W.I.P. Wednesday #5

W.I.P. Wednesday #5

IMG_7720Deze week heb ik alle vierkantjes van mijn deken aan elkaar genaaid, zodat ik nu een mooi vierkant heb, met her en der nog een lange draad eraan. De deken is namelijk nog lang niet groot genoeg! Toen ik klaar was met naaien besefte ik me dat ik hem niet eens om kan slaan, dus zal ik er nog heel wat vierkantjes bij moeten maken. Voor nu kan ik hem over mijn benen leggen als ik op bed tv kijk, want ik ben nog niet van plan om met de rest van de vierkantjes te beginnen. Eerst even pauze!
IMG_7722 IMG_7724Als ik nog eens een deken maak, zorg ik dat de vierkantjes zelf al een stuk groter zijn. Dan ben je langer bezig met elk vierkantje, maar hoef je er minder te maken. Want zeg nou zelf, 50 vierkantjes maken klinkt een stuk minder aanlokkelijk dan 25 vierkantjes!
IMG_7730 IMG_7731Ik deed deze week ook een poging om mijn bureau wat op te ruimen. Ik had een hele stapel witte stukjes papier, om boodschappenbriefjes van te maken. Die zijn nu netjes opgeborgen, net als mijn stempel, washi tapes en notitieblokjes. De doosjes kocht ik bij Flying Tiger, mijn nieuwe favoriete winkel! Ze hebbenΒ zo’n leuke dingen…
IMG_7732IMG_7728Een vriendin van mij kocht laatst een grote hoeveelheid rode wol om een sjaal te maken, wel 15 bollen! Aangezien je maar ongeveer de helft nodig hebt voor een flinke sjaal, heb ik er 6 bollen van gekregen. Altijd leuk! Maar ik zit nu wel een beetje te piekeren over wat ik ermee moet maken.. Het eerste wat in mij op kwam was een sjaal. Ik had namelijk een tijdje geleden een online brei-les op Craftsy gedownload, en de sjaal die ze daar breien is ook rood. Erg mooi, maar rood is gewoon niet mijn kleur. Als ik er dan een sjaal van heb kan ik hem nergens mee combineren.. Dus ik dacht: een trui! Dan hoef ik daar alleen nog maar een broek of rokje mee te combineren. Maar nu weet ik het weer niet zeker.. Heeft iemand van jullie een leuke optie? Ik heb eenΒ moodboard gemaakt van truien die mij wel leuk lijken:
polkacollageJazeker, polka dots! Rood vind ik namelijk zo’n harde kleur, en de polka dots lijken dit wat te verzachten. De trui rechtsboven is van de H&M. Ik zag die laatst in de winkel en ik vond hem zo leuk! Ik vind hem alleen leuker in het blauw dan in het rood.. De roze linksonder is een soort van heimwee-trui naar China, want wat hadden ze daar soms toch kitscherige kleding. Veel kant, pluizige wol en stipjes. Om over strass-steentjes nog maar niet te spreken.. Maar na een tijdje ben ik zo’n over-the-top stijl wel leuk gaan vinden. Schattig kraagje erbij, beetje kant hier en daar misschien? Maar ik vraag me ook wel af of 6 bollen van 50 gram wel genoeg is voor een trui.. Een opengewerkte gehaakte poncho of vestje lijkt me ook leuk, maar met haken verbruik je weer meer wol dan breien.. Wat moet ik toch doen?! Advies gewenst!

Een schets van mijn mogelijke trui-to-be
Een schets van mijn mogelijke trui-to-be

Voor nu laat ik deze wol ook maar even in mijn mand liggen. Ik kan altijd nog een rode sjaal breien en die aan iemand cadeau doen. Nu ga ik even zoeken naar een snel en leuk haakwerkje, want ik wil toch graag iets te doen hebben!
Hebben jullie ook wel eens zo’n craft-dilemma?

Support me by sharing with friends!
Previous post
Dots and knots
Next post
A new house for my village

17 Comments

 1. September 5, 2013 at 9:17 am — Reply

  Love the colours of your blanket! and the squares are beautiful!

 2. September 5, 2013 at 10:03 am — Reply

  Ik wil vaak een berg maar weet dat net niet precies hoe ik het moet fixen πŸ˜‰

  Liefs

  • September 5, 2013 at 10:15 am — Reply

   I know the feeling.. Ik ben laatst een boekje begonnen met ideetjes, halve patroontjes en to-do lists, dat helpt! πŸ™‚

 3. September 7, 2013 at 7:22 am — Reply

  love your blanket!!!!
  xxxxxx Ale

 4. September 8, 2013 at 2:02 am — Reply

  Your color selection is fantastic, it’s so dreamy and soft looking. Excellent blanket, the design is great.

  • September 8, 2013 at 11:35 pm — Reply

   Thank you so much Amber! Your lovely compliments made my day πŸ™‚ xx

 5. September 9, 2013 at 8:43 pm — Reply

  your granny blanket is beautiful, I like the colours you use
  KATRIN W.

  • September 9, 2013 at 11:03 pm — Reply

   Thank you Katrin! But it is quite a puzzle to figure out the colours for each square, haha πŸ™‚ xx

 6. September 9, 2013 at 9:41 pm — Reply

  Hoi, ik kwam je fotootje tegen op Annemarie’s haakblog – de mooie kleuren van je deken vielen me gelijk op. Prachtig! Het probleem van de kleine vierkantjes ken ik ook. Ik heb nog steeds 120 vierkantjes liggen die een deken van 60 bij 60 opleveren. Veel te klein en dus geen zin om ‘m in elkaar te zetten. Hopelijk gaat het nog lukken voor het einde van 2013. πŸ™‚

  Groetjes en veel haakplezier nog.

  • September 9, 2013 at 11:09 pm — Reply

   Dankjewel Kaatje! Ohjee, die 120 vierkantjes klinken inderdaad niet erg uitnodigend, haha πŸ™‚ Je zou de vierkantjes ook nog kunnen gebruiken voor kleine projectjes, zoals bijvoorbeeld dit hondje: http://plus3crochet.blogspot.nl/2012/09/patchwork-scottie.html
   Ik ben nu met mijn deken aan de Haak en Win actie van Echtstudio mee aan het doen, dus ik heb weer energie om verder te gaan! (En ik moet wel, want als ik win moet hij in oktober af, oeps!) Vandaag weer 5 rondjes gemaakt, die dan nog met groen tot een vierkantje gemaakt moeten worden. Langzaam maar zeker komt hij er wel! xx

   • September 10, 2013 at 9:05 am — Reply

    Wat een goede tip! Dankjewel. πŸ™‚

    Succes met de deken voor de actie. Ik denk dat ‘ie een goede kans zal maken.

    Groetjes!

 7. September 12, 2013 at 11:55 pm — Reply

  I really like the blanket! Lovely colors!

  Navy Wifey Peters @ Submarine Sunday

  • September 13, 2013 at 8:23 am — Reply

   Thank you! I hope to finish it soon πŸ™‚

 8. September 16, 2013 at 8:31 pm — Reply

  So pretty! Thanks for linking up on Hookin On Hump Day!

  • September 16, 2013 at 9:06 pm — Reply

   Thank you for your lovely comment Tamara, and of course for hosting! xx

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

Back
SHARE

W.I.P. Wednesday #5