My bunting is ready to P-A-R-T-Y!

My bunting is ready to P-A-R-T-Y!

IMG_6846 IMG_6834Woop woop! Mijn eerste vlaggetjesslinger is klaar. Excusez-moi voor de slechte fotokwaliteit! Ik dacht leuke foto’s te kunnen maken met het zonnetje dat éindelijk eens tevoorschijn kwam, maar het werd een beetje flets allemaal. Mijn haar lijkt hier wel bijna wit! Ik ga het vanavond weer verven, hopelijk wordt het mooi blond! In ieder geval, zo hebben jullie er een beeld bij hoe de slinger in zijn geheel is. Binnen fotograferen was geen optie, er staan bijna overal kasten, de rest is volgehangen met foto’s en schilderijen. In deze post ga ik jullie laten zien hoe je zelf zo’n slinger maakt. De patronen van de driehoekjes en de bloemen kan ik jullie helaas niet geven, omdat ze uit een patronenboek komen. Op de blog van Lulu Loves is echter wel een leuk alternatief te vinden. Ik kan jullie wel laten zien hoe je de driehoekjes aaneen haakt.

Woop woop! I finished my first bunting 🙂 Excusez-moi for the bad quality of the pictures I took outside.. The sun was finally out and I thought shooting outside would provide me with some nice pictures, but sadly, no. God, my hair looks almost white. Dyeing it again tonight. Anyway, I’ve decided to show you how I made the bunting. I can’t give you the patterns of the triangles since they’re not mine to share, but I’ll show you how I crocheted everything together. You can find another very cute bunting pattern on Lulu Loves.

IMG_6812IMG_6813Eerst neem je een paar driehoekjes, ik heb er in totaal 7 gemaakt. Ook heb ik een paar bloemetjes gehaakt voor wat afwisseling. Ook zijn de bloemen makkelijker en sneller te haken dan de driehoekjes, dus dan heb je ook minder werk voor een langere slinger.

First make some triangles, I made 7 in total. I crocheted some flowers too to go with the triangles. This way you’ll create a longer bunting by doing less work, since the flowers don’t take as long to crochet. 

IMG_6814 IMG_6815 IMG_6817

Ik vind de bloemetjes bijna leuker dan de vlaggetjes, wat een vrolijke kleuren! Misschien maak ik er nog een paar als broches.

I really like these flowers, such bright colours! I might crochet some more to make brooches. IMG_6818 IMG_6822

Nu neem je wat dunne katoenen draad en haak je er ongeveer 20 centimeter aan lossen mee.

Alrighty then (channeling Ace Ventura over here), take some thin cotton yarn and chain about 8 inches. 

IMG_6823 IMG_6824 IMG_6827Ik legde eerst al mijn driehoekjes en bloemetjes op volgorde. Als je ze dan aaneen wilt haken, begin je aan de rechterkant van je slinger. Ik begon met een bloem. Meestal zijn de bloemblaadjes van stokjes gemaakt. Je gaat van de achterkant tussen twee stokjes in, en in de volgende opening tussen twee stokjes ga je weer terug naar achteren. Haak daar 1 vaste. Zo’n soort steek wordt een back post steek genoemd, zie hier voor een video tutorial. Haak er 2, met een kettingsteek ertussen. Ik deed er maar 1, waarmee mijn bloem wel vastzat, maar naar alle kanten schommelde en draaide.

First I placed all of my triangles and flowers in order. If you’re doing this too, you’ll have to start from the right to crochet them together. I started with a flower. Usually the petals are made out of double crochets. You’ll use a back post single crochet to crochet the flower onto the bunting. Here’s a nice tutorial on how to do this. Make 2 back post single crochets, separated by a chain stitch. I only did one, but this resulted in my flower twisting and turning on my bunting.

IMG_6828 IMG_6829

IMG_6830 IMG_6831 IMG_6832En nu een driehoekje, die haak je gewoon met een paar vasten aan de ketting. Als je een normale gehaakte driehoek hebt, die bijvoorbeeld uit alleen vasten of stokjes bestaat, kun je voldoen met 2 of 3 aanhaakpunten, maar omdat ik een kantpatroon heb moet ik in alle boogjes haken, om het er mooi uit te laten zien.

Okay, next up: a triangle! I just crocheted a few single crochets separated by a few chain stitches. With a regular triangle you can probably do with 2 or 3 single crochets, but because I had this lacy pattern I had to make a single crochet in each of the arches.

IMG_6844Ga zo door totdat je alle driehoeken en bloemen eraan hebt gehaakt. Eén van de bloemen had ik op een vlaggetje vastgemaakt, dat vond ik zo leuk uitzien! Door het patroon van het vlaggetje lijkt het alsof het bloempje drie blaadjes heeft, zien jullie het ook?

Keep doing this until you’ve crocheted all of your triangles and flowers onto the bunting. I attached one of the flowers to a triangle, I thought it looked pretty cute! Because of the pattern of the triangle, it kinda looks like the flower has three leaves, can you see them?

IMG_6835 IMG_6839 IMG_6837Enjoy!

Support me by sharing with friends!
Previous post
Crochet bunting and hair dye
Next post
Birthday girl

3 Comments

  1. Melissa
    June 24, 2014 at 12:29 pm — Reply

    I love the patterns you used! Can you share the source of the triangle and flower patterns? I’d love to purchase them from the creator if they are available. Love your site! I am starting the simple top now but am also saving your light rug to my Ravelry library. Yay!

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

Back
SHARE

My bunting is ready to P-A-R-T-Y!