Stoffenmarkt!

Stoffenmarkt!

Vandaag ben ik met mijn moeder naar de stoffenmarkt in Roermond geweest. Het is blijkbaar een groep stoffenkraamhouders die in het hele land op markten staan. Op deze website kun je zien wanneer ze bij jou in de buurt komen: http://www.stoffenbeurs.nl/

Het was jammer dat het rond de middag begon te regenen, maar we hebben het alsnog heel leuk gehad! Ze hadden heel veel mooie zware linnen-achtige stoffen, die geschikt zijn voor bijvoorbeeld kussens. Maar die zijn wel duur! Soms wel 30 euro per meter… Maar je kunt er ook terecht voor koopjes, zoals 2 euro per meter-stofjes. Ik heb maar liefst 4 stofjes gekocht, een portemonnee-frame (zo’n metalen knip-sluiting), een rits, en nog wat bollen wol bij de Zeeman, die naast de markt lag.

Hier wat foto’s van mijn buit:

Van boven naar onder: Een organza-achtig stofje van 1 meter, waar ik de zijkanten gewoon mooi van ga afwerken, en dan heb ik een makkelijke sjaal! Daaronder ligt een bloemig stofje dat ik als voering ga gebruiken voor een tasje (over dit tasje later meer!). Daaronder ligt een legergroen vierkant linnen. Het was niet helemaal de kleur die ik zocht, maar omdat het een restlapje was kreeg ik deze gratis mee! Het laatste stofje is een meter van een ruwere roze-witte stof. Deze is erg geschikt om op te borduren. Ik ben van plan om er kleine geborduurde schilderijtjes van te maken.

En de mooie lavendelpaarse angorawol! Zo zacht.. Ik kon niet wachten om ermee aan de slag te gaan! Maar toen ik een proeflapje probeerde te haken, stuitte ik op een wel heel irritant probleem.. Deze wol is namelijk zó pluizig, dat ik de draad eerst van de andere nevenliggende draden los moet knippen, wil ik hem gebruiken. Echt heel vervelend! Ben benieuwd of dat bij alle angorawol is, of dat ik angorawol gewoon niet bij de Zeeman moet kopen.. Heeft iemand anders hier ervaring mee?

Previous post
Poezelige inspiratie
Next post
Licht, camera, actie!

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

Back

Widget Support

SHARE

Stoffenmarkt!