Haken opzetring / Crochet magic loop

Haken opzetring / Crochet magic loop

Bij veel van de dingen die ik haak begin je met een verstelbare opzetring. Je zou ook een ring kunnen maken van een paar lossen, die je dan aan elkaar haakt met een halve vaste, maar deze methode is veel fijner als je hem eenmaal onder de knie hebt. Als je je aantal vasten hebt gehaakt, trek je hem namelijk aan het draaduiteinde dicht. Als je de methode van een paar lossen gebruikt, en de ring blijkt te groot te zijn, moet je opnieuw beginnen en een kleiner aantal lossen nemen. Maar deze methode is nog vrij moeilijk uit te leggen. Je maakt een opzetlus, maar je trekt deze niet dicht. Dit kun je in de onderstaande filmpjes goed zien. Je kunt nog niet meteen vasten in de ring gaan haken, maak eerst 1 losse. Ik begin meestal met 6 vasten, maar dat ligt aan je patroon. Ik hoop dat de volgende filmpjes het wat duidelijker maken:

http://www.youtube.com/watch?v=9c09o50f_Hk&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=WLuSVyKvoUg

http://www.youtube.com/watch?v=FHYVutk2iYY&feature=relmfu

Bekijk de filmpjes en zie welke jij het duidelijkst vind. Ze zijn in het Engels, maar goed te begrijpen. Ikzelf vind de laatste heel goed, omdat ze je het opzetten leert met niet alleen vasten, maar ook halve stokjes en stokjes. Voor Engelse termen kun je mijn ‘basic knitting and crocheting terms’ bekijken, bovenaan elke pagina.  Laat het me weten als het niet lukt! Dan zal ik proberen zelf een filmpje te maken.

For a lot of crochet projects, you will need to learn how to do the magic loop. This is a very good method to cast on in circular crochet, as you can pull the loop tight. In the Dutch part above, I’ve listed a couple of tutorial videos. They are all in English (American terms), but even if you don’t speak English they are easy to understand. There are a couple of methods to do this, so find out which one suits you the best. The most important part is, that you crochet 1 chain before you start crocheting in the loop. Let me know if you’re still having trouble!

Previous post
En dan is er ook nog zoiets als school..
Next post
Kerstknutsels

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

Back

Widget Support

SHARE

Haken opzetring / Crochet magic loop