Shopping spree!

Shopping spree!

Omdat ik bij het verhuizen naar m’n studentenkamer niet mijn woolstash van thuis heb meeverhuisd, was het weer tijd om een nieuwe stash aan te maken!

Als ik in de winkel wol of katoen zie liggen kan ik het vaak niet helpen een paar bolletjes mee naar huis te nemen. Maar als ik dat veel doe moet ik echt oppassen, breien of haken doe je namelijk niet omdat het goedkoper is dan kledingstukken kopen. Wol is duur! En dan zeker de wol met echte wol erin. (Raar dat ‘wol’ van 100% acryl ook wol wordt genoemd he..)

Maar ik had nu echt een paar nieuwe kleuren nodig, en dit is het resultaat:

5 kleuren van goede kwaliteit katoen

2 bolletjes wol!

en een pakketje borduurgaren! Hier ben ik echt heel blij mee. Ik vind borduren namelijk ook heel leuk, maar het garen is vaak heel duur! In de hobbywinkels zag ik ze liggen voor 1,30 euro per klosje! In Beijing kon je daar wel een compleet borduursetje voor kopen, dus ik kreeg even een prijs-shock! Maar toen zag ik bij de HEMA dit pakket liggen voor 3 euro. En het zijn ook nog mijn favoriete kleuren! Meenemen dus. Er staat trouwens op ‘mini-borduurgaren’, maar ze bedoelen daarmee dat ze patroontjes erbij hebben voor kleine projecten, niet dat de draden kleiner zijn dan normaal ofzo.

De wol en de katoen heb ik bij een hobbywinkeltje in Leiden gekocht, waar ze ook ritsen, knopen, lint, etc etc etc verkochten. Heel leuk winkeltje! Ik ben daar altijd een beetje huiverig om wol te kopen omdat het me daar heel duur lijkt, maar het viel hartstikke mee. De wol was namelijk 1,35 per bol (50gr), wat best oke is, en het katoen was 2,35 per bolletje (50gr). Dit was goedkoper dan bij de boekenvoordeel, waar we eerst heengingen voor de katoen. De katoen daar was 2,50, dus het prijsverschil is niet zo groot, maar de kwaliteit was daar niet zo goed. Let erop bij het kopen van wol en katoen dat je de draden niet makkelijk met je vingers uiteen kunt rollen. Als dit gemakkelijk gaat, steek je er ook makkelijk met je haaknaald tussendoor, en dat wil je niet!

D.I.Y. time!

Previous post
Handige link!
Next post
Currently crafting..

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

Back

Widget Support

SHARE

Shopping spree!