The last week of my holiday

The last week of my holiday

Deze week helaas geen W.I.P. Wednesday! Ik was me al helemaal aan het voorbereiden om weer te schrijven over mijn projecten in-de-maak, maar *big shock*: ik vond er geen! Ik heb eigenlijk al mijn werkjes af! Ik zeg ‘eigenlijk’, want op mijn studentenkamer heb ik nog mijn fabulous granny deken liggen, en ook nog een rokje dat aan het overwinteren is. En er zijn nog veel dingen waar ik aan moet beginnen.. Maar alle werkjes waar ik mee bezig was heb ik eindelijk af! Gelukkig heb ik wel nog andere leuke dingen om jullie te laten zien.
IMG_7606Als eerste, het uilenkussen waar ik een paar maanden aan heb gewerkt! Of liever, wat ik binnen een paar weken maakte, en dat toen een paar maanden stil lag omdat ik er geen zin meer in had. Maar nu is hij af en ik vind hem zo leuk geworden! Morgen ga ik weer naar mijn kamertje in Voorschoten, en dan gaat hij fijn mee. Ik ben benieuwd hoe hij in mijn kamer staat.
IMG_7537 IMG_7536Afgelopen weekend had ik ook eindelijk weer eens afgesproken met Pien, een van mijn beste vriendinnen. Ze vertelde me dat ze de dingetjes die ik maak zo leuk vindt, en dat ze zelf ook wel wilde leren haken. Dus ik dacht: Leuk! Ik maak graag anderen enthousiast voor mijn hobby, dus we gingen al snel aan de slag. Maar het ging wel wat lastiger dan verwacht, want mijn vriendin is linkshandig! Ik moest dus eerst het linkshandig haken onder de knie krijgen, voordat ik het Pien kon leren. Maar ik vind dat het resultaat er mag zijn, zeker voor een eerste keer haken!
IMG_7517 IMG_7519 IMG_7518Dit theepotje had mijn moeder vorige week gehaakt, om als hanger aan een vriendin van haar cadeau te doen. Ook een heel leuk idee! De stipjes erop zijn franse knoopjes.
IMG_7610Gisteren was ik even bij familie thuis, want mijn tante had me gevraagd om een gordijntje voor haar te haken. Daarover later meer! Toen ik daar was viel mijn oog op dit prachtige kastje en wat er allemaal voor leuks op staat. Inspiratie voor later mijn eigen woning in te richten!
IMG_7613 IMG_7612En dat borduurwerkje in dat kleine lijstje, zΓ³ schattig!
IMG_7616 IMG_7614 IMG_7621Toen ging ik nog even nagels lakken met mijn nichtje Anna, die deze zaterdag naar Amsterdam verhuist! Superspannend allemaal, en ze was ook nog net jarig geweest. Ik had haar wat nagellakjes, een bokkepootje en eenΒ dotting pen gehaald. (Allemaal bij de HEMA te krijgen) De dotting pen gebruik je om met nagellak stipjes te zetten, dus je kunt er ook bloemetjes mee maken! (zie de laatste foto) Ik ga morgen ook een dotting pen halen, we hadden meteen zoveel ideetjes wat je ermee kunt doen! Mijn mede-blogger Ice Pandora gebruikt de hare om fimoklei mee te bewerken. Bijvoorbeeld voor de putjes in sinaasappels en aardbeien, zo creatief!
IMG_7622 IMG_7625Er stond ook veel lavendel bij mijn tante in de tuin, en wat kwamen daar veel bijtjes en hommels op af! EΓ©n hommeltje kwam verdwaasd op de tafel zitten. (misschien wat suf door de nagellak-dampen? Oeps!)
En dat was het even voor deze week! Natuurlijk had ik ook aan het patroontje gewerkt voor het huis. Ook ben ik nog bezig met het patroon voor het theepotje (nog even geduld!). Morgen ga ik weer naar mijn studentenkamer, en (belangrijker!) krijg ik mijn bachelordiploma uitgereikt! Vandaag staat vooral opruimen nog op het programma, een van mijn minst favoriete bezigheden. Maar om het thuisfront tevreden te houden zal het toch moeten gebeuren!
Loopt jullie vakantie ook al snel ten einde? Aan de ene kant ben ik blij dat ik weer nuttig kan zijn de komende maanden, dat vind ik heel rustgevend, maar aan de andere kant zal ik de vakantie missen zodra hij voorbij is. Hoe denken jullie erover?

Support me by sharing with friends!
Previous post
Crocheted House
Next post
Breaking News!

8 Comments

 1. Marije
  August 22, 2013 at 9:32 pm — Reply

  Ahhh, dat uilen kussentje is zo schattig! echt mooi gemaakt. Ik vind het soms ook moeilijk om projecten af te maken, zeker als het soms het resultaat tegen lijkt te vallen. Iets nieuws proberen is dan meer een uitdaging dan iets anders afmaken πŸ˜‰

  • August 25, 2013 at 10:47 pm — Reply

   Dankjewel Marije! Ik snap je echt helemaal, om die reden maak ik liever kleine projectjes. Of dingen met granny squares, dan heb je toch na elk vierkantje weer iets afgemaakt πŸ™‚ xx

 2. Marije
  August 22, 2013 at 9:32 pm — Reply

  Ahhh, dat uilen kussentje is zo schattig! echt mooi gemaakt. Ik vind het soms ook moeilijk om projecten af te maken, zeker als het soms het resultaat tegen lijkt te vallen. Iets nieuws proberen is dan meer een uitdaging dan iets anders afmaken πŸ˜‰

  • August 25, 2013 at 10:47 pm — Reply

   Dankjewel Marije! Ik snap je echt helemaal, om die reden maak ik liever kleine projectjes. Of dingen met granny squares, dan heb je toch na elk vierkantje weer iets afgemaakt πŸ™‚ xx

 3. August 25, 2013 at 9:30 pm — Reply

  Wow je kussen is echt heel leuk!

  Liefs,
  Larissa

  • August 25, 2013 at 10:48 pm — Reply

   Dankjewel Larissa! ^^ Ik ben nu nog aan het twijfelen of ik er vleugels aan ga maken.. maar gelukkig ziet hij er ook leuk uit zonder πŸ™‚ xx

 4. August 25, 2013 at 9:30 pm — Reply

  Wow je kussen is echt heel leuk!

  Liefs,
  Larissa

  • August 25, 2013 at 10:48 pm — Reply

   Dankjewel Larissa! ^^ Ik ben nu nog aan het twijfelen of ik er vleugels aan ga maken.. maar gelukkig ziet hij er ook leuk uit zonder πŸ™‚ xx

Leave a reply

Your email address will not be published.

*

*

Back
SHARE

The last week of my holiday