Crochet bunting and hair dye

Crochet bunting and hair dye

IMG_6799Komende woensdag hou ik een feest voor mijn verjaardag, ik heb er zin in! Door al het lekkere eten in Barcelona, waar ik een maand geleden was, kwamen mijn moeder en ik op het idee om allemaal tapas te maken voor het feest. De decoratie maak ik ook zelf, in vrolijke Spaanse kleuren! Meestal ben ik fan van pastel dus dit is een beetje buiten mijn ‘comfort zone’, maar ik denk dat het toch een leuk geheel wordt. Ook ga ik bloemen maken van vloeipapier. Een DIY daarvoor is te zien op A Beautiful Mess.
De patronen voor de vlaggetjes heb ik uit een van mijn Japanse patronenboeken gehaald, Motif & Edging Designs.

IMG_6801 IMG_6802 IMG_6800Jammer genoeg zijn niet alle driehoekjes even groot, maar dat vind ik niet zo erg. Ik bedenk wel wat. Het lijkt me ook leuk om  gehaakte bloemen tussen de vlaggetjes te hangen. Ik heb nu 4 vierkantjes met nog 2 dagen te gaan, wish me luck!
Ik wilde ook mijn haren weer blond verven. Ik was al redelijk blond, maar toen ik het lichter wilde verven pakte het niet op mijn haar. Daarom heb ik mijn haren gisteren ontkleurd! Ja, dat was wel even spannend, ik hoor er altijd zo’n horror-verhalen van.. Maar dat zijn meestal verhalen van meiden die een rode kleur uit hun haren willen halen. Ja, dan wordt het oranje. Sowieso wordt je haar geel of oranje na het ontkleuren, dat is het mijne nu ook. Het punt is dat je haren lichter worden, zodat je erna met een lichtere verf eroverheen kunt. Als je dan een tint pakt waar een askleur in zit, is dat gele ook weer weg. En anders was je nog een paar keer na met zilvershampoo. Ik heb de volgende ontkleuring gebruikt:

IMG_6803Het was ongeveer de enige ontkleuring die ze hadden, maar gelukkig wel in de aanbieding! Verder was er nog van het huismerk van de Kruidvat een ontkleurende foam, maar ik vertrouw foam-kleuringen nooit echt, die dekken bij mij niet goed. Hier nog wat tips voor degenen die er ook over denken hun haren te ontkleuren: Dit product is niet alleen slecht voor je haar, maar ook voor je hoofdhuid. Bescherm je huid door een laag vaseline te smeren bij de haargrens. Hoewel ik meestal twee pakjes verf nodig heb, had ik van de ontkleuring maar 1 verpakking nodig, en er zat zelfs nog veel product in de fles toen ik klaar was. Nu blijkt dat het niet overal even goed heeft gedekt, dus ik had wat meer mogen gebruiken. Dit product is wat lastiger te gebruiken dan gewone haarverf. Meestal zie je waar je bent geweest omdat je haren daar nat of cremig zijn, maar hiermee blijven ze ietwat droog. Zet je haar bovenop je hoofd met een klem of elastiek vast, en haal er aan de onderkant steeds een nieuwe baan haar uit. Zo weet je beter welk deel je al hebt gehad. Lees verder de instructies goed door. Ik moest bijvoorbeeld de verf pas later op de uitgroei aanbrengen. Ik had van anderen gehoord dat ze gelijk aan het begin ook hun uitgroei hadden geverfd, en die was helemaal wit geworden. Ik heb de verf er 1 uur in laten zitten, met de aanbrengtijd voor de zekerheid meegerekend. Toen heb ik het uitgewassen en de conditioner die erbij zat ingedaan. Deze heb ik zo’n 2 uur laten zitten, om te voorkomen dat mijn haren heel droog worden. Hier zijn trouwens foto’s van het resultaat:

ontkleuren062013Het heeft niet overal even goed gedekt waardoor ik geen egale kleur heb, maar hopelijk komt dit goed als ik eroverheen verf. Over het algemeen ben ik heel tevreden, het is zoals ik verwacht had. Voor zover ik kan aanvoelen is mijn haar niet echt heel erg droog, maar zorg er wel voor dat je geen dode of gespleten punten hebt. Ik had ze de ochtend voor het verven geknipt. (Ja ik knip zelf mijn haar, als je schaar scherp genoeg is kun je dat prima doen) Trouwens, ken je van die shampoo’s die beweren dat ze gespleten punten helen? Onzin als je het mij vraagt, je kunt ze alleen afknippen, en daarna zorgen dat je ze niet meer krijgt. Gewoon niet te vaak f√∂hnen, niet te vaak kammen en geregeld een maskertje erin. Of bijvoorbeeld even tv-kijken met olijfolie in je punten, schijnt ook heel goed te zijn!
Oke, genoeg beauty-praat. Ik ga weer verder met mijn vlaggetjes! Hebben jullie ook al vakantie? Wordt het een craft-zomer of een relaxzomer?

 

 

 

 

Support me by sharing with friends!
Previous post
Plum Ivory Crochet Collar Pattern
Next post
My bunting is ready to P-A-R-T-Y!

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

Back
SHARE

Crochet bunting and hair dye