Loving the weekend

Loving the weekend

IMG_7124 IMG_7125

Mmm.. even lekker bloggen met een chocomel-de-luxe erbij! Nog maar een paar daagjes en dan ga ik naar Tirol! Dat betekent lekker veel DIY-dingetjes meenemen (en ook afmaken) op vakantie. Maar het betekent ook dat ik weer een blogpauze moet inlassen. Eind juli ben ik weer terug met leuke crafty dingetjes en nieuwe patronen! Het bedenken en uitvoeren van een patroon gaat eigenlijk heel snel, maar het opschrijven.. en dan foto’s maken van elke stap.. en dan ook nog eens een paar keer testen! Dat duurt gewoon heel lang, en ondertussen zijn er weer tig andere projectjes die mijn aandacht nodig hebben. Deze vakantie kan ik me ook eens goed storten op alle lopende projecten die ik nog had, en ook leuke verzoekjes! Mocht je nog een verzoekje hebben, laat dat me dan uiterlijk maandag weten, dan kan ik het nog meenemen op vakantie.

IMG_7035Na de vakantie ga ik ook beginnen aan het patroon voor dit gebreide topje! Heerlijk om even ergens over aan te doen, bijvoorbeeld over je bikini! Het garen wat ik gebruik is zacht, licht en niet kriebelig, dus toch goed te dragen in de zomer. Voor degenen die het zonder patroon kunnen: Ik heb het op 7 mm naalden gebreid voor ย een lekkere textuur, en ik ben begonnen met 100 steken. Het is elastisch genoeg om een one-size top te kunnen zijn. Op het moment liggen mijn aantekeningen overal door de kamer verstrooid, dus dat duurt nog eventjes!

IMG_7122 IMG_7120Vandaag zag ik de perfecte knoopjes voor mijn nieuwe collectie kraagjes! Lieflijke kleine houten knoopjes, wat een snoepjes!

IMG_7118Ook heb ik er al een paar onderzetters bij gemaakt..

IMG_7105Afgelopen woensdag sprak ik af met Jildou, een van mijn beste vriendinnen ๐Ÿ™‚ Ze vertrekt bijna naar Taiwan om daar verder te studeren, dus we proberen voor die tijd nog eens af te spreken! We hebben zoveel met elkaar gemeen: Jildou is zelf ook heel ergย crafty, en is net als ik een echt meisje-meisje. Bovendien houden we allebei van een chocolaatje bij de thee! Al kies ik dan voor de gevulde pralines, en Jildou voor de 80% pure cacao.. Ohja, en we spreken allebei Mandarijn ๐Ÿ˜‰

IMG_7114

IMG_7115 IMG_7116 IMG_7117Omdat ik net jarig was geweest, รฉn mijn bachelor heb gehaald (hoezee!), had Jildou hele lieve cadeautjes voor mij! En het schattigste kaartje.. ik krijg weer helemaal zin om te punniken! Ze had een streng deco-lichtjes voor me gekocht, met schattige piepkleine led-lampjes (hier heb ik nog geen foto van), en een Taiwanees notitieboekje. Ik gebruik het om al mijn ideetjes en leuke plaatjes in te verzamelen, en kleine patroontjes in op te schrijven.

IMG_7102Ook kochten we allebei de nieuwe Mollie Makes! Lekker mee op vakantie, of in het vliegtuig naar Taiwan! Er staan zoveel leuke dingen in.. Bijvoorbeeld dit cameratasje:

IMG_7104Is het niet snoepig?? Ik wil er een! Vooral de knoopjes erop maken het leuk. Ik ga me deze vakantie bezig houden met het maken van de vis-sleutelhangers.

IMG_7112Mijn uiltje van de vorige W.I.P. Wednesday is af! Een mintgroene en babyblauwe zijn al in de maak..

Kip Crafty QueensDit schattige kipje is mijn inzending voor de vogelactie van Freubelweb. Je kunt in het kader van de Mollie Makes Birds vogelpatroontjes insturen, en wie weet win je dan een boekenpakket + een vermelding in de Mollie Makes! Mama en ik hadden ook al ons uiltjespatroon ingestuurd. Of we winnen of niet, binnenkort komen beide patronen op deze blog te staan!

 

 

 

 

Support me by sharing with friends!
Previous post
How to follow my blog
Next post
Tiroler Sonne

2 Comments

 1. July 14, 2013 at 12:57 pm — Reply

  Wat gaaf ik wist niet je Manderijns spreekt! ๐Ÿ˜€
  Veel plezier in Tirol en ik kan niet wachten voor meer
  knutselfwerkjes van jouw ^__^ vooral die gebreidde
  bikini’s c; Xx http://icepandora.blogspot.com

  • July 15, 2013 at 10:16 am — Reply

   Ahh, wat lief! Dankjewel ๐Ÿ™‚ Haha jup, ik spreek Chinees! xx

Leave a reply

Your email address will not be published.

*

*

Back

Widget Support

SHARE

Loving the weekend