Tiroler Sonne

Tiroler Sonne

Na 11 dagen heerlijke vakantie ben ik weer terug in Nederland! Gelukkig is het weer hier nu ook niet al te slecht, al is het wel een beetje benauwd. In Tirol hebben we steeds zon gehad, en de temperatuur lag rond de 30 graden, mmm! Ik ben nog steeds niet bruin genoeg naar mijn mening, maar wanneer zijn we daar ooit tevreden over? Dit was eigenlijk het eerste jaar dat we niet naar een camping in Zuid-Frankrijk gingen. Even wennen, want we wilden de Franse woordenboeken alweer meenemen, en op de vakantie-cd kwamen de Franse chansons nog voorbij. We hadden een chaletje geboekt in Jochberg, via de website van Belvilla. Het is ons erg goed bevallen, dus ik raad het jullie allen aan!

Wij hadden hier een chaletje!
Wij hadden hier een chaletje!
We zaten vlak bij een skilift, de Panoramabahn.
We zaten vlak bij een skilift, de Panoramabahn.

Ons chaletje stond naast het middenstation van een skilift, we konden dus leuke wandelingen maken!

Oostenrijkse maaltijd

Een Schlagerband kwam even bij het restaurant spelen!
Een Schlagerband kwam even bij het restaurant spelen!
Kerkje in Mittersill
Kerkje in Mittersill
De markt in Mittersill - vooral bretzels en gerookt vlees
De markt in Mittersill – vooral veel zelfgemaakte broodwaren en gerookt vlees
Centrum van Kitzbühel, lijkt net op Notting Hill met die vrolijke pastelkleurige huisjes!
Centrum van Kitzbühel, lijkt net op Notting Hill met die vrolijke pastelkleurige huisjes!
Jammer genoeg geen wolwinkel, maar een kledingzaak. En niet eens gebreide kleding!
Jammer genoeg geen wolwinkel, maar een kledingzaak. En niet eens gebreide kleding!

Schatzi Cafe

Bij gebrek aan een winkelnaam..
Bij gebrek aan een winkelnaam..
Even Heidi nagespeeld.
Even Heidi nagespeeld.
Het mooie meer in Zell am See
Het mooie meer in Zell am See
Toeristische kitsch voor de bezoekers van de Krimml watervallen.
Toeristische kitsch voor de bezoekers van de Krimml watervallen.

IMG_7294

Met papa!
Met papa!
In mn zelfgehaakte katoenen topje bij de Krimml watervallen.
In mn zelfgehaakte katoenen topje bij de Krimml watervallen.

IMG_7281

Mooie fontein in het centrum van Salzburg
Mooie fontein in het centrum van Salzburg

IMG_7382

De Kalverstraat van Salzburg
De Kalverstraat van Salzburg

IMG_7391

Muh!
Muh!
Nieuwe kipjes!
Nieuwe kipjes!
We komen zeker terug!
We komen zeker terug!

Ik vond het echt een supervakantie! Veel leuke stadjes en dorpjes bezocht, fijn gezwommen en gewandeld, en ‘s avonds terugkomen in de luxe van een chaletje in plaats van een mobilhome op de camping (wat ook al erg luxe is vergeleken met een tent!). Ik had me voor de vakantie voorgenomen om ontzettend veel te haken, maar uiteindelijk is daar niet veel van terecht gekomen. Ik had er opeens geen zin meer in! Raar he? Thuis beginnen mijn handen te jeuken als ik geen haaknaald in mijn hand heb, en in Oostenrijk speelde ik opeens liever Pokémon of las ik een boek. Toch heb ik 7 kipjes, 2 uiltjes en een visje van Mollie Makes gemaakt. Nu ik thuis ben kan ik weer verder met de half-afgeschreven patronen op mijn laptop! Nog even mijn aantekeningen bij elkaar rapen, en omzetten in goed lopende zinnen. Nog héél eventjes geduld!

Support me by sharing with friends!
Previous post
Loving the weekend
Next post
W.I.P. Wednesday #2

1 Comment

  1. August 4, 2013 at 4:32 pm — Reply

    Goed om te horen dat je een top vakantie hebt
    gehad! Tirol ziet er prachtig uit, en je appartement
    looks niceeee c: Ik word ook nooit echt super
    bruin, hoelang ik ook in de zon lig :c Xx

Leave a reply

Your email address will not be published.

*

*

Back

Widget Support

SHARE

Tiroler Sonne