Back from Barcelona

Back from Barcelona

IMG_6434De afgelopen week was ik in Barcelona met mijn moeder! Ik had dus even geen tijd om een blog te schrijven. Bovendien had ik mijn laptop niet bij me, maar wie doet dat ook op vakantie? We hebben het heel erg leuk gehad, ook al was het soms een beetje frisjes (!). Als het hier eens warm is, is het vaak de hele dag warm, maar in Barcelona kan het de ene vijf minuten heerlijk warm zijn, en de volgende vijf minuten wil je opeens een trui aan. Misschien is het daar ook niet zo warm als het eigenlijk deze tijd van het jaar moet zijn. Jammer als je bruin wilt worden, maar om veel te lopen en dingen te bezichtigen was het natuurlijk fijn weer. En wat hebben we veel gezien! We waren er maar een paar dagen, en toch heb ik het gevoel dat we weinig gemist hebben. We hebben onder andere de Sagrada Familia gezien, Parc Güell bezocht en Casa Battló gezien, allemaal van Gaudí. Ook gingen we naar de haven van Barcelona en het strand van Barceloneta, dat tegen de zuidkant van Barcelona aan ligt.

IMG_6268

IMG_6557 IMG_6543 IMG_6421 IMG_6418

Wat ik eigenlijk het mooist vond zijn allemaal die leuke kleine straatjes met hoge huizen, waar alle balkonnetjes volhangen met frisgewassen kleren. En de kraampjes op zaterdag met handgemaakte dingetjes. En alle lekkere tapas! Ja, ik weet dat het eigenlijk alleen in Noord-Spanje authentiek is, maar we hebben er toch erg van genoten! En de paëlla natuurlijk, mmm! We verbleven ook in een fijn centraal gelegen hotel, dat Raval Rooms heet. Ik kan het iedereen aanraden! Het was absoluut niet duur, lekker ontbijt was inbegrepen, mooie kamers en heel vriendelijke staff. Elke dag verbaasden we ons er weer over hoe ze aan alles hadden gedacht.

IMG_6300 IMG_6295 IMG_6366 IMG_6356 IMG_6353

Barcelona is ook echt een thuishaven voor handwerkers. Overal mooie gehaakte truitjes (al zij het gehaakt in China soms), leren tasjes en beursjes, handgemaakte sieraden, we smulden ervan! Toen ik mijn haakwerk liet zien kon je ook merken dat ze het erg waarderen als je ergens veel tijd in steekt. We waren in een winkeltje waar vilten kommen en slofjes werden verkocht, leren sieraden en schattige stoffen uiltjes op schommeltjes van ijzerdraad. Ze hebben ook een webshop, die kun je hier bekijken.

IMG_6518
Ook in Spanje zijn ze gek van uiltjes!
IMG_6463
Leuke markten met handgemaakte dingen

IMG_6462 IMG_6349

Ook zagen we in grote winkelketens veel leuks. Korte jeansshorts waar ze de zijkanten hadden ingeknipt en kantwerk hadden toegevoegd, sandalen met kraaltjes op de bandjes, gebreide tops en heerlijke grofgebreide knuffeltruien, mmm! En denk bijvoorbeeld aan kettingen waar een deel van de schakels is vervangen door een reepje kant, of een amulet waar een gehaakt randje aan zit. Helaas heb ik niet overal foto’s van gemaakt, omdat ze dat in winkels vaak niet toestaan.

IMG_6345In deze winkel hadden ze hele leuke kleren, ook vaak met kant eraan of mooi gebreide vesten en poncho’s, maar ook de etalage is leuk! Door glas kan ik geen goede foto’s maken, maar je kunt de gehaakte mini-kleedjes in borduurhoepels wel nog zien. Erg leuk idee vind ik zelf, maar die hoepels zijn altijd zo prijzig! Misschien is hier een budget-optie voor te vinden?

IMG_6298In dit winkeltje hadden ze leuke vissen omwikkeld met draad, en kleine katjes op wasknijpers, onder andere.

IMG_6554Dit kun je ook doen met gehaakte kleedjes! Of met granny squares natuurlijk. Haak alles in dezelfde kleur en het krijgt een chiquere look, terwijl je met multicolor vierkantjes de tas een leuk hippie uiterlijk geeft.

IMG_6320 IMG_6297Nu even wat voedsel-foto’s! Mmmm… Ook al is een beetje kennis van Spaans gewenst als je gaat uit eten, met tapas en gracias kom je ook al een heel eind. Voor diegenen die hun Spaans wat willen bijspijkeren:

Hola! = Hoi!
Adios!= Dag! (In Barcelona spreken ze Catalaans, en daar zeggen ze Adéu!)
Puedo pagar?/La cuenta, por favor. = 
Mag ik betalen?/De rekening, alsjeblieft.
Delicioso!/Muy bien!= Heerlijk!/ Erg goed.
Par mi un cafe con leche = Voor mij een koffie met melk (gewone koffie is vaak te sterk, zelfs voor degenen die zwarte koffie gewend zijn)
y (spreek uit: ie) = en  (voor als je meerdere dingen bestelt)

Met dit beetje Spaans kon ik het goed redden in Barcelona! Je wordt altijd een beetje beter of sneller geholpen als je een beetje Spaans spreekt.

Voor nu even tot zover, binnenkort meer over wat ik nu aan het haken ben!

 

 

 

 

Support me by sharing with friends!
Previous post
Download an E-book with 262 crochet patterns!
Next post
My recent infatuation with Japanese patterns

4 Comments

 1. May 29, 2013 at 7:47 am — Reply

  Wat leuk om ook op deze manier een kijkje te nemen in Barcelona…mee te mogen genieten…

  • May 29, 2013 at 4:53 pm — Reply

   Dankjewel Jessica! Barcelona is echt een hele leuke stad, moet je zeker eens heen gaan! xx C

 2. Ellen
  June 7, 2013 at 8:06 am — Reply

  <3 jou jurk op de eerste foto, erg mooi;)

Leave a reply

Your email address will not be published.

*

*

Back

Widget Support

SHARE

Back from Barcelona