Sinterklaasje!

Sinterklaasje!

Toen ik de kerstmannetjes van de vorige blogpost aan het maken was, bedacht ik me dat ik op dat patroon ook een sinterklaas-variatie kon maken. En dit is het resultaat! :

Ik heb het riempje weggelaten en ik heb hem wat haar gegeven. Het haar krijg je door de draadeindjes van de witte baard op de goede plaatsen naar buiten te trekken, en het daar te rafelen.

De mijter is wat lastiger. Je haakt tot een van de zijkanten, en in plaats van dan door te gaan met in het rond te haken, haak je 1 losse en keer je om. Omdat het onderste gedeelte van de mijter recht moet zijn, minder je nog niet. Na 1 of 2 rijen (het echte patroon komt misschien nog), haak je de losse voor het keren niet meer, zo minder je al een beetje, en op het andere eind van de rij haak je twee vasten samen. Zo minder je in 2 of 3 rijen tot nog maar 1 steek. Knip de rode draad af. Dit is het moment om met geel garen het kruisje te borduren.

Hecht dan aan de andere kant van het hoofdje de rode draad weer aan, en haak daar de andere kant van de mijter. Ik heb ervoor gekozen om als afwerking de twee mijterhelften met geel aan elkaar te naaien, maar dit kan natuurlijk ook met rood.

Voor het stafje heb ik een aantal lossen gehaakt, en in elk van die lossen (beginnend in de tweede steek van de naald af) een halve vaste gehaakt. Toen heb ik er een ijzerdraadje doorheen geregen, wat nog best lastig was! Ik zou adviseren om om het ijzerdraadje heen te haken, dat gaat misschien makkelijker.

De komende weken heb ik wat minder vrije tijd, dus ik weet niet of ik eraan toe kom dit patroon te plaatsen. Hopelijk komen jullie er zo ook al uit! Als het niet lukt, laat het dan even weten.

Hebben jullie ook al de lootjes getrokken voor deze Sinterklaas?

Previous post
Patroon Kerstmannetje / Free Santa Pattern!
Next post
Zeeman breiwedstrijd!

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

Back

Widget Support

SHARE

Sinterklaasje!