France!

France!

Lieve lezers, ik ben nu net een paar daagjes terug uit Frankrijk. Hoewel het een relax-week was, moest ik hier thuis toch weer opnieuw ontspannen na al die ongelezen emails.. Maar gelukkig zaten er ook leuke mails bij, ik kreeg er namelijk ook een van mijn scriptiebegeleider, met de mededeling dat ik kan afstuderen! Ik heb mijn scriptie met een voldoende afgerond, YES!! Nu ben ik echt klaar met mijn bachelor, woop woop!

Mijn familie vraagt me steeds of ik dan met mijn BA-diploma doctorandus ben, maar daar weet ik dus helemaal niets over. Ben ik dan drs. of alleen BA of Arts?

Even terug naar de vakantie, ik heb een erg fijne week gehad in Tigouleix, dat midden in het Creuse-gebied ligt. Mijn vriend Tim doet daar met een vriend onderzoek naar de verspreiding van verschillende soorten adders (slangen). Zijn begeleider is Rob Veen, die ook eigenaar is van de camping waar Tim nu verblijft. Hier kun je meer te weten komen over de camping, wat een waar paradijs is voor natuurliefhebbers. Overal om je heen is het groen! Ze verbouwen hun eigen groenten en kruiden, dat vind ik toch altijd zo leuk! Later wil ik ook graag een schattig moestuintje.. Ze hebben ook kippen, eenden en een geit die Mieke heet en naar iedereen blèrt voor wat gras. Ook is er een poel waar ‘s nachts de boomkikkertjes hard kwaken, *kekkekkekkekkek*! En niet te vergeten de mooie geelbuikvuurpadjes, met zoals de naam al zegt felgele buikjes, met daarop blauwe stippen. IMG_6892 IMG_6897

IMG_6905
Ik ben zo trots op mijn zelfgebreide topje! Ja, ik weet dat ik er eigenlijk nog een topje onder had moeten aantrekken, maar het was zo warm en er was toch niemand in de buurt! De koeien vonden het in ieder geval niet erg.

 

 

IMG_6929
IMG_6911 Tim heeft een ringslang gevangen!
IMG_6913
*hiss hiss*!
IMG_6919
Rustig maar, ze bijten nooit 😉

 

Ik ging voor het eerst vissen! Dit is mijn eerste vangst, een prachtig zonnebaarsje. Deze hebben we terug in het water gelaten ;)
Ik ging voor het eerst vissen! Dit is mijn eerste vangst, een prachtig zonnebaarsje. Deze hebben we terug in het water gelaten 😉
Vier blankvoorntjes en één baarsje, nomnom..
Vier blankvoorntjes en één baarsje, omnomnom..

Er is vanalles te beleven, maar tegelijkertijd raak je soms erg verveeld. Ik vind kikkertjes en padjes en salamanders namelijk wel heel leuk, maar daar kan ik me niet de hele dag mee amuseren. En daar zit je dan, midden in de Creuse, waar ze drie bij elkaar staande huizen nog als een dorp rekenen, en je een half uur moet rijden voor een redelijke supermarkt. Sommigen vinden het heerlijk om zo dicht bij de natuur te staan, anderen verlangen naar gezellige drukten en mensenmassa’s. Tim wordt er zo langzamerhand ook een beetje gek van hoewel hij een echte natuurfanaat is. Ik kan het wel begrijpen, na een paar uur zonder haaknaald begonnen mijn handen alweer te jeuken.. Gelukkig had ik wel mijn borduurwerk kunnen meenemen. Die ene stompe naald mocht gelukkig door de douane.

IMG_7031 IMG_7032 IMG_7033Dit borduurwerk heb ik in Beijing gekocht, echt voor een spotprijsje! Het jongetje en het meisje die een strik vasthouden staan trouwens symbool voor het huwelijk. Ik heb bijna elke dag geborduurd. Tim vond het zo leuk uitzien dat hij zelf ook een stukje heeft geborduurd. Volgens mij heb ik hier nog ergens een mini borduurpakketje van een slang liggen..
Voor de rest hebben we veel gevist, ben ik mee geweest slangen zoeken in de velden, en we speelden veel Risk en Scrabble. Ik won ook nog eens vaak met Risk! En maar zeggen dat meisjes geen Risk kunnen spelen..

Veel te snel was het alweer tijd om te gaan.. Maar het duurt nog maar drie weken voordat Tim weer naar Nederland komt, en het gros van die tijd ben ik weer op vakantie in Tirol! Die tijd gaat dus ook voorbijvliegen. Deze week ga ik lekker van de Nederlandse zon genieten, en me storten op wat haakwerk met een flinke dosis nieuwe inspiratie.. Binnenkort meer!

Support me by sharing with friends!
Previous post
Holiday Break!
Next post
Meisje Nooitgenoeg

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published.

*

*

Back

Widget Support

SHARE

France!