Nog een paar weken tot Moederdag!

Nog een paar weken tot Moederdag!

Heel Nederland is helemaal in de ban van de aankomende kroning, ook de haak- en breiwereld ziet alleen nog maar rood-wit-blauw en oranje. Overal gehaakte of gebreide Maxima-poppen en oranje kroontjes. Allemaal erg leuk natuurlijk, maar even serieus: wat ga je ermee doen als de kroning voorbij is? De kroontjes zijn in andere kleuren natuurlijk altijd leuk voor een prinsessen-thema, maar ik hoef echt geen koninklijke poppen op mijn nachtkastje.

Dus ik dacht, ik ga een ander leuk thema zoeken! Meestal zouden nu de folders bomvol staan met allemaal Moederdag-aanbiedingen, maar het wordt allemaal een beetje verdrongen door de kroning. Voor Moederdag is het natuurlijk een beetje traditie om iets zelf te maken. Nu we de beschilderde-kopjes fase wel ontgroeid zijn, tillen we dat handgemaakte even naar een hoger niveau! Wat dachten jullie van deze schattige ideetjes?

Ik kwam vandaag deze gebreide hartjes tegen, en ik vond ze meteen zo schattig! Ze zijn eigenlijk bedoeld voor Valentijnsdag, maar voor Moederdag kan het net zo goed! Vooral die geborduurde letters met franse knoopjes ertussen vind ik echt een leuk idee. Op de blog staan al enkele leuke variaties hierop, maar je kunt natuurlijk eindeloos verder knutselen. Wat dacht je van een slinger? Of, zoals op de blog al staat, maak er twee, en maak daar een klein snoepzakje van. Een paar luxe bonbonnetjes erin en je hebt een blije mama! (Of dropjes, voor de mijne 😉 )

Of misschien een paar heerlijk zelfgebreide sokken? Lekker voor ‘s avonds op de bank, met een kop thee en een koekje.. of twee 😉 Het wordt dan nu wel eindelijk warmer, maar fijne sokken zijn nooit weg. Voor deze sokken heb je een vrij dunne rondbreinaald nodig, rond de 2mm, en je breit ze van boven naar de tenen toe.

Bloemen zijn ook altijd favoriet bij Moederdag. Maak er een paar voor in een vaasje, of naai ze bijvoorbeeld op een tas. Ook leuk om alleen de bloem te maken, en een speld op de achterkant te bevestigen om een broche te maken. Er bestaan ontzettend veel roos-patronen, dus kies welke je het fijnst vindt. Klik op het plaatje om naar het patroon voor deze rozen te gaan.

En deze is ook prachtig! Wel een uitdaging om met kraaltjes te haken, ik heb het nog nooit gedaan. Maar wat een mooi resultaat! Deze is vooral mooi als broche of applicatie op een tas of etui.

Dit lijkt me het perfecte sjaaltje voor de lente. Het is te warm voor de wintersjaal, maar helemaal zonder iets om je nek is toch ook nog niet verstandig. Door de dunne wol en de ajoursteek is dit sjaaltje lekker luchtig, perfect dus! Vind het gratis patroon via het plaatje.

Mocht je nou geen tijd hebben om iets te maken, dan zijn er altijd genoeg leuke opties om je moeder te verwennen. Trakteer haar op een leuke lunch in dat ene leuke eettentje in de stad, bak samen een taart (met extra veel chocolade en slagroom natuurlijk) of koop twee bolletjes wol en ga lekker samen op de bank zitten breien. Het belangrijkste blijft dat je samen tijd doorbrengt. Vind iets om te doen wat jullie allebei leuk vinden, en maak er een fijne dag van!

 

Support me by sharing with friends!
Previous post
'Craft Wars' op TLC
Next post
Crochet Taxidermy

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

Back
SHARE

Nog een paar weken tot Moederdag!