Crafty Blog: Bethsco Blog

Crafty Blog: Bethsco Blog

Gisteren heb ik Bethsco ontdekt! Oftewel Bethany Scofield. Als moeder maakt ze veel dingetjes voor haar kleintje, maar ze heeft ook leuke haakpatronen die iedereen leuk zal vinden. Mijn favorieten zijn Woodstock (het gele vogeltje van Snoopy) en de Android-bot! Ik ben al met de mijne bezig!

Hier kun je haar blog bezoeken: http://bethsco.blogspot.nl/
Als je helemaal naar onderen scrollt, zie je de archieven en de patronen die ze eerder online heeft gezet.

Hier is het patroon voor de Android Robot: http://bethsco.blogspot.nl/2011/01/droid-robot.html

Aantekeningen bij het Android patroon:
Bethany is hierbij voor zover ik kan lezen vergeten te zeggen dat het om ‘joined rounds’ gaat. Dit houdt in dat je aan het begin van elke toer een losse haakt, en aan het eind van diezelfde toer in de vaste na die losse een halve vaste maakt. Zo krijg je hele rechte rondes, en dat is belangrijk als je haakwerk opeens een hoek moet maken, zoals bij het lijfje van de robot, of de onderkant van het hoofd bijvoorbeeld. Als je dit niet doet zijn de kantjes niet plat genoeg. Voor een beertje of iets anders dat rond mag zijn is dit niet erg, maar bij een robot moet het natuurlijk wel hoekig zijn.
De afkorting ‘blo’ staat voor ‘back loop’. Dit betekent dat je alleen in de achterste lus van de steek moet haken. Dit zorgt voor een sterker afgetekend randje, wat ook weer goed is voor de ‘hoekigheid’.
Dan nog een praktische tip: Maak eerst de armen en benen voordat je aan het lijfje begint, dan kan je deze makkelijker vastmaken. Je kunt namelijk aan de binnenkant van het lijfje een knoop maken. Hier zat ik ook al mee bij de antennes die op het hoofdje moeten, die zou je ook al vantevoren kunnen haken.

Laat me weten als er nog iets anders onduidelijk is!

En hier is de link voor Woodstock: http://bethsco.blogspot.nl/2012/05/woodstock.html

Happy Crafting!

Previous post
Kerstknutsels
Next post
Mijn Android is al af!

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

Back

Widget Support

SHARE

Crafty Blog: Bethsco Blog