Meisje Nooitgenoeg

Meisje Nooitgenoeg

Al is mijn wol en katoenverzameling nog zo groot, ik blijf altijd reuze hebberig in een wolwinkel.. “Oh die kleur heb ik nog niet! Of misschien toch wel? Ach, voor de zekerheid toch maar kopen!”  Altijd vind ik wel een reden om nieuwe wol te kopen. Laatst op mijn verjaardag liet ik die kans natuurlijk niet voorbijschieten! Van mijn ouders mocht ik lekker veel garen uitzoeken, jippie! En wat is er dan veel moois om uit te kiezen.. Neem deze nou bijvoorbeeld:

Crazy Lady handspun art yarn, mmmm…..
Daisy Chain
Daisy Chain yarn by Knitcollage

Maar om de een of andere reden neem ik nooit zo’n speciale wol, misschien wel omdat je daar maar zo weinig van kan maken. Eén hoofdband of muts en de bol is op. Geef mij maar grote strengen sokkenwol, waar je met 1 bol al genoeg hebt voor een topje!

IMG_6995
Deze strengen heb ik uitgezocht. Als ze nog niet tot een bol zijn gewonden zijn ze veel goedkoper! Deze waren 4,50 per streng. Je moet ze dan wel zelf nog opwinden, dat duurt wel een paar uurtjes..
IMG_7051
Tadah!

IMG_7052 IMG_7060 IMG_7054Mijn nieuwe favoriete kleurschema wordt naturel met pastel, ik vind het zo’n mooie combinatie! De granny square haakte ik even om te proberen, misschien leuk als onderzetters? Maar dan wel met 1 kleur pastel natuurlijk, anders wordt het een circus. Mijn hoofd loopt over van ideeën, daar heb ik deze week lekker veel tijd voor!

IMG_6987 IMG_6991 IMG_6992Verder heb ik nog deze klos slagerstouw gekregen, dat heb ik altijd al willen hebben! Het is de laatste tijd heel populair om dingen met slagerstouw te verpakken, het geeft net even een finishing touch aan een pakketje. Of je maakt er een slinger mee, ook leuk! Sommige mensen haken er ook mee, maar dat vind ik dan weer zonde. Op veel DIY websites kun je slagerstouw (bakers twine) kopen,  maar daar rekenen ze er altijd heel veel voor! Soms wel 2 euro voor een wasknijpertje met wat touw eromheen gedraaid. Maar bij de slager kun je gewoon zo’n mooie klos bestellen van een halve kilo! En in verhouding véél goedkoper 😉

IMG_6998Deze week hadden we aardappeltjes uit eigen tuin geoogst! Zo’n lieve kleintjes! Een tijdje geleden had ik een aardappel die al heel veel scheuten had. Die heb ik toen geplant, en nu was ik wel nieuwsgierig of er al nieuwe aardappelen waren. Het plantje begon namelijk wat dor te worden, dus ik verwachtte niet dat ik iets zou vinden. Pot omgekeerd en voilá, toch kwamen daar een paar aardappeltjes tevoorschijn! Ik ben benieuwd hoe ze smaken..

 

 

 

Support me by sharing with friends!
Previous post
France!
Next post
Pattern edit: Plum Ivory Crochet Collar

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published.

*

*

Back

Widget Support

SHARE

Meisje Nooitgenoeg