It’s Christmas time!

It’s Christmas time!

IMG_4965

Vrolijk Kerstfeest iedereen! Een tijd van lekker eten, samenzijn met familie, hopen op sneeuw en op de bank zitten met een bolletje wol! Het is dan wel vakantie, maar ik heb zeker niet stilgezeten! Een paar patroontjes komen eraan, maar ik moet ze nog een keer testen voordat ik ze online kan zetten. In plaats daarvan laat ik je zien waar ik op dit moment mee bezig ben:

IMG_4958

Dit zijn de paddenstoelhangers die ik voor in de kerstboom van mijn tante heb gemaakt. Ze zijn heel leuk geworden! Toen ik ze aan een lintje reeg kwam ik erachter dat ze ook leuk zouden zijn als ketting of armband!

IMG_4988

 

Dit is een tas in de maak! Twee grote granny squares op een lap stof vastnaaien, hengsel eraan, klaar! De twee granny square patronen kun je op ravelry vinden, de een heet ‘Yarn Clouds Square‘, en de ander ‘Kata‘.

IMG_4989

Mijn eerste zelfgebreide muts! Ik hoop dat ik hem groot genoeg maak. De wol is echt prachtig, met een mooi kleurverloop van groen naar bruin en grijs.

 

IMG_4978

 

Deze stoere wol kreeg ik laatst van een vriend, met de boodschap ‘Ik wil een sjaal!’ Ik ben nog wat aan het oefenen met verschillende patronen, maar ik denk dat het een mooie sjaal met kabel gaat worden!

IMG_4985

 

Mijn moeder heeft ook niet stilgezeten! Met Sinterklaas kreeg ik in de surprise een boekje ‘Dierencupcakes haken’, en mamma ging meteen aan de slag, het resultaat is erg leuk. Misschien als kerstbal!

IMG_4986

Dit is toch echt wel mijn moeders specialiteit: uiltjes! De hele dag werkt ze eraan, en daarna worden ze verkocht in een schattig winkeltje in de buurt. Bij ons thuis heeft ‘een uiltje knappen’ een hele andere betekenis gekregen!

 

 

 

Previous post
Crocheted gifts
Next post
Crocheted Kitty Cat!

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

Back

Widget Support

SHARE

It’s Christmas time!