Het is scriptie-tijd, en daarom ben ik de afgelopen paar weken al non-stop bezig met onderzoekjes doen, schrijven, schrappen en opnieuw schrijven. Het begint nu eindelijk ergens op te lijken, maar dat mag ook wel met de deadline al zo dichtbij! 17 juni moet ik de voorlopige definitieve versie inleveren. Die wordt dan door twee docenten gelezen, en dan krijg ik feedback om hem eventueel nog aan te passen. En dan, als alles goed is, ben ik afgestudeerd! Zo spannend allemaal, en het kost allemaal zoveel energie en tijd dat ik nauwelijks tijd heb om te haken. De afgelopen week heb ik alleen een paar kroontjes gehaakt voor mijn Chinese docenten. Ze gaan dit weekend op reis door Europa, en dan gaan ze terug naar China. Het leek me wel leuk om een klein aandenken voor hen te maken, zodat ze ook in China en Taiwan Koning(inne)dag kunnen vieren.
Dit zijn ze! Ze waren supermakkelijk te maken, het patroontje vind je hier. Ik heb op de achterkant een veiligheidsspeld genaaid. Nu blijkt achteraf dat ik het speldje beter verticaal had kunnen vastnaaien, want het kroontje flapte een beetje voorover. Maar ik denk dat als ik ze met het strijkijzer glad had gestreken, dat ze wel goed zouden blijven zitten.
Als afscheid gingen we met de docenten en studenten uit de klas uit eten in Den Haag. Als we ergens gaan eten, valt de keus altijd op Chinees. Beetje typisch voor onze studierichting denk ik, alle japanologen gaan namelijk altijd sushi eten. Als ik Chinees eten zeg, bedoel ik ook écht Chinees, en niet van die neppe Babi Pangang restaurants. En nog steeds is de smaak van het eten in Chinatown anders dan in China. In China is alles veel kruidiger en pittiger, meer olie en meer gedroogde pepers. Aan de andere kant denk ik dat het hier veel hygiënischer is. Wij gingen eten in het restaurant Golden Ship. De service en het eten was erg goed! We kregen ook nog eens soep en dessert van het huis! En natuurlijk wilde de bediening maar al te graag een groepsfoto van ons maken. Het was een erg geslaagd afscheidsetentje! Natuurlijk was het erg jammer dat we afscheid moesten nemen, maar ik weet bijna zeker dat ik ze in de toekomst in China en Taiwan ga bezoeken. Ik ben echt nog niet klaar met naar Azië reizen!
Als bedankje, en alvast als verjaardagscadeautje, kreeg ik van een van de leraressen een zelfgebakken cheesecake! Zo lief vond ik dat, ze had er zelfs bloemetjes op getekend, al is dat op de foto niet zo goed te zien. Als ikzelf kwarktaart maak, kies ik altijd voor de soort die ik niet hoef te bakken, die alleen maar even de koelkast in hoeft. Maar gebakken cheesecake wil ik nu ook wel eens proberen! Trouwens, over bakken gesproken, laatst had ik gezonde ice cream sandwiches gemaakt! Zeg maar, twee koekjes met daartussen een laag ijs. Klinkt als een caloriebommetje, niet? Nou, met dit recept is het veel gezonder! Je hebt voor de koekjes 1 banaan en een kopje havermout nodig, en voor het ijs zelf alleen banaan! Je snijdt de banaan in plakjes, even in de vriezer, daarna in de keukenmachine en voilá, bananenijs! Ik heb ervan lopen smullen! Om het extra lekker te maken kan er wat schenkstroop overheen.. al is dat dan weer niet zo goed 😉
Nu weer aan het werk.. Ik mag van mezelf niet meer haken of bloggen tot ik de scriptie af heb, dus heb geduld! Daarna heb ik wat leuke patroontjes voor jullie op het programma staan 🙂