Poezelige inspiratie

Poezelige inspiratie

De afgelopen tijd ben ik helemaal overladen met kittens! En ze zijn allemaal zo lief! Kijk maar eens naar dit exemplaar…

Toen kwam ik opeens op het idee om katjes te gaan haken. Ik had al wat leuke plaatjes op pinterest gezien, maar ik kon nergens een leuk haakpatroon vinden. Dus, je raadt het al, ik verzon er zelf een! Ik wou namelijk een katje maken in de vorm van die dikke rode kat van “Jan, Jans en de kinderen”. Zo’n kegelvormig dikkertje zonder pootjes. En dit is het resultaat:

Best goed gelukt voor een eerste keer katjes haken, of niet? Ze zijn heel makkelijk te maken. Ik heb nog geen patroon opgeschreven, maar er zijn wel een paar technieken die ik altijd aanhoud: beginnen met een ring van 6 vasten, daarna meerderen naar 12 vasten, daarna over het algemeen 1 vaste per steek, maar om de zoveel steken eentje meerderen. Op een gegeven moment (na anderhalve centimeter ongeveer) stop je met meerderen. Voor de onderkant haak je *1v, 1v, 2vsh*, en de ronde daarna *1v, 2vsh*. De laatste toer kun je of nog minderen, of je rijgt de draad door de steken en trekt samen. De oortjes zijn supersimpel: 2 losse haken, en een halve vaste in de 1e losse. Daarna beide draadeindjes inweven zodat het oortje op de goede plek komt. De staart is een ketting van 10 losse, waarna je omkeert en 9 halve vaste haakt (Je slaat de laatste losse over).

Als ik tijd (en zin) heb probeer ik er een echt patroon van te maken, maar probeer eens of het zo ook lukt. Als je leert te haken zonder een vast patroon, leer je beter wat voor een effect je steken hebben, en zo kun je langzamerhand ook zelf patronen gaan bedenken! The opportunities are ENDLESS!

Happy Crafting!

Previous post
Beide sjaals zijn af!
Next post
Stoffenmarkt!

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

Back

Widget Support

SHARE

Poezelige inspiratie