Winter is on its way!

Winter is on its way!

For English version, see below

Als ik kon kiezen, zou ik het het hele jaar door zomer laten zijn. Lekker warm en een mooi bruin kleurtje krijgen.. Maar even serieus, wanneer zouden we dan ooit die heerlijke warme sjaals kunnen dragen? Juist. Iets positiefs van de winter is dat er dan veel meer wol te koop is in de winkels! Dat maakt mij natuurlijk blij, en ik heb weer een idee voor een nieuw projectje!

Twee jaar geleden heb ik namelijk handschoenen gekocht bij ASOS.com. Heel schattig vond ik ze, met een kabelpatroon. Toen was dat nog te moeilijk, maar nu denk ik, waarom zou ik het niet proberen na te maken? Ik heb het patroon inmiddels uitgevogeld, met behulp van mijn ‘Breibijbel’, echt een fijn boek om leuke patroontjes in te vinden. Dit patroon stond er niet precies in, dus ik moest wat goochelen, maar het is me gelukt! Nu alleen nog opmeten hoeveel steken ik moet opzetten voor een handschoen in mijn maat. Daarvoor heb ik een vierkant testlapje gemaakt met het patroon, en dat over mijn hand heengelegd. Als je het een beetje kunstig vouwt kun je bij je pols zien hoeveel ruimte er nog over is. Een beetje rekenen, en je weet wel ongeveer hoeveel steken je er nog bij zou moeten doen. Een handschoen is natuurlijk maar een klein projectje, dus als je het fout hebt en je moet het opnieuw doen, is dat lang niet zo erg als bij bijvoorbeeld een trui. (Wat ik ook een paar keer heb moeten uithalen, ugh!)

Ik zal het patroon zo snel mogelijk online zetten. Het is een soort van diamantvormige kabel, met ribbelsteek in en rondom de kabel. De ribbelsteek is het simpelste patroon dat je kunt bedenken, namelijk alleen maar rechts breien, of alleen maar averechts. In dit geval brei je alleen maar averechts.

Ik vond de ribbelsteek nooit zo mooi, ik beschouwde het alleen als de basistechniek van breien, waarna je snel overgaat op de tricotsteek (1 kant rechts, andere kant averechts). Maar ik vind het er nog best leuk uitzien, en het is bovendien warmer dan de tricotsteek, omdat je er een dikker lapje mee breit. Dit merk je vanzelf als je aan het breien bent. Best handig voor handschoenen dus, zo lekker warm. Maar nu zal het hier niet zo heel veel uitmaken omdat ik ga voor vingerloze handschoenen.

Links de ASOS handschoen, rechts mijn proeflapje

Als je naar de foto kijkt zie je misschien dat ik in het bovenste ruitje een andere steek heb geprobeerd, namelijk de tricotsteek binnenin. Ik vind het andere patroon toch net iets leuker, maar het is goed om zoiets te proberen in je proeflapje. Je wilt namelijk niet gaan twijfelen als je halverwege je handschoen bent!

Ik ga wat experimenteren met de maat, tot de volgende update!

~~~~

If I could choose, I would make it summer all year long. Nice temperature, and you can work on your tan! But let’s be serious, when would we be able to put on some of that fabulous knitwear we’re crafting? Right. So I’m gonna look on the bright side and show you one of my latest projects. No winter blues for me this year!

Two years ago I bought a pair of cute fingerless mittens on ASOS.com. It’s knitted and it’s got a cable pattern, which I thought was too difficult at that time. But now as I’m putting them on again, I think it can’t be that hard, right? So I’ve pretty much figured the pattern out already, with the help of my ‘Knit Bible’. It really is a great book full of patterns ^^ For those who think “Hmm I might need that”: it’s written by Lesley Stanfield and Melody Griffiths. 

Anyway, I have the pattern, so it’s time to think about my hand-measurements. I made a small sample first, and I laid that across my hand, so I could roughly see how many more stitches I need.  I’ll put the pattern online later, because I haven’t had the time to translate it yet.

It’s kind of a diamond shaped cable with garter stitch on the sides. It’s purled on both sides though instead of knitted on both sides, do you still call that garter stitch? The garter stitch continues to the inside of the cable. In the topmost cable, I experimented with an ‘all-purl’ diamond, but I didn’t really like it. When I noticed that garter stitch was used in the ASOS mittens, I found it strange, because I’ve never found the garter stitch really pretty. But I actually do like the sample I made. Plus, garter stitch is much warmer than the classic stockinette stitch! It’s still a fingerless mitt though, so it won’t be THAT much warmer.

I’m excited! To be continued..

Previous post
Okay, so maybe I'm kind of a noob when it comes to blogging, but..
Next post
Crafty Blog: Mochi Mochi Land

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

Back

Widget Support

SHARE

Winter is on its way!