Christmassy Granny Squares

Christmassy Granny Squares

Als je nog snel wat kerstdecoraties in elkaar wilt haken, is deze post geknipt voor jou! Vorige week haakte ik voor het eerst een granny square, en ik merkte meteen al dat er wel honderden variaties zijn op het traditionele vierkantje. Laatst vond ik een website waar ze met dezelfde techniek kerstboompjes, hartjes, sterretjes en rondjes hebben gemaakt. Superleuk om een stapel van te maken (ze zijn zo snel klaar!) en dan aan een slinger te rijgen. Mooi om in de boom te hangen, of bijvoorbeeld op de muur, langs de trap..

Deze leuke patroontjes zijn ontworpen door The Royal Sisters, en je kunt ze bekijken op hun blog. Klik op de plaatjes om naar het bijbehorende patroon te gaan:

Grandma Hearts Tutorial Grandma Twinkle Tutorial

Grandma Tree Tutorial Grandma All Round Tutorial

Bij het patroon staan stap-voor-stap foto’s, wat het heel makkelijk te volgen maakt! Let wel op: als er staat ‘slip stitch across’, of  ‘slip stitch to next space’, bedoelt ze niet dat je rechtstreeks in het volgende gat een halve vaste moet maken, maar dat je in elke steek daartussen een halve vaste moet maken. Anders grijpt de wol zich zo samen, en dan krijg je een vervormd werkje. De termen die ze gebruikt zijn Engelse haaktermen. Deze kunnen verwarrend zijn. Onder ‘basic knitting and crocheting terms’ bovenaan mijn blog staat een omzettabel van Engels naar Amerikaans. Ze heeft de Amerikaanse termen er ook in haakjes achter gezet, wat wel handig is. Een ‘dc’ is in Amerikaanse termen namelijk een vaste, terwijl het in de Engelse terminologie een stokje is! Erg verwarrend, let hier dus op.

Ik heb er al een paar gemaakt, en ze zijn best goed gelukt! Ik heb nog geen tijd gehad om foto’s te maken, die komen er ook snel op te staan. Op bovenstaande blog staan ook nog heel veel andere haakpatronen, genoeg om de kerstvakantie mee vol te krijgen! Veel haakplezier!

Are you still looking for something quick and fun to whip up before Christmas? I found some really cute patterns, which are made using the granny square technique. They are made by The Royal Sisters, and you can see them on their blog. You can click on the pictures above for the patterns. The terms used are UK terms, but the US terms are listed as well.  Oh, and also: when she says ‘slip stitch into next gap’, or ‘slip stitch across’, she means that you have to make a slip stitch in every stitch in between. I didn’t do that once and it causes the wool to get all bundled up. They are really fun and easy to make, and they would look really nice on a bunting! Decorate your Christmas tree with them, hang them around the staircase, or just on the wall. Their blog also has numerous other patterns, enough to get through the winter holidays! As if we don’t already have enough scarves to knit, right? My holiday is PACKED with all the things I need to make for friends, but since it’s one of my favourite pastimes, I can’t complain 🙂 Anyways, have fun crocheting these!

Previous post
Almost finished!!
Next post
Crocheted gifts

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

Back

Widget Support

SHARE

Christmassy Granny Squares