Licht, camera, actie!

Licht, camera, actie!

Op Pinterest zag ik dit gewéldige tasje in de vorm van een polaroid camera, gemaakt door Meemanan. Check haar Etsy webshop en haar Flickr account voor de schattigste craft-ideetjes!

Ik moest hem gewoon maken. Op haar Flickr account zie je nog veel meer varianten, waaronder een mini-camera aan een sleutelhanger (!!), maar ik vond deze toch wel de leukste. Ik ben begonnen met haken, en toen ik de voor- en achterkant eenmaal af had, bekeek ik de foto nog eens goed en zag ik dat dit tasje gebreid is! Achja, gehaakt ziet er ook prima uit. Op de stoffenmarkt van laatst heb ik een bloemetjes-stof gekocht om het tasje mee te voeren, en ik heb al stukjes vilt uitgeknipt voor de decoratie. Het ritsje ligt ook al klaar. Ik heb eigenlijk alleen nog een idee voor een hengsel nodig.. Ik dacht misschien een breed lint, maar dat kan ook snel stukgaan. Of met het bruine katoen nog een hengsel haken/breien? Hier is in ieder geval mijn cameratasje tot nu toe:

Lijkt best goed, toch? Het is ook best makkelijk te doen. Je begint met de lens in zwart, en na een paar toeren haak je een paar vasten met wit in plaats van zwart. De lens is ook niet helemaal plat. Om dit resultaat te krijgen, haak je tot de gewenste diameter, en dan ga je nog 2 of 3 toeren minderen. Als je in je laatste meerderende toer bijvoorbeeld *[1v]x7, 2v* hebt gedaan, gaat je eerste minderende toer zo: *[1v]x7, 2vsh*. Je neemt dus hetzelfde aantal vasten, maar verwisselt de ‘2v’ voor een ‘2vsh’. Dit zorgt voor een scherpe buiging in je haakwerk. Volgend weekend ga ik ermee verder, en dan krijg ik het hopelijk af!

Previous post
Stoffenmarkt!
Next post
My longest project ever!

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

Back

Widget Support

SHARE

Licht, camera, actie!