen. Soms zijn de details weg, soms is de kleur veel te flets.. Ik denk dat het komt door de felrode kleur van de sjaal en de witte achtergrond..
Ik wachtte ongeveer 3 uur totdat de hele sjaal droog was. Toen kon ik de spanning niet meer aan en haalde alle naalden eruit. Maar de sjaal kromp gewoon weer tot zijn oorspronkelijke vorm.. Wat heb ik fout gedaan? Alle eindjes kromden weer om, hij zag er weer uit zoals op de eerste foto. Misschien heb ik er voor het vastpinnen teveel water uit de sjaal gewrongen? Misschien ligt het aan het garen, dat gewoon goedkoop acryl is? Ik weet het niet, heeft iemand tips? Gelukkig kan ik het ook vragen aan de ontwerpster van deze sjaal. Omdat ik de workshop van Craftsy heb gevolgd kan ik direct vragen aan haar stellen. Ik hoop dat ze een goede oplossing heeft!

For some reason my camera acts funny while shooting this shawl. Maybe it’s the bright red color or the white background, but most of the times it get the color all wrong, or the quality of the picture is very poor. Anyway, you’ll get an idea of what the shawl looks like from the pictures. 
When I was done pinning it down, I waited for about three hours for it to completely dry. After that I simply couldn’t wait any longer! I pulled out all of the pins.. But it just shrunk down to its original size 🙁 Nooo! What have I done wrong? The edges were curling up again, it pretty much looks like the first picture again. Maybe I squeezed too much water out of the shawl before blocking? Maybe it’s because I used cheap acrylic yarn? Thank god I can ask the designer of this shawl what to do. Because I signed up for her course on Craftsy, I can ask her anything about the process of knitting and finishing the shawl. I hope she can help me! 
IMG_7975 IMG_7974Dus, toen ik helemaal teleurgesteld was in mijn sjaal, begon ik snel aan een ander haakwerkje om er niet meer aan te denken. Dit is een foto van mijn 3e opdracht waar ik laatst over vertelde. De opdracht is om een slangetje te haken volgens het patroon van All About Ami. Als ik het klaar heb vertel ik meer over de opdracht, het is zo leuk!! 🙂
So, while I was disappointed about my blocking fail, I quickly started on a new project. Last week I was asked to crochet the snake designed by All About Ami. Find the pattern via the link! When I’ve finished it, I’ll tell you a bit more about what purpose it’s going to serve, it’s such a great idea 🙂 
IMG_7977Ik ben ook weer een stukje verder met de border collie! Het is voor mij echt heel lastig om te bedenken hoe ik de vorm goed krijg, en dan moet ik ook nog rekening houden met de kleuren. Maar tot nu toe lijkt het wel goed te lukken! Ik ga nu even kijken hoe ik de oortjes ga maken, dan ziet hij er meteen wat echter uit.
And I’ve been making some progress on my border collie as well! I must say, it’s really difficult to figure out how to get the shape right and make the correct color changes at the same time. But I think I’ve been doing a good job! Right now I’m going to make the ears, that’ll make him look more ‘real’ in an instant. 
IMG_7969Oohh, en wat wordt dit? Ik ga het nog even niet verklappen, maar het heeft iets te maken met de Amigurumi Design wedstrijd! Doe jij ook mee?
Ooh, and what is this going to be? I’m not going to tell you just yet, but it has something to do with the Amigurumi Design contest! Are you participating too?

Support me by sharing with friends!
Previous post
Not your granny's clothes
Next post
Nieuwe mutsjescampagne van Innocent Drinks

4 Comments

 1. October 2, 2013 at 7:51 pm — Reply

  Awwwwwies, don’t feel bad, je sjaal ziet er echt goed uit!
  Wat een vakman schap en ik kan je helaas niet echt
  helpen of tips geven waarom hij krom….
  Dat hondje wordt echt leuk! Xx

  • October 2, 2013 at 11:39 pm — Reply

   Dankjewel voor de lieve complimentjes ^^ Even afwachten wat de expert zegt en dan komt het wel goed 🙂 Ik heb net de oortjes op het hondje genaaid en nu is ie echt supercute 😀 xx

 2. October 2, 2013 at 7:51 pm — Reply

  Awwwwwies, don’t feel bad, je sjaal ziet er echt goed uit!
  Wat een vakman schap en ik kan je helaas niet echt
  helpen of tips geven waarom hij krom….
  Dat hondje wordt echt leuk! Xx

  • October 2, 2013 at 11:39 pm — Reply

   Dankjewel voor de lieve complimentjes ^^ Even afwachten wat de expert zegt en dan komt het wel goed 🙂 Ik heb net de oortjes op het hondje genaaid en nu is ie echt supercute 😀 xx

Leave a reply

Your email address will not be published.

*

*

Back

Widget Support

SHARE

W.I.P. Wednesday #9